Motor

Comença una nova edició del Dakar, que seguirà de manera especial Esport3

El Dakar ja està a punt. Aquest diumenge comença una nova edició del ral.li més famós del món. Seran 9.000 quilòmetres de paisatges espectaculars. Tretze etapes en què hi haurà de tot: pistes ràpides, rius díficils de travessar i, sobretot, sorra, molta sorra.

Actualitzat

El Dakar ja està a punt. Aquest diumenge comença una nova edició del ral.li més famós del món. Seran 9.000 quilòmetres de paisatges espectaculars. Tretze etapes en què hi haurà de tot: pistes ràpides, rius díficils de travessar i, sobretot, sorra, molta sorra. Postals fantàstiques vistes des del sofà de casa, perquè els participants ho descriuen com el Dakar més dur dels que s'han fet a Sud-amèrica. Esport3 en farà un seguiment especial amb un programa diari a les 21.00 h.

Dues setmanes de competició que arrencaran demà, amb una primera especial que durà els participants de Rosario a San Luis. Des d'aquí, rumb cap al nord. Etapes sempre més llargues que l'any passat. Un Dakar més africà que mai i que passarà per primera vegada pel "salar" d'Uyuni, a Bolívia.

Problemes per les motos

Tot plegat amb una dificultat afegida per als pilots de motos: tindran dues etapes marató, és a dir, sense assistència dels mecànics en acabar. El desert d'Atacama, a Xile, serà l'últim gran obstacle d'un ral·li que s'acabarà el dia 18, a Valparaíso.

195 motos, 40 quads, 150 cotxes i 75 camions preparats, doncs, per a la gran aventura. Uns, pocs, a guanyar. Els altres, molts, amb l'unic objectiu d'acabar. Disposats a tenir qualsevol mena de contratemps. Disposats a quedar atrapats i perduts a la sorra per acabar l'etapa, si cal, quan ja sigui negra nit.

Seguiment especial d'Esport3

Esport3 farà un seguiment exhaustiu de la prova amb un programa diari a partir de les 21.00 h. presentat per Francesc Latorre i el pilot Isidre Esteve. L'espai tindrà una durada d'una hora.

Santi Faro serà l'enviat especial al Rally i cada dia acostarà tots els detalls de la prova des dels vivacs d'Argentina, Xile i Bolívia, des d'on enviarà també entrevistes i reportatges amb els pilots.

El pilot català, gran coneixedor de la prova, serà una vegada més l'analista del rally i respondrà, cada dia, les preguntes que els espectadors podran formular a través de les xarxes socials. Latorre i Esteve compartiran cada dia el plató amb un tercer convidat, que anirà canviant a cada etapa per tenir un altre punt de vistal del rally.

El programa inclourà també un concurs per als aficionats, que hauran de demostrar el seu coneixement sobre aquest gran desafiament del rally. Els premis, per cert, estaran molt relacionats amb la prova.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut