Frankie Ferrari en una acció del partit
Frankie Ferrari ja torna a jugar al Nou Congost (@BasquetManresa)

El Baxi Manresa supera un combatiu UCAM Múrcia el dia dels 25 anys de la Copa (85-84)

El Baxi Manresa culmina la setmana de commemoració dels 25 anys de la Copa superant l'UCAM de Sito Alonso. La segona part no ha estat brillant, però Matt Janning, amb 19 punts, ha aparegut en un moment clau.

Xevi BardoletActualitzat

Lluint la samarreta commemorativa dels 25 anys del títol de Copa i amb alguns dels seus protagonistes a la llotja, el Baxi Manresa ha estat més equip que l'UCAM Múrcia en la primera part. Els de Sito Alonso arribaven al Nou Congost amb 7 derrotes en els últims 8 partits i els ha costat més trobar el seu joc després de dos caps de setmana sense lliga. Tot i la baixa de Dani Pérez, el Baxi encara té moments en què excel·leix movent de pilota. El base Frankie Ferrari s'ha estrenat amb molt d'impacte en el joc i ha conectat bé amb Báez, que reapareixia. Ha estat en el segon quart quan els manresans han obert forat: 42-31 al descans.

Gir de guió en la represa, perquè l'UCAM ha pujat la intensitat i els de Pedro Martínez s'han contagiat del desordre i les imprecisions. El partit s'ha accelerat molt i també s'ha vist grans esmaixades. 15 a 27 de parcial murcià, amb Tabu fent la quarta i Ferrari més espès. I amb recital de James Webb III i Peter Jok. S'ha entrat en l'últim quart amb tot obert i ha estat Matt Janning -renovat aquesta setmana fins a final de temporada- qui ha tret l'equip de mala mala dinàmica amb dos triples seguits. I ha aportat el lideratge mentre els tres bases purs de l'equip seien a la banqueta. Això sí, els errors en els tirs lliures -12 fallats- han permès als murcians disposar d'un triple per anar a la pròrroga, però Strawberry a fallat.

La Copa guanyada el 25 de febrer del 1996 ha presidit el partit (ACB Photo / J. Alberch)