Nou Camp Nou versus nou Bernabéu: quin estadi sortirà més car?
Nou Camp Nou versus nou Bernabéu: quin estadi sortirà més car?
futbol

El cost del Camp Nou versus el cost del Bernabéu: quin estadi sortirà més car?

Els dos eterns rivals de la Lliga es troben involucrats en les remodelacions de les respectives llars

Redacció Esport3Actualitzat

El Reial Madrid va veure en l'esclat de la pandèmia una oportunitat immillorable per iniciar les obres de remodelació del Santiago Bernabéu, inaugurat el 1947, i preveu acabar-les a finals d'any. El seu etern rival no ha començat les obres del nou Camp Nou fins aquest estiu i confia tenir-les enllestides el 2026. A hores d'ara, però, els calendaris d'execució dels dos macroprojectes han fet que coincideixin en el temps. Bon moment per comparar-ne els costos.

Les millores de l'"Espai Barça" que comprenen el Camp Nou permetran que la capacitat de l'estadi blaugrana augmenti fins a 105.000 espectadors, que tota la graderia quedi tapada per un sostre i que se'n modernitzi la façana. Segons l'estimació difosa per l'entitat presidida per Joan Laporta, la remodelació de l'Spotify Camp Nou suposarà un cost aproximat de 1.070 milions d'euros. Representa la despesa més gran de l'"Espai Barça". El preu global del macroprojecte, que inclou la modernització de tot l'entorn i, segons manté la directiva, la construcció del nou Palau, rondarà els 1.450 milions d'euros de finançament que els socis van aprovar en referèndum.

Per la seva banda, el nou Bernabéu incrementarà l'aforament en 4.000 places (de 81.000 a 85.000), comptarà amb un sostre i una gespa retràctils, una nova tecnologia d'irrigació, pantalla LED 360 graus, millora dels accessos i, fins i tot, un centre comercial. Tal com ha revelat l'entitat madridista aquest dilluns, la inversió acumulada fins al juny passat puja a 893 milions d'euros. O el que és el mateix: el coliseum blanc acumula un sobrecost de 400 milions.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bernabéu (@bernabeu)

I els interessos...

Menys de 200 milions separen les dues factures. Dos grans estadis i dos grans costos per adaptar-los al segle XXI, i encara cal afegir-hi el pagaments dels interessos. El Madrid els ha pogut tancar al 2-3%, mentre que al Barça li suposaran un 5,5% de mitjana (600 milions aproximadament).

ARXIVAT A:
Espai Barça
Anar al contingut