Bielsa i Guardiola durant un partit de la Premier League
Bielsa i Guardiola durant un partit de la Premier League
Futbol

La teoria de Bielsa sobre el "mal" que ha fet Guardiola al futbol ressona al Madrid

L'actual seleccionador de l'Uruguai contraposa l'aposta valenta del tècnic català amb els equips que prefereixen especular

Redacció Esport3Actualitzat

Anar a guanyar el partit o especular. Marcelo Bielsa, actual seleccionador de l'Uruguai, va respondre la passada tardor a aquest dilema que conviu amb els entrenadors. Amb la seva prosa poètica i els seus silencis pensatius, l'argentí va elogiar que tècnics com Pep Guardiola, amb qui es professen admiració mútua, aconsegueixin acomplexar els rivals amb la seva aposta d'innegociable valentia. S'hi va referir com al "mal" que ha escampat el timoner del Manchester City i ha tornat a sortir a la llum després de l'eliminatòria contra el Madrid:

"Que un equip jugui bé amb poc entrenament és una fantasia. Si no entrenes, és més fàcil l'especulació. Ara passa una cosa quan un equip que sent inferior juga contra un altre que se sent superior. Jo n'hi dic el mal de Guardiola. El que ha aconseguit no és que s'imiti la seva idea inigualable per a la construcció del joc, sinó que ha aconseguit que 11 jugadors es posin a defensar en els últims 30 metres."

Una referència que descriu amb precisió els plantejaments com l'utilitzat per Ancelotti a la tornada dels quarts de la Champions, decantat als penals a favor del Madrid. L'argentí va desmuntar les excuses dels "mediocres" que intenten restar mèrits als èxits del català:

"A Guardiola, li costa una mica més guanyar els partits, però allà segueix. Hi ha una excusa que utilitzem els mediocres que és dir que no podem fer el mateix que Guardiola perquè no tenim els mateixos jugadors que té ell. Però això tampoc és cert, perquè Guardiola té molts imitadors que amb jugadors pitjors han aconseguit resultats bons i entrenadors que amb jugadors millors no han construït una expressió tan digna de ser vista."

Quan Bielsa va deixar el Leeds anglès, Guardiola va declarar que el seu llegat quedaria per sempre. Al final de la primera dècada del segle s'havien enfrontat a LaLiga, al capdavant de l'Athletic Club i Barça, respectivament.

 

Anar al contingut