El Barça posa la cirereta a la fase de grups de la Champions amb una victòria sobre l'Sporting de Portugal (2-0)

El primer l'ha fet Paco Alcácer i el segon l'ha anotat Jérémy Mathieu en pròpia porta

Oriol Llach EstrellaActualitzat

El Barça ha resolt el tràmit contra l'Sporting de Portugal amb una victòria (2-0) que posa la cirereta a una fase de grups plàcida i rodona.

Amb la classificació de vuitens a la butxaca com a primers de grup, Ernesto Valverde ha apostat pels jugadors menys habituals per a l'intranscendent partit de Champions contra un Sporting de Portugal, necessitat de guanyar al Camp Nou i de combinacions d'altres partits per sobreviure a la Champions. Les urgències dels portuguesos, però, no s'han vist fins a la segona part. En el primer període tan sols han fet un xut a la porteria de Cillessen al minut 36.

El Barça, en canvi, ha jugat amb la motivació extra dels que tenen pocs minuts i volen tenir-ne més. Destacat Denis Suárez que ha protagonitzat bona part de les iniciatives de l'atac blaugrana davant d'un Sporting espès i amb molt poques idees.

A la represa, Jorge Jesus ha mogut fitxa i ha tret la pólvora amb un doble canvi clarament ofensiu fent entrar Gelson Martins i Bas Dost. Els portuguesos han guanyat en la pressió, però el Barça ha respost fent un pas endavant i el gol blaugrana no ha trigat a arribar: Paco Alcácer ha marcat de cap a la sortida d'un córner el primer gol del Barça aprofitant una centrada mil·limètrica de Denis Suárez, primer gol del davanter valencià a la Champions des que és jugador del Barça. Poc després, per acabar de de sentenciar, Valverde ha fet entrar Leo Messi en el terreny de joc.

En una de les poques arribades de l'Sporting de Portugal, Bas Dost ha tingut l'oportunitat d'empatar el partit però Jasper Cillessen ho ha evitat. Amb el 0 en el marcador d'aquest vespre al Camp Nou, el Barça s'acomiada de la fase de grups de la Lliga Campions 2017-18 com l'equip menys golejat: Un únic gol, el que va encaixar contra l'Olympiacos.

Just en el minut 90, l'ex del Barça, Jeremy Mathieu ha marcat en pròpia porta en l'intent d'interceptar una passada de la mort que estava a punt de recollir Paco Alcácer.

La nota negativa del partit se l'ha emportat Nelson Semedo que ha vist una targeta groga i es perdrà el partit d'anada dels vuitens de final perquè ha complert el cicle.