Chris Froome brinda per la seva quarta victòria al Tour (Reuters)
Ciclisme

Chris Froome s'adjudica el seu quart Tour i Dylan Groenewegen guanya a l'esprint l'última etapa a París

El ciclista britànic de l'Sky s'ha coronat guanyador del Tour per quarta vegada després de l'última etapa, que ha acabat amb la victòria de l'holandès Dylan Groenewegen

David CarballoActualitzat

Chris Froome ha segellat la seva quarta victòria al Tour després de disputar l'última etapa de 103 quilòmetres entre Montgeron i els Camps Elisis de París, que ha acabat amb el triomf a l'esprint de l'holandès Dylan Groenewegen. El jove velocista de l'equip Lotto-Jumbo ha sumat la seva primera victòria en una gran cursa per etapes davant de l'alemany André Greipel.

El ciclista britànic de l'Sky ha superat l'habitual tràmit malgrat veure's obligat a canviar de bicicleta per un problema mecànic i ha pogut passejar amb tots els honors el mallot groc de guanyador pels carrers de la capital francesa. Froome ha tornat a pujar al calaix més alt del podi, on ha estat acompanyat pel colombià Rigoberto Urán i el francès Romain Bardet.

L'anècdota divertida de l'etapa ha estat quan, a falta de 82 quilòmetres per a la meta, el basc Mikel Landa, quart classificat, a només un segon de Bardet, ha fet broma amb un atac des de lluny davant el riure general del gran grup.

En la resta de classificacions, el francès Warren Barguil ha estat el guanyador de la muntanya, l'australià Michael Matthews s'ha emportat el mallot verd de la regularitat, el britànic Simon Yates el blanc com a millor jove, i l'Sky també s'ha imposat en la general per equips.

Froome, setè vencedor del Tour sense guanyar cap etapa

Chris Froome s'ha convertit en el setè ciclista de la història que guanya el Tour sense aconseguir un triomf d'etapa. Contràriament als títols conquistats el 2013, 2015 i 2016, Froome s'ha adjudicat el seu quart Tour sense haver guanyat una etapa, després de Firmin Lambot (1922), Roger Walkowiak (1956), Gastone Nencini (1960), Lucien Aimar (1966), Greg LeMond (1990) i Óscar Pereiro (2006).

A més, es dona la circumstància que Froome manté una sequera de victòries d'etapa considerable, ja que l'última que va guanyar va ser la contrarellotge de Calp, durant la Volta a Espanya del 2016.
 
En la present temporada, el ciclista britànic nascut a Nairobi (Kènia) es va presentar a la sortida de Düsseldorf sense haver estrenat el seu caseller. La seva primera victòria de l'any és precisament la classificació general del Tour.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut