Vinícius torna per primera vegada a Mestalla després dels incidents de la temporada passada (Europa Press)
Futbol

Ancelotti: "No podem oblidar els insults racistes a Vinícius de l'any passat"

La presència de Vinícius al camp del València, escalfa el partit de dissabte, nou mesos després dels incidents que es van produir la temporada passada. Rubén Baraja lamenta que es segueixi titllant d'irrespectuosa l'afició valencianista

Entrenadors i jugadors coincideixen, habitualment, a tenir una gran facilitat per passar pàgina, a l'hora d'encarar un cada partit que han de disputar. Però és clar que en el cas del València-Reial Madrid d'aquest cap de setmana no serà així. El tècnic de l'equip blanc ha volgut deixar clar que cal seguir tenir presents els incidents de fa nou mesos entre la grada de Mestalla i Vinícius.

"No oblidem el que va passar l'any passat, on el València va fer molt bé identificant els causants del delicte, perquè el racisme és un delicte. No m'he plantejat no convocar Vinícius, s'ha preparat per jugar el millor partit possible."

L'entrenador italià sí que ha fet una concessió al club valencianista, en una causa judicial que encara avui continua oberta. Ancelotti ha lloat la predisposició de l'entitat de Mestalla.

"Crec que la societat ha avançat des d'aquells moments. El València va actuar ràpidament davant dels fets que es van produir."

En aquest mateix sentit també s'ha pronunciat l'entrenador local, Rubén Baraja, que lamenta que la prèvia del duel estigui monopolitzada pels incidents desagradables que es van produir l'any passat.

"L'actuació de 3 o 4 persones, que de seguida van ser posades a disposició de la Policia, no justifica que se'ns titlli de ser alguna cosa que no som. L'actuació del València va ser ràpida. No és just que se'ns titllés de coses que no som. El que va passar ens ha de servir per aprendre de cara al futur."

 A partir d'aquí, Baraja confia que dissabte només es parli del que passi al terreny de joc.

"Esperem que Vinícius vingui a Mestalla a defensar el seu equip i que es parli del partit, però ens hem de centrar en el vessant esportiu. Espero la millor versió de Vinícius. És un magnífic jugador, intentarem minimitzar les seves qualitats, però no centrarem tot el nostre partit en ell."

En el vessant esportiu, Ancelotti va veient com se li va buidant la infermeria. Carvajal, Bellingham, Joselu i Camavinga ja estan recuperats de les seves lesions i podrien jugar aquest mateix cap de setmana.

En el partit de la primera volta, disputat al Bernabéu, els d'Ancelotti es van imposar amb claredat, per 5 a 1. Però Mestalla és un camp on, els últims anys, els blancs han patit de valent. De les últimes 5 visites només n'han sortit vencedors en una ocasió:

22/23 València 1 - Reial Madrid 0 

21/22 València 1 - Reial Madrid 2

20/21 València 4 - Reial Madrid 1

19/20 València 1 - Reial Madrid 1

18/19 València 2 - Reial Madrid 1

 

Anar al contingut