Aubameyang, transformant el gol que ha valgut un títol (@Arsenal)

Aubameyang dona la FA Cup a l'Arsenal amb un gol de fantasia

L'equip 'gunner' derrota el Chelsea per 2 a 1 i aconsegueix la catorzena copa anglesa de la seva història. L'exblaugrana Mikel Arteta suma el seu primer títol com a entrenador i Pedro Rodríguez s'acomiada de l'equip londinenc amb derrota

Xavier AymamíActualitzat

La 139a edició del trofeu més antic de la història del futbol, la FA Cup, ha sigut per a l'Arsenal en el derbi nord-londinenc que l'ha enfrontat al Chelsea. Els 'gunners' han superat per 2 gols a 1 l'equip de Frank Lampard en un Wembley sense espectadors. Aquest és el primer títol com a entrenador de l'exblaugrana Mikel Arteta, que a finals del 2019 va agafar les regnes de l'equip anglès en substitució de Fredrik Ljungberg.

Els 'blues' han començat el partit prenent la iniciativa i ja als primers minuts, Mason Mount, ha posat a prova al porter de l'Arsenal, Emiliano Martínez, amb una estètica aturada. Era només un avís, i en el segon el Chelsea ja no ha perdonat. Al minut 5, el nord-americà Christian Pulisic ha aprofitat una deliciosa deixada de tacó del seu company, Oliver Giroud, per estrenar el marcador.

Els d'Arteta han donat senyals de vida quan Nicolas Pépé ha engaltat un xut fort des de la frontal de l'àrea que s'ha colat dins de la porteria defensada per Willy Caballero, però l'àrbitre ha anul·lat el gol per fora de joc posicional de Maitland-Niles. Al minut 28, una falta innocent de César Azpilicueta sobre Pierre-Emerick Aubameyang dins de l'àrea ha acabat en penal. El mateix davanter gabonès ha transformat el gol de l'empat des dels onze metres, enganyant per complet Willy Caballero.

Aubameyang decideix el partit

Només començar la segona part, Pulisic s'ha trencat tot sol i ha donat entrada a l'exblaugrana Pedro Rodríguez. El canari, que ha disputat el seu últim partit amb el Chelsea en finalitzar contracte, ha injectat energia i mobilitat a la zona d'atac dels 'blues'. Quan semblava que el partit havia entrat en un punt mort, ha tornat a aparèixer Aubameyang. Al minut 68, el gabonès s'ha inventat un gol de fantasia, i ha trencat el maluc de Zouma i ha picat la pilota davant la impotència de Caballero. Un golàs 'made in Messi' que ha establert el definitiu 2 a 1. El Chelsea, a més a més, ha vist com el partit s'acabava de complicar al minut 73 quan Mateo Kovacic ha estat expulsat per doble targeta groga.

L'anècdota s'ha produït amb l'entrega del trofeu. El golejador de la tarda es disposava a aixecar la copa quan de cop li ha caigut de les mans.

Amb aquest títol, l'Arsenal aconsegueix el catorzè entorxat de la FA Cup de la seva història, el seu quart en els últims set anys.