Barça

El Barça descarta intentar el fitxatge de Neymar a l'estiu

Les conseqüències econòmiques del coronavirus han fet replantejar el full de ruta de l'àrea esportiva blaugrana. El brasiler surt d'una llista d'objectius encapçalada pel fixatge de Lautaro Martínez i la renovació de Leo Messi

Lluís Canut / Xavi LemusActualitzat

La crisi del coronavirus ha capgirat les previsions econòmiques de la majoria de clubs esportius. I el Barça no se n'escapa. Una situació que, entre altres coses, obligarà a descartar alguns objectius, sobretot aquells objectius més cars. És el cas del fitxatge de Neymar. A l'espera de saber l'abast exacte de l'afectació econòmica del coronavirus al club, el Barça ja ha descartat intentar portar Neymar a l'estiu, per l'elevat cost de l'operació. En la llista de prioritats de l'àrea esportiva hi figuren dos noms: Lautaro Martínez, per fitxar, i Leo Messi, per renovar.

FITXATGES EN ESPERA

La precària situació econòmica generada per la Covid-19 afecta de forma directa al mercat de fitxatges. Per això, l'arribada de Neymar s'ha convertit en una quimera. Abans de la pandèmia, el Barça el tenia com un dels seus objectius, però ara mateix es descarta qualsevol operació amb el brasiler que comporti pagar un preu de traspàs astronòmic. Els 170 milions d'euros fixats per la seva sortida són inabastables actualment.

Per tant, el principal candidat és l'argentí Lautaro Martínez. La seva arribada reforçaria la davantera blaugrana i es convertiria en el relleu de Luis Suárez. El Barça ha tingut contactes amb l'entorn del jugador, però sense cap acord amb el seu club, l'Inter de Milà. Té una clàusula de 111 milions d'euros que l'allibera aquest estiu, però el Barça intentarà rebaixar-ne el preu amb la inclusió també de jugadors a canvi.
   
LES RENOVACIONS PENDENTS

Un dels capítols pendents de l'àrea esportiva són les renovacions, i amb una imatge prioritària. Aconseguir que Leo Messi allargui el seu contracte amb el Barça és el gran objectiu. Ara mateix, el vincle del capità blaugrana finalitza el 2022, però amb una clàusula de sortida que li permetria deixar l'equip aquest estiu. El millor jugador del planeta ha reiterat la seva voluntat de continuar i, per part del club, el missatge també és clar, com ha insistit el president Josep Maria Bartomeu.

La segona renovació important és a la porteria. Ter Stegen acaba contracte el 2022, però el Barça ja fa un temps que negocia amb el seu representant per ampliar el seu lligam blaugrana. De moment, encara no hi ha acord econòmic pel que fa a la fitxa.
 
Menys transcendentals són els casos de Semedo i Luis Suárez. El portuguès encara té dos anys més i el club es plantejava l'ampliació per tenir més força en cas que el vulgui incloure en alguna operació a l'estiu. I el futur de l'uruguaià -li queda una temporada- dependrà del seu rendiment i els davanters que puguin arribar.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut