Els jugadors del Girona celebrant el quart gol de l'equip (EFE)
Girona

El Girona pateix a Oriola però un nou doblet de Stuani li dona la classificació (2-5)

Els gironins, acostumats a remuntar, han vist com els del Baix Segura capgiraven el gol inicial de Pablo Torre abans del descans. Però Stuani, que suma set gols aquesta temporada, ha evitat una segona eliminació consecutiva a mans d'un equip de Segona RFEF

Jordi Sunyer CapellaActualitzat
  • Míchel ha reservat tots els titulars per jugar a Oriola, i fins i tot ha alineat d'inici Iker Almena, extrem del filial (13 partits / 3 gols) que ja va acompanyar el primer equip a la pretemporada. Al costat local, dos vells coneguts: el bagenc Aschalew Sanmartí, ex del planter del Barcelona i del Cornellà, i l'ex de l'Olot Álvaro Salinas.
L'alineació del Girona a Oriola, carregada de suplents i amb un jugador del filial (Nuri Marguí / Girona FC)
  • El Girona ha tingut l'encert de marcar en la primera rematada a porta (7'), el primer gol de Pablo Torre amb la samarreta gironina, avui de blanc picallat. Els visitants han mogut una pilota amb paciència prop de l'àrea local, davant un equip enfonsat, fins que Almena i Torre han fabricat l'espai necessari per combinar i batre Aitor Arias.
Els jugadors del Girona celebren el gol de Pablo Torre que ha obert el marcador
Els jugadors del Girona celebren el gol de Pablo Torre que ha obert el marcador (Manuel Lorenzo / EFE)
  • Els locals han avançat línies i han permès que el Girona trobés més espais a la contra, com en una combinació entre Jhon Solís, Portu i Stuani que l'uruguaià no ha culminat (19'). L'àrbitre Busquets Ferrer no ha volgut marcar penal en una traveta de Mendi sobre Cristian Portugués dos minuts més tard, i Jhon Solís ho ha provat des de fora l'àrea després d'una assistència de Stuani (23').
  • Però la sortida de la cova de l'Oriola ha tingut recompensa. Un mal rebuig de Bernardo ha significat la primera opció local, en un xut col·locat de Sergio Camacho que ha hagut de desviar Fuidias amb una gran volada (24'). I, dos minuts més tard, Mendi ha rematat una falta diagonal picada per Armando, imposant-se a un Kebé càndid, i ha igualat l'eliminatòria (1-1, 27').
Mendi remata a porteria el gol de l'empat a un, imposant-se a Kébé
Mendi remata a porteria el gol de l'empat a un, imposant-se a Kébé (Manuel Lorenzo / EFE)
  • El Girona ha sabut reaccionar i ha tornat a sotmetre l'Oriola. Jhon Solís no ha pogut batre Aitor Arias després d'una bona jugada d'Iker Almena i Portu, i Valery no ha aprofitat el rebuig del porter (30').
  • Però l'Oriola ha acabat completant la remuntada. Ha avisat amb una puntada defensiva que s'ha convertit en una assistència per a Álvaro Salinas, a qui Fuidias ha negat el gol (41'). I en el temps afegit de la primera part, Louis Booker, anticipant-se al primer pal en un córner, ha tornat a evidenciar la pèssima defensa de la pilota parada que ha dut a terme avui el Girona (2-1, 45').
Els jugadors de l'Oriola celebren el 2-1, aconseguit per Louis Booker
Els jugadors de l'Oriola celebren el 2-1, aconseguit per Louis Booker (Manuel Lorenzo / EFE)
  • El Girona no ha xutat a porta, a la represa, fins passats onze minuts, a través de Jhon Solís. Míchel, com a Lepe, ha hagut de tornar a recórrer als titulars per capgirar la situació; han entrat Miguel, Yan Couto i Savinho per Almena, Kébé i Arnau.
  • Però, si bé el brasiler ha iniciat l'acció, la jugada de l'empat a 2 l'han creat tres que ja hi eren; centrada de Pablo Torre, toc de Valery al pal llarg i rematada final del salvador Stuani (2-2, 67').
Aitor Arias no pot impedir la rematada de Stuani per encetar la remuntada gironina (Manuel Lorenzo / EFE)
  • En l'acció immediatament posterior, Valery ha malaguanyat l'ocasió d'apuntar-se el gol de l'enèssima remuntada, sol davant d'Aitor Arias (69'). Però amb Stuani al camp, el Girona mai perd la fe; barallant-se amb Mendinueta, ha aconseguit situar-se on tocava per rematar una centrada de Miguel Gutiérrez i cisellar el 2-3 (74').
  • Els locals ja no s'han vist en cor d'una segona remuntada, i després que Busquets Ferrer s'ha inhibit per tercer cop en un possible penal a l'àrea de l'Oriola, Miguel Gutiérrez ha recuperat la pilota sense amo i ha assistit Portu perquè sentenciés a porta buida (2-4, 81').
  • Amb els locals derrotats, Valery ha aprofitat un rebuig d'Aitor Arias a rematada de Tsygankov, que ha jugat en els últims minuts, per arrodonir una golejada gironina (2-5, 87') paradoxalment soferta.