Mundial de Clubs

El Barça derrota l'Estudiantes en una final èpica i suma el sisè títol de la temporada (1-2)

El Barça ja pot dir de forma oficial que és el millor equip del món. Mai un equip a la història havia guanyat sis títols en una temporada i els blaugranes ho han aconseguit de forma èpica. L'equip de Pep Guardiola s'ha proclamat per primera vegada campió del Mundial de Clubs a Abu Dhabi en una final on ha hagut de patir de valent. Boselli, en el minut 38 de la primera part, havia avançat l'Estudiantes. Però quan tot semblava perdut, Pedro, en l'últim minut, ha enviat el partit a la pròrroga amb un gol salvador. En el temps extra, Messi ha culminat la remuntada i ha fet possible el somni. El Barça de les sis copes ja ha entrat a la llegenda per la porta gran.

En el minut 3 els argentins han donat el primer ensurt però Valdés ha sortit molt ràpidament als peus d'Enzo Pérez, que havia rebut una assistència marca de la casa de Verón. La resposta del Barça no s'ha fet esperar. Ibrahimovic, d'esperó, ha deixat Xavi sol davant d'Albil però el migcampista de Terrassa, en comptes de xutar a porta, ha fet una centrada al segon pal que no ha trobat rematador.

Només ha estat un miratge. Els blaugranes, molt espessos, no han trobat la manera de superar la pressió de l'Estudiantes. El partit estava com volia l'Estudiantes i, a més, Messi ha vist la primera targeta groga per simular una falta. Amb el crac argentí desaparegut en combat, Verón ha tornat a provar fortuna amb una rematada creuada.

El signe de la final podria haver canviat en el minut 32 si l'àrbitre mexicà Benito Archundia hagués xiulat un penal clamorós d'Albil sobre Xavi. I el panorama encara s'ha posat més negre quan, sis minuts després, Boselli ha guanyat l'esquena a Abidal i ha batut Valdés amb un cop de cap inapel·lable. El Barça, desconegut, no ha fet ni un xut entre els tres pals de la porteria de l'Estudiantes en tota la primera meitat. Una dada més que significativa.

Pedro obra el miracle

Guardiola ha reaccionat amb un canvi només començar la segona part. Pedro ha entrat en el lloc d'un tocat Keita i el Barça ha sortit decidit en busca de la remuntada. La primera ocasió no ha trigat a arribar, amb un xut d'Ibrahimovic massa creuat. El Barça ha començat a creure en les seves possibilitats i ha tancat els argentins a la seva àrea. Pedro, a boca de canó, no ha arribat a rematar una centrada d'Henry.

L'assetjament blaugrana ha estat constant, els minuts pesaven com una llosa i el gol de l'empat no arribava. L'Estudiantes ja tocava el títol amb les mans però en l'últim minut Pedro s'ha reencarnat en Iniesta i en un calc del que va passar a Stamford Bridge ha obrat el miracle. Piqué ha pentinat la pilota amb el cap i el petit extrem canari, també de cap, ha batut de forma èpica el mur argentí. De nou un gol salvador de Pedro, que comença a fer números per a la beatificació de l'afició blaugrana, ha tornat la vida a un Barça tocat de mort.

Messi culmina la remuntada a la pròrroga

Sense temps per a res més, el partit ha anat a la pròrroga. Amb els argentins exhaustos per l'esforç físic i tocats pel cop psicològic, el Barça s'ha fet l'amo i senyor de la pilota. Jeffren, que ha entrat en el tram final, ha estat un autèntic punyal per la banda esquerra i s'ha convertit en un autèntic malson per a la defensa argentina.

El Barça, més sencer, no volia arribar de cap manera als penals. I en el minut 4 de la segona part s'ha culminat la remuntada. Dani Alves ha centrat a l'àrea, i Messi -qui havia de ser...- ha batut Albil amb el pit. Una rematada poc ortodoxa però decisiva en el camí cap al títol somiat.

El Barça no ha pogut respirar tranquil fins al xiulet final. En l'últim sospir, un cop de cap de Desábato que s'ha perdut fregant el pal ha estat a punt de forçar la tanda de penals. Però aquest equip màgic també té la sort de cara i finalment, a la tercera, ha aconseguit guanyar el Mundial de Clubs, l'únic títol que li faltava a les vitrines. El Barça ha entrat a la història per la porta gran, una gesta que possiblement no es torni a repetir mai més.