Barça-Granada a Montjuïc (Europa Press)
Futbol

Com es decideixen els horaris dels partits de Lliga

El Barça no ha sortit beneficiat aquest cop de l'horari del duel d'aquest dissabte contra el Getafe: fem un repàs dels criteris que fa servir la Lliga

Redacció Esport3Actualitzat

El Barça té un nou desafiament a la Lliga aquest dissabte contra el Getafe. En aquest cas, de sobretaula. Els de Xavi jugaran a les 16.15 h a Montjuïc, després del partit dur de Champions a Nàpols dimecres a la nit. Xavi, preguntat sobre la qüestió, ha admès que haurien preferit jugar diumenge o dilluns i així haver gaudit de més descans a les cames.

No obstant, "no és cap excusa" pel tècnic de Terrassa, que promet que "competiran i intentaran endur-se els tres punts".

Els horaris de la Lliga són, molt sovint, qüestió d'enuig per als entrenadors que aquella setmana es veuen perjudicats. Quins criteris fa servir la Lliga per decidir quan juga cada equip? El programa "Tot costa" ha repassat els condicionants que té la Lliga per establir els horaris.

El protocol per decidir els horaris

En primer lloc, la decisió final és de la Lliga, presidida per Javier Tebas. Els dos operadors televisius que tenen els drets de la Lliga, Movistar i Dazn, fan les seves peticions, però és la Lliga la que acaba fixant els horaris.

Aquests són els condicionants:

  • Cada jornada Movistar i Dazn es distribueixen deu partits, cinc per a cada plataforma.
  • Van triant, cada operador, un partit i un partit. 
  • Tenint en compte que Movistar vol el partit del dissabte a les 21 h.
  • En canvi, Dazn intenta tenir sempre el partit del diumenge a les 21 h.
  • S'intenta que el Barça i el Madrid no coincideixin el mateix dia. Si el Barça juga diumenge, que el Madrid ho faci dissabte, i viceversa.
  • Alternar operadors. Es procura que cada partit sigui d'un operador diferent: que Dazn o Movistar no tinguin dos partits consecutius.

 

Què passa aquesta jornada?

Movistar té l'Almeria-Atlètic de Madrid de dissabte a les 21 h. Dazn el de diumenge a les 21 h, que és el Reial Madrid-Sevilla. Com que el Madrid és diumenge, el Barça passa a ser dissabte. Com que Movistar té el partit de les 21 h, no pot agafar el de les 18:30 h. I, per tant, ha d'agafar el d'abans, que és el de les 16.15 h.

En principi, doncs, Dazn hauria escollit abans quin partit volia i hauria triat el Reial Madrid de diumenge. A partir d'aquí, i seguint els condicionants, es precipiten els altres partits.

Alguns hi veuen falta de previsió per part de la Lliga, que en altres casos ha beneficiat el Barça, com en el cas del Barça-Mallorca de divendres que ve, dia 28, abans de la tornada contra el Nàpols el dimarts 12 de març. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut