Futbol

El Barça intercedirà per a un jove marroquí empresonat per un delicte d'ofenses al rei Mohammed VI

El FC Barcelona està reunint el màxim d'informació del cas del jove que està empresonat per un delicte d'ofenses al rei del Marroc, Mohammed VI, ja que té el propòsit d'intercedir per ell i treure'l de la presó on porta gairebé un mes complint una condemna de 18 mesos. L'incident va ocórrer a la localitat marroquina d'Aït Ourir, on el jove Yassine Belassal va escriure a la pissarra de la seva escola "Déu, pàtria i Barça" en lloc del patriòtic lema "Déu, pàtria i rei". Aquesta suplantació en el símbol va fer que el director de l'escola el denunciés a la policia, i ha acabat amb una pena de presó d'un any i mig.

Actualitzat
En conèixer-se els fets, diverses associacions de drets humans han denunciat l'abús i la desproporció del càstig, i el Barcelona, indirectament implicat en el cas, porta treballant en l'assumpte des de fa dos dies amb la idea de reunir tota la informació possible per intercedir a favor de l'excarceració del jove marroquí, seguidor de l'entitat blaugrana.

Per a això, la recent nomenada síndica del Barcelona, l'advocada Magda Oranich, és l'encarregada de portar l'assumpte i de tractar la qüestió tant amb el consolat del Marroc a Barcelona com amb l'ambaixada de Madrid.
Anar al contingut