Ciclisme

Damiano Cunego és el principal favorit per guanyar el Giro

Aquest dissabte comença la primera de les tres grans rondes ciclistes per etapes. El Giro es presenta amb més muntanya que mai. Tot sembla preparat per als escaladors locals, els grans dominadors dels últims anys. Ja en fa deu que un ciclista estranger no guanya la prova transalpina. Un pròleg de 6.200 metres contra rellotge a la ciutat belga de Seraing obre a la tarda la 89a edició del Giro, que, com sempre, sembla predestinat a ser una lluita entre corredors italians.

Actualitzat

Paolo Savoldelli defensa la victòria de la temporada passada, i no cal oblidar que també va guanyar el Giro del 2002. El principal favorit, però, sembla que és Damiano Cunego, el vencedor del 2004. Aleshores va deixar tothom bocabadat, però l'any passat la seva progressió es va frenar una mica. Ara està disposat a demostrar que és l'home Giro del futur.

 A l'altra banda hi trobem el veterà Gilberto Simoni, guanyador el 2001 i el 2003, però que sembla ja una mica lluny de la seva millor forma. Els aficionats italians esperen molt d'Ivan Basso, però sembla clar que el seu objectiu és el Tour i no pas el Giro. El mateix es pot dir de Jan Ullrich, que s'ha inscrit a la cursa italiana amb l'única intenció d'acumular quilòmetres de competició amb vista al Tour.

La cursa es decidirà en les últimes jornades, en què s'hauran de pujar els mítics Bondone, San Pellegrino, Fedaia, Mortirolo, Gavia, que és el sostre de la cursa amb els seus 2.618 metres, i fins i tot el Kronplatz, amb rampes finals del 24% sense asfaltar. El 28 de maig, a Milà, la "maglia rosa" serà, molt probablement, per a un escalador.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut