Rafa Nadal entrenant al Reial Club de Tennis Barcelona
Rafa Nadal entrenant al Reial Club de Tennis Barcelona
Tenis

El Godó arrenca sense Alcaraz però amb Nadal: 7 dels millors 20 tenistes del món

Alcaraz acusa les molèsties al braç dret i és baixa del Barcelona Open Banc Sabadell, que sí comptarà amb el manacorí, 12 vegades guanyador a Barcelona

Francesc SòriaActualitzat

Aquest dilluns arrenca el Barcelona Open Banc Sabadell, un dels millors tornejos del circuit de l'ATP en terra batuda. 3Cat i Esport3, en particular, seguiran cada dia, des de les 14.00, els millors partits de la jornada. La presència de Rafa Nadal i Carlos Alcaraz era un dels grans al·licients del Godó, però el murcià ha anunciat que és baixa d'última hora.

Alcaraz no ha tingut bones sensacions al braç dret durant l'entrenament d'aquest diumenge i, "tot i haver-ho intentat fins a l'últim moment", no serà al Barcelona Open Banc Sabadell. Aquest dilluns ho anunciarà personalment des del Reial Club de Tennis Barcelona. Alcaraz ha guanyat els dos últims Trofeus Godó.

Francesc Sòria farà la presentació de les transmissions i Xavier Bonastre i Xavi Campos seran els encarregats de narrar els partits, amb l'anàlisi tècnica de David Sunyer i les entrevistes i reportatges de Laia Ferrer. La gran final serà diumenge, a les 16.00.

Amb l'absència d'Alcaraz, al Godó hi haurà 7 dels 20 millors tenistes del món:

RAFA NADAL

El manacorí ha marcat una època. L'any de la seva retirada es podrà acomiadar del seu club i de la seva pista amb la raqueta a les mans. Ha guanyat 12 vegades el torneig. Només Djokovic té més Grand Slams que el balear. No juga un partit oficial des de fa gaire bé 4 mesos.

Nadal, que era dubte per molèsties abdominals, va confirmar finalment que jugaria i es va mostrar agraït per ser un cop més al torneig de "casa seva". El mallorquí debutarà contra l'italià Flavio Cobolli, número 63 del món.

ANDREY RUBLEV

Número 6 de l'ATP. El rus arriba "tocat" després de caure a la segona ronda del Masters 1000 de Montecarlo, on defensava el títol. El públic del Godó ja coneix el caràcter indomable d'aquest jugador de 26 anys. És candidat a guanyar un Grand Slam, amb permís d'Alcaraz, Sinner... i Djokovic!

CASPER RUUD

Aquest noruec de 25 anys sempre és un dels favorits a Barcelona, tot i que encara no ha passat dels quarts de final. És especialista en terra batuda, on ja ha pogut conquerir 9 títols. Ha estat capaç de plantar-se a tres finals de Grand Slam (dos a Roland Garros i una altra a l'US Open), però sense èxit.

ALEX DE MIÑAUR

Onzè de l'ATP. L'australià, de 25 anys, s'està convertint en un clàssic de les últimes edicions del RCT Barcelona. Va ser semifinalista l'any passat (ve perdre amb Alcaraz) i va arribar a quarts de final el 2022 (eliminat per Tsitsipas).  

STEFANOS TSITSIPAS

Amb 25 anys, el grec no vivia el seu millor moment tenístic. Havia caigut a la dotzena plaça del rànquing. Però la victòria a Montecarlo aquest diumenge l'ha disparat a la setena posició ATP.  Estrella precoç que ja ha disputat 3 finals a Barcelona, dues les ha perdudes amb Nadal i una amb Alcaraz. Campió de la Copa Màsters i finalista del Roland Garros i de l'Open d'Austràlia.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tennis TV (@tennistv)

 

UGO HUMBERT

El francès també té 25 anys i s'ha col·locat entre els 20 millors. Actualment és el número 15 gràcies, bàsicament, als dos tornejos que ha guanyat aquesta temporada a Dubai i Marsella. Té 6 títols ATP. No ha perdut mai cap final!

KAREN KHACHANOV

Un altre clàssic de les instal·lacions del Tenis Barcelona. Rus de 27 anys que ocupa la dissetena posició de l'ATP. Ha estat top 10. Mai no ha brillat en terra batuda, però li agrada Barcelona, on disputarà la seva setena edició. El seu sostre han estat els quarts de final.

SEBASTIAN BÁEZ

Els argentins acostumen a brillar al Godó i Báez, que ha escalat fins a la dinovena plaça del rànquing, no vol ser-ne l'excepció. Suma 6 títols ATP des del 2022, cinc dels quals en terra batuda i dos enguany (Santiago de Xile i Rio de Janeiro).

ARXIVAT A:
Rafa Nadal
Anar al contingut