Emerson, en la seva presentació (EFE)
Emerson, en la seva presentació (EFE)
Barça

El Barça inscriu Emerson a La Lliga i espera poder fer el mateix amb Memphis abans de diumenge

A dos dies per a l'inici del campionat, Memphis, Eric Garcia i Agüero encara no poden ser inscrits. El club confia a tancar operacions que té ben encaminades per aconseguir-ho

Redacció Esport3Actualitzat

La pèrdua de Messi podria no ser l'únic torpede en la línia de flotació del Barça aquesta setmana. A dos dies perquè comenci la Lliga, el club blaugrana encara no ha pogut inscriure tres dels quatre nous reforços per a aquesta temporada -Memphis Depay, Èric Garcia i Sergio Agüero- i, per tant, podria haver de prescindir de tots ells en l'estrena al campionat, aquest diumenge (20.00) davant la Reial Societat. 

Emerson pot ser inscrit per tornar d'una cessió

Emerson sí que podria debutar en partit oficial aquest cap de setmana contra la Reial Societat, ja que el lateral brasiler comptaria com a retorn d'una cessió. La Lliga ha confirmat que el Barça pot inscriure el jugador perquè quan el va fitxar el va deixar cedit al Betis i el seu no comptaria com un nou sou de la plantilla

Tancar operacions per poder inscriure

L'àrea esportiva treballa a contrarellotge per tancar operacions que permetin superar el límit salarial marcat per LaLiga, que s'ha convertit en el gran escull a salvar, fins i tot sense una nòmina tan alta com la de Messi. Des del club apunten avenços en les dues direccions en què es treballa. La primera, que una part dels jugadors accepti una reducció salarial, i la segona, poder cedir o traspassar algun dels jugadors amb els quals Ronald Koeman no compta per a la pròxima temporada. En aquest sentit, hi ha negociacions per la cessió d'Umtiti o de Pjanic, mentre s'espera traspassar Braithwaite. Però comença a haver-hi pressa perquè alguna d'aquestes operacions cristal·litzi. 

El termini per a la inscripció de jugadors per a la primera volta de la Lliga acaba el 31 d'agost, però si es vol comptar amb els nous reforços en les tres jornades del mes d'agost cal tenir-los prèviament inscrits. En aquest sentit, de cara a la jornada inaugural, el Barça podria inscriure només Memphis i Emerson, ja que Agüero està actualment indisponible per lesió i Èric Garcia torna de jugar els Jocs Olímpics i no s'ha entrenat encara amb els seus nous companys. 

En aquesta primera jornada, en canvi, no hi haurà problema per convocar Yusuf Demir, que també acaba d'arribar a l'entitat, però en ser jugador del filial no està subjecte a l'escrutini salarial de LaLiga.

Anar al contingut