Alejandro Balde a La Masia del Barça
Alejandro Balde a La Masia del Barça
Barça

Balde: "Els amics i la família em fan tocar de peus a terra"

El lateral esquerrà del FC Barcelona es troba en un dels millors moments després de guanyar-se la confiança de Xavi

Jordi GrauActualitzat

Contra l'Almeria, Alejandro Balde va tornar a ser titular i no ho va fer en el seu lloc natural sinó que ho va fer una altra vegada per la dreta. Jordi Alba per l'esquerra i ell a cama canviada. Lluny de ser un maldecap per a Balde, el blaugrana afirma:

"És un repte que em dona més experiència. Els futbolistes hem d'estar preparats per jugar on ho necessiti l'equip."

Després d'una primera temporada de dubtes, amb lesions, i a cavall del primer equip i del filial, l'explosió li va arribar la darrera pretemporada. El lateral del planter confessa que la competència amb Alba i Alonso el fa créixer cada dia:

"Alba és un referent per a mi. Em dona molts bons consells. La competència sempre és bona i ens fa millors a tots. És un honor compartir posició amb dos jugadors de la categoria d'Alba i Alonso."

Xavi l'ha convertit en titular però, quan fan sessions de vídeo individualitzades, què li remarca?

"Que tinc potencial ofensiu i molt marge de millora en fase defensiva."

Amb 19 anys acabats de fer no ha perdut per a res els seus orígens. De pare guineà i mare dominicana sempre que pot torna al barri de la seva infantesa per sortir amb els amics:

"La família i els meus amics em fan tocar de peus a terra i procuren que l'èxit del moment no se'm pugi al cap."

No pot amagar la decepció per l'eliminació de la Champions però diu que toca centrar-se en la Lliga Europa i que cal guanyar-la. Aquests últims dies s'ha conegut que Balde forma part de la prellista de 55 jugadors per al Mundial de Luis Enrique:

"Poder jugar el Mundial de Qatar seria un somni per a mi."

Jordi Grau després d'entrevistar Alejandro Balde

Criat en un entorn absolutament castellanoparlant, Balde domina perfectament el català gràcies als dos anys que ha viscut a la Masia, i per desig exprés del futbolista, l'entrevista amb el canal Esport3 ha estat la primera que ha fet íntegrament en català amb un mitjà de comunicació.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut