Cas Negreira

Apareixen els informes arbitrals pagats pel Barça a Negreira: faltes d'ortografia i contradiccions

Veuen la llum alguns dels entregables sobre col·legiats pels quals el Barça hauria pagat 7 milions al que era vicepresident de l'òrgan dels col·legiats

Redacció d'EsportsActualitzat

El portal Libertad Digital ha tingut accés a alguns dels informes pels quals el Barça pagava quantitats importants a José María Enríquez Negreira, quan aquest era el vicepresident del Comitè Tècnic Arbitral. Aquesta publicació vindria a corroborar el que ha defensat el club blaugrana des del primer moment: que pagava per saber les característiques dels àrbitres, i no pas per aconseguir que arbitressin a favor seu.

Per aquests informes el club blaugrana pagava quantitats importants, que superaven els 400.000 euros per any durant 17 anys. També han aparegut informes sobre àrbitres de la Segona Divisió, com Pérez Pallas, actualment relegat al VAR de la categoria de plata.

 
 

Ara que alguns informes han vist la llum, cal recordar que la Fiscalia posa l'èmfasi en la incapacitat del Barça per demostrar l'existència de factures per aquests serveis d'assessorament.

Faltes d'ortografia i contradiccions

Crida l'atenció que aquests informes contenen faltes d'ortografia ("a cambiado") o de concordança ("...suele tomar las decisiones muy convencimiento"). L'informe publicat per Libertad Digital és de l'àrbitre Ignacio Iglesias Villanueva i conté dades sobre els partits que havia dirigit al Barça, i una extensa explicació sobre la seva manera d'arbitrar, el seu tarannà amb els jugadors, si era dialogant o no, si treia targetes amb facilitat, etcètera.

Així, per exemple, es detalla que Iglesias Villanueva, "no tiene una gran personalidad ni carisma" tot i que també es destaca, potser de manera contradictòria, que:

"No le gustan las simulaciones", " es razonable", "es valiente", "sabe mostrar un fuerte carácter" o "toma decisiones con mucha seguridad".

"Serà Clos Gómez"

Per la seva banda també s'ha filtrat que Javier Enríquez, fill d'Enríquez Negreira, va comunicar a un directiu del Barça que l'àrbitre de la final de la Copa del Rei del 2017, que van jugar els blaugranes contra l'Alabès, seria Carlos Clos Gómez. Aquesta informació s'hauria donat 3 mesos abans que es jugués la final. Ara aquell partit --que va guanyar el Barça per 3 a 1-- ja es comença a mirar amb lupa, per si alguna acció pogués ser sospitosa o fes pensar en alguna ajuda arbitral cap a l'equip blaugrana.  

 

 

ARXIVAT A:
CAS NEGREIRA
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut