El potencial físic dels interiors del Gran Canària, decisiu (AC Photo / D. Grau)

El Joventut, tou contra el Gran Canària; Barça i Girona compleixen

La Penya ha perdut clarament a casa contra el Gran Canària en un partit en què ha cedit 20 rebots ofensius per als visitants. El Barça ha complert contra el Bilbao, i el Girona segueix en ratxa

El Joventut, superat pel físic canari (75-91)

• Sense defensa en l'arrancada: el Gran Canària ha estat capaç d'anotar 23 punts en els 5 primers minuts (5-23).
  • Shurna, un martiri: jugador de la Penya la temporada 2013-2014, ha anotat 15 punts en la primera part.
  • Ha semblat que hi havia reacció: amb una defensa zonal, la Penya ha semblat reaccionar en el tercer, però no ha tingut continuïtat.
  • La sagnia del rebot: amb 20 rebots ofensius del rival i un 3 de 16 en triples, impossible guanyar.

• Ferran Bassas: un altre ex-verd-i-negre més recent, ha tornat a Badalona amb 13 punts.
  • Mala ratxa: 75 a 91 i tercera derrota en els quatre últims partits de l'ACB del Joventut.

El Bàsquet Girona suma la quarta victòria consecutiva

• Bon inici de partit: el Covirán Granada ha començat el partit molt intens amb cinc punts consecutius d'Alex Renfroe, però el Bàsquet Girona li ha pres la mesura ràpidament al matx. Un gran joc col·lectiu liderat per Quino Colom ha permès als gironins tancar el primer període amb 7 punts d'avantatge: 16-23.
  • Canvi radical en el segon període: el conjunt andalús ha millorat l'activitat defensiva i ha col·lapsat l'atac de l'equip d'Aíto García Reneses. Parcial 28-15 que li ha donat una renda de 6 punts a l'equip nassarita al descans: 44-38.
  • Igualtat màxima al final del tercer quart: els gironins han sortit molt endollats del vestidor i, amb un parcial 0-7, han capgirat el marcador. A partir d'aquest moment les alternances en el marcador han derivat en un 60-60 abans dels darrers deu minuts.

• Kameron Taylor, protagonista: un Kameron Taylor inspiradíssim en els llançaments exteriors ha guiat el Bàsquet Girona a la quarta victòria consecutiva: 78-92. Els gironins han dominat el rebot i, gràcies al joc coral, han obert una escletxa important en el marcador.
  • Els destacats del partit: Kameron Taylor, amb 22 punts i 20 crèdits de valoració, i Quino Colom, 15 punts i 16 crèdits de valoració, han estat decisius.
  • Els d'Aíto García Reneses se situen amb un balanç de 7 victòries i 10 derrotes, i deixen a una distància de 4 victòries les places de descens.

El Barça desaprofita una renda àmplia i acaba patint

• El Barça de les dues cares s'emporta la victòria del Palau contra el Bilbao (88-78).
  • El Dr. Jekyll de la primera, amb un Laprovittola majestuós, que ha fet fora de la pista, literalment, un aclaparadíssim Bilbao Basket. 47 a 29 al descans.
  • I el Mr. Hyde de la segona meitat, en què els blaugranes han estat a punt de malmetre 22 punts de diferència amb una actuació molt fluixa.

• A un minut del final el resultat era de 82 a 78 i el pànic s'havia apoderat del Palau. Encara sort que han aparegut Jokubaitis i Laprovittola per resoldre la situació, fins al 88-78 final.
  • En el tram final del matx ha debutat el jove italià del planter Dame Sarr, amb només 16 anyets. Ha estat, per cert, a punt a punt de fer cistella.