Armand Duplantis és el gran dominador de la història del salt amb perxa (EFE)
Atletisme

Duplantis vola amb la perxa i deixa el rècord mundial en 6.23

Mondo Duplantis ja ha superat 72 vegades els sis metres, una marca molt superior a la de l'ucraïnès Serguei Bubka, que ho va aconseguir 45 cops

Redacció Esport3 / AgènciesActualitzat

El suec Armand Duplantis ha conquistat el seu tercer diamant consecutiu a l'estadi Hayward Field d'Eugene (Estats Units) i ho ha fet batent amb 6,23 metres el rècord del món que ell mateix posseïa en salt amb perxa.

Duplantis, doble campió del món i d'Europa i medallista d'or als Jocs Olímpics de Tòquio, s'ha assegurat primer la victòria amb 6,02 metres al tercer salt i per al quart ha passat directament als 6,23, una marca que havia intentat batre sense èxit quatre vegades en les darreres setmanes.

El jove atleta suec, de 23 anys, ha sobrepassat netament els 6,23 metres en el primer intent i, tot just caure al matalàs, ha sortit corrents cap a la grada per abraçar-se amb els seus rivals i saludar familiars i amics per celebrar la seva proesa.

Duplantis, que posseïa el rècord mundial a l'aire lliure amb 6,21 metres, augmenta en dos centímetres aquesta marca, i també manté en poder seu la plusmarca sota sostre amb 6,22.

 

Anar al contingut