Els seguidors del PSG, encapsulats per membres de seguretat (Reuters)
Lliga de Campions

Un seguidor del PSG detingut per lesions en una baralla amb un aficionat del Barça

Les forces de l'ordre s'han mobilitzat amb un dispositiu especial per evitar enfrontaments entre seguidors dels dos equips

Redacció Esport3Actualitzat

Les fortes mesures de seguretat tenien un motiu: l'arribada d'uns 2.600 seguidors del PSG, 400 d'ells considerats radicals, ha motivat un dispositiu especial dels Mossos d'Esquadra, amb uns 350 efectius mobilitzats.   

El principal objectiu, que no coincidissin seguidors dels dos equips per evitar baralles en la mesura del possible. I per actuar amb diligència quan hi ha conflicte. En un d'aquests escenaris, als voltants de la Plaça Espanya, s'ha detingut un seguidor del PSG per un delicte de lesions arran d'una baralla amb un aficionat del Barça. 

Els fets han passat pels volts de les 5 de la tarda, el moment en el qual es concentraven els seguidors visitants a la zona de Maria Cristina, a la Plaça Espanya, per fer tots junts, acordonats per les forces de l'ordre, la marxa fins a l'Estadi Olímpic. Era un dels punts calents. 

La cita esportiva concentrarà al voltant de 50.000 espectadors: 2.600 són aficionats de l'equip rival, entre els quals hi haurà prop de 400 radicals.

El dispositiu policial concentra al voltant de 350 efectius en la fase màxima, en l'arribada de l'afició al camp i durant la disputa del partit, entre agents de les unitats d'Ordre Públic, Canina i de Subsol, a més d'agents de seguretat ciutadana, del Grup Regional de Motos i el Grup Regional de Delinqüència Urbana, d'Informació i dels Grups d'Intervenció Especial (GEI).


 

Els Mossos portaran a terme feines de vigilància dels seguidors radicals francesos que arribin a Barcelona, ​​amb un acompanyament fins al camp per garantir un trajecte sense incidències. A més, l'afició radical serà la primera que accedirà al camp, cap a les 19.00, per evitar possibles enfrontaments. Un cop finalitzat el partit, els aficionats radicals de l'equip francès seran els últims a sortir del camp.


L'alerta antiterrorista es manté en el nivell 4 sobre 5

El Departament d'Interior ha recordat que l'amenaça terrorista es manté al nivell 4 reforçat, fet que, pel conseller Elena, comporta la possibilitat que "una persona a nivell individual, amb els mitjans de què pot disposar, desenvolupi algun tipus d'acció".

Atesa la situació internacional actual, el partit tindrà més mitjans de seguretat, sobretot per l'impacte mundial, així com per les últimes amenaces que ha fet el moviment global jihadista contra esdeveniments esportius.

En la gestió del dispositiu, els Mossos d'Esquadra s'han coordinat amb la Policia Nacional francesa, amb la seguretat del Barça --que s'encarrega de la seguretat a l'interior de les instal·lacions-- i amb la Guàrdia Urbana de Barcelona per a la gestió de la mobilitat.

Anar al contingut