Pep Guardiola i Leo Messi podrien tornar a coincidir al Manchester City
El futur de Messi

El City estudia afrontar el fitxatge de Messi venent tres jugadors al Barça

Messi vol que el seu pròxim destí sigui l'equip de Pep Guardiola, però els anglesos no poden assumir el pagament d'un traspàs i de la fitxa del jugador. L'interès del Barça per tres jugadors dels "citizens" pot ser la fórmula per desbloquejar l'operació

Víctor Patsi / Jordi SunyerActualitzat

Leo Messi té presa la decisió de marxar, però també sap on vol anar: al Manchester City, de Pep Guardiola.

L'argentí ha abaixat els braços respecte a la situació al Barça. Es veu amb cor de continuar jugant al màxim nivell per guanyar la Champions i la Pilota d'Or durant, com a mínim, dues temporades més, i vol arribar a ple rendiment al Mundial de Qatar el 2022; la seva última oportunitat per brandar la Copa del Món.

"Agüero, el millor amb qui he treballat? No, Messi és el millor. I després, Messi. És el millor número 9, número 10, número 7, número 6..." (Pep Guardiola, 12 de gener)

Però Messi creu que el Barça ja no el pot acompanyar en aquesta cursa, sobretot per una planificació esportiva que ha vist passar tres entrenadors el 2020 i per una política de fitxatges que el de Rosario no comparteix. El "10" no pot més.

Que Messi vagi al City, però, no és tan fàcil. Ara mateix, només un punt en comú entre el Barça i el jugador: no volen que la seva sortida acabi als jutjats. Per tant, s'obre la porta a arribar a un acord extrajudicial, també en l'aspecte econòmic. En aquest sentit, el Manchester City no pot assumir el pagament d'un traspàs multimilionari més l'elevadíssima fitxa de Messi.

Per això, els "citizens" exploren una via que passa per l'interès del Barça en tres jugadors de l'equip de Manchester: el central català Èric Garcia, el lateral gallec Angeliño Tasende i, des d'ahir, el davanter Gabriel Jesus, que també interessa a la Juventus. Per tot el paquet, el City en demana 130 milions d'euros. Si el Barça s'avingués a pagar aquesta quantitat, els anglesos la farien servir per presentar una oferta d'una quantitat superior per mirar d'endur-se Messi. Es dona el cas que el director executiu del City, Ferran Soriano, és aquests dies a Catalunya.

Pep Guardiola fa broma amb Messi durant el Bayern-Barça del 2015

Això, evidentment, sempre que es resolgui que el Barça té dret a cobrar traspàs pel jugador i que la validesa de la clàusula d'alliberament, com defensa el club, va expirar. Però això encara està en mans d'advocats; per tant, de la voluntat de Messi d'anar al City a la realitat encara hi ha un camí molt llarg.

Anar al contingut