futbol

Dembélé tenia una sorpresa guardada: galtada als detractors

"El Mosquit" es consolida com el millor assistent de França just quan a Barcelona comencen a aparèixer els primers nostàlgics

Redacció Esport3Actualitzat

El desastre de la Supercopa combinat amb la falta d'eficàcia ofensiva del Barça 2023-24 ha provocat un efecte que semblava improbable fa uns mesos: l'aparició de culers que enyoren Ousmane Dembélé. Mentrestant, l'extrem francès s'ha consolidat com el millor assistent de França amb 6 passades de gol, posant més llenya al foc de la nostàlgia.

El mosquit ha sabut conservar l'estatus de titular indiscutible per Luis Enrique --en 22 duels ha sortit d'inici i només 3 com a suplent--, malgrat unes primeres setmanes en què li faltava acompanyar amb estadístiques el seu desequilibri instintiu. Una habilitat que el fa ser un dels preferits per a tots els entrenadors. Per a Xavi, també, com abans Tuchel i Deschamps van rendir-se als seus encants, entre els quals encara no hi és el gol. Només en porta un.

Com que el futbol modern és, entre altres aspectes, velocitat, Luis Enrique també el considera un dels millors. Per a l'estiu va insistir al PSG perquè executés la seva clàusula de rescissió, 50 milions, a la recerca d'un futbolista que apaivagués la pèrdua de qualitat derivada de les baixes de Messi i Neymar.

A can Barça hi va romandre Raphinha, jugador vertical però amb un regat molt menys mortífer que el del gal. La irrupció de Lamine Yamal està lluny de poder ser considerat una alternativa a Dembélé, que als 26 anys tenia una sorpresa guardada per a la seva nodrida col·lecció de detractors.

Anar al contingut