Esports

El dia que Ansu Fati, Eric Garcia i Nico van destrossar el Madrid

La final del MIC infantil del 2015 va viure un Barça-Madrid amb els tres jugadors protagonistes

Actualitzat

El MIC-Mediterranean International Cup ha viscut molts miniclàssics al llarg de les 19 edicions. Fa sis anys, l'equip blaugrana, amb Ansu Fati, Eric Garcia i Nico González al capdavant, va derrotar amb remuntada l'equip blanc (4-2) en la final de la categoria infantil. El MICFootball, un dels tornejos de futbol base més prestigiosos del món, que se celebra a la Costa Brava per Setmana Santa, va viure una autèntica final el 5 d'abril del 2015 a l'estadi de Palamós (Girona). El títol de campió va ser per al Barça (4-2), amb un gol i dues assistències d'Ansu, que aleshores tenia 12 anys i avui, amb 18, és l'estrella de l'equip que entrena Ronald Koeman. Al Reial Madrid ja hi jugava el lateral blanc Miguel Gutiérrez, ara sota les ordres de Carlo Ancelotti.

El dia que Ansu Fati, Èric Garcia i Nico van destrossar el Madrid
Eric Garcia va marcar un gol

Eric, que aquest diumenge viurà el seu primer clàssic com a professional juntament amb Nico, també va marcar un gol a Palamós. Aquell partit el van jugar altres futbolistes que avui es troben a l'elit, com Take Kubo i Konrad de la Fuente -aleshores de blaugranes i actualment al Reial Mallorca i Olympique de Marsella, respectivament- o Sergio Arribas, ara al filial del club blanc però que ja ha debutat a Primera. El Reial Madrid de categoria infantil que el 2015 va ser subcampió del MICFootball estava dirigit per Guti.

El dia que Ansu Fati, Èric Garcia i Nico van destrossar el Madrid
Guti dirigia el Madrid

Remuntada blaugrana

El Barça va acabar aixecant el títol amb remuntada inclosa (4-2). El madridista Paulo va fer el primer gol de l'enfrontament (6'), però l'equip blaugrana va capgirar el resultat abans d'arribar al descans gràcies als gols d'Eric Garcia (15'), Ansu Fati (17') i Nils Mortimer (21'). Eric, capità de l'equip, va posar l'empat a la sortida d'un córner després d'aprofitar una pentinada de Fati i, en la següent acció, l'actual 10 del Barça -que duia el 9 a l'esquena en la final de Palamós- va rematar a plaer aprofitant una errada madridista. A la represa, el Reial Madrid va fer el seu segon gol després d'una acció de Francisco Díez (29') i una jugada individual d'Ansu va permetre a Konrad situar el 4-2 definitiu.

El dia que Ansu Fati, Èric Garcia i Nico van destrossar el Madrid
(El dia que Ansu Fati, Eric Garcia i Nico van destrossar el Madrid)

Juanjo Rovira, director del MICFootball, explica que "pel MIC és el súmmum veure com en un Barça-Madrid hi ha sis nois que tenen 20 anys com a màxim i que van jugar el nostre torneig. A més d'Ansu, Eric, Nico i Miguel, també han jugat el MIC Pedri i Gavi. Ens enorgulleix comprovar com la llista es va allargant i és una clara mostra que el MIC és un autèntic aparador de futures estrelles del futbol". El MICFootball ha demostrat ser un autèntic bressol de futbolistes en les 19 edicions que s'han disputat. Un ampli ventall de jugadors amb passat i present al Barça i al Reial Madrid l'han jugat, com Leo Messi, Neymar, Coutinho, Marcelo, Casemiro, Sergio Busquets, Sergi Roberto, Pedri i Gavi, entre altres. El torneig, que no s'ha pogut disputar per la pandèmia ni aquest any ni el passat, es reprendrà de nou la Setmana Santa del 2022.

ARXIVAT A:
El Clàssic
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut