El calvari de Luis Suárez que l'acosta a l'Inter Miami de Messi
Luis Suárez en el seu últim partit amb el Grêmio (Reuters)
Futbol

El calvari de Luis Suárez que l'acosta a l'Inter Miami de Messi

El davanter uruguaià revela tota la medicació que s'ha de prendre per poder jugar a futbol

Redacció Esport3Actualitzat

Luis Suárez s'ha acomiadat del Grêmio, l'equip brasiler amb què ha jugat una cinquantena de partits a màxim nivell i ha marcat més de vint gols. Amb gairebé 37 anys, però, l'exblaugrana viu un calvari amb el genoll. Per poder jugar a futbol, el davanter uruguaià ha revelat en una entrevista a 100% Deporte que s'ha de prendre "tres pastilles i injectar-se un Voltaren" abans de cada partit. "Si no faig això, no puc jugar", assegura el "killer" uruguaià.

Unes declaracions que han evidenciat la difícil situació en què es troba Suárez, i que alimenta els dubtes sobre el seu futur. Lucho vol seguir jugant, però no ho pot fer en una Lliga de màxim nivell. És per això que tothom el situa amb el seu íntim amic Leo Messi a l'Inter Miami, acompanyat també de tota la diàspora blaugrana -Sergio Busquets i Jordi Alba-, en una competició, l'MLS, que no exigiria tant físicament al jugador.

Suárez té una lesió a la part externa del genoll, per la qual es va operar el 2020, quan era jugador del Barça. També té un desgast molt important del cartílag de la part interna, cosa que provoca dolor en xocar contra l'os. El Grêmio va oferir-li jugar menys partits, però Suárez ho vol donar tot. "Podria quedar-me un any més? Sí, podria. Però jo no soc així", assegurava en declaracions a Radio Sport890.


Però el desig de jugar i l'olfacte golejador de Luis Suárez no s'han apagat. Ell mateix va ser l'encarregat de fer l'únic gol en l'últim partit contra Vasco. El futbolista assegura que s'ha guanyat el dret de decidir què vol fer, sense exigències ni pressions. Ara s'està amb la família a l'Uruguai, meditant el que per a molts ja és un fet: un retrobament amb els seus companys exblaugranes a Florida.

Amb la contradicció que suposa voler portar la Lliga nord-americana a un nivell similar a les europees, però alhora tenir la concepció que es tracta d'una competició més modesta i un bon retir per a jugadors d'or.

I és que la família del mateix Suárez se'n fa creus, de com pot jugar encara a futbol. La seva dona, en veure'l aixecar-se al matí amb tants dolors, és contundent: "És impossible que aquest jugui a futbol". Però amb medicaments i aguantant dolor crònic, Suárez està allargant la seva carrera. En els propers dies decidirà si ho dilata als Estats Units, i envoltat de bons amics.

Anar al contingut