Alberto Díaz, d'Espanya, i Shai Gilgeous-Alexander, del Canadà, durant una jugada del partit (EFE)

El Canadà de Jordi Fernández elimina Espanya del Mundial (85-88)

Els de Sergio Scariolo han desaprofitat un avantatge de 12 punts en el tercer quart

Dolorosa derrota de la selecció espanyola. Un altre cop, com ja va passar contra Letònia, un nefast darrer període ha condemnat l'equip de Sergio Scariolo que, fins llavors, havia jugat un partit seriós, gairebé impecable, davant d'un Canadà amb un talent extraordinari, però què, sovint, ha pecat de tenir un grup de jugadors massa individualistes.

El partit ha començat amb alternances. Al final del primer període empata a 21. Una bona embranzida, però, d'Espanya ha fet que al descans s'arribés amb un relativament còmode 48 a 38, amb un Willy Hernangómez (25 punts en total) dominador.

La segona meitat ha estat estranya. Un parcial inicial de 4 a 17 ha donat un avantatge de tres punts al Canadà. Però una reacció espectacular dels espanyols ha fet que aquests tinguessin un avantatge de 12 punts (73 a 61) en acabar el tercer període. Tot semblava dat, però no estava beneït. Espanya s'ha bloquejat en atac i el Canadà, a poc a poc, li ha anat xuclant la sang. I, al final, un esplèndid Gilgeous-Alexander (31 punts) ha acabat sentenciant el matx des de la línia de tirs lliures (14 de 16). Àlex Abrines ha tingut l'empat amb un triple molt llunyà, però la pilota ha anat al ferro.

Jordi Fernández, seleccionador del Canadà, amb Dillon Brooks a la pista
El badaloní Jordi Fernández, seleccionador del Canadà, amb Dillon Brooks (Reuters)

I una dada feridora: en 170 partits en què Espanya havia arribat al final del tercer quart amb 12 punts d'avantatge pel cap baix, mai no havia perdut el partit. Fins aquest diumenge. Amb aquesta derrota, almenys, els jugadors internacionals del Barça -per cert: Parra no ha jugat ni un segon- podran jugar sense problemes la Lliga Catalana de Basquetbol, que es jugarà a Lleida els dies 11 i 12 de setembre