Alonso i Button podrien compartir escuderia l'any vinent. (Foto: Reuters)
Fòrmula 1

Alonso té moltes alternatives per a la pròxima temporada, i Mercedes és la preferida

Cap equip ha comunicat encara alguna dada que pugui desvelar quin serà el futur de Fernando Alonso, que, com se sap, té la intenció de marxar de Ferrari quan acabi aquesta temporada. McLaren, Mercedes, Lotus, Williams i, fins i tot, Ferrari són les alternatives, si no decideix fer un any sabàtic.

Actualitzat

Cap equip ha comunicat encara alguna dada que pugui desvelar quin serà el futur de Fernando Alonso, que, com se sap, té la intenció de marxar de Ferrari quan acabi aquesta temporada. McLaren, Mercedes, Lotus, Williams i, fins i tot, Ferrari són les alternatives, si no decideix fer un any sabàtic.

L'opció que te pràcticament assegurada  és la de fitxar per McLaren. El pilot asturià té sobre la taula una oferta de més de 35 milions d'euros anuals per tornar a l'equip McLaren. Honda, la marca que proporcionarà els motors a l'escuderia anglesa a partir de la pròxima temporada, està pressionant de valent perquè això sigui possible. Alonso, però, sap que McLaren no tindrà l'any que ve un cotxe competitiu i que, potser, tampoc el tindrà d'aquí a dos anys. Aquest fet, i el de què el responsable de l'equip encara és Ron Dennis, amb qui va passar un tràngol el 2007 quan va fer equip amb Lewis Hamilton, suposen un fre a la decisió. És l'opció que menys li agrada.

El pilot asturià té un acord amb Mercedes, però l'equip que domina el Mundial encara té contracte amb els seus dos pilots actuals, Lewis Hamilton i Nico Rosberg, de cara al 2015. Aquesta és l'opció que més s'estima el pilot asturià, però només seria factible si marxes un dels dos pilots, en el cas de Hamilton, possiblement a McLaren. El pas del temps és també un obstacle per prendre aquesta opció.

Una variant d'aquesta possibilitat seria que Alonso entrés a Mercedes, i que fins que no marxés un dels pilots actuals, passes una temporada pont amb un dels equips que porten el motor alemany: Lotus, que acaba de signar un acord la marca de Stuggart; o Williams, que ja els porta aquest any. Ja coneix l'equip Lotus, perquè quan es deia Renault va ser l'equip amb el qual va guanyar els dos títols mundials. Pel que fa a Williams, només s'ha de tenir en compte que l'actual director de Mercedes, Toto Wolf, n' és un dels accionistes. També s'ha parlat de la possibilitat que Fernando Alonso allargués una temporada més l'estança a Ferrari. L'equip italià encara no ha revelat oficialment quins seran els seus pilots la pròxima temporada.

En el cas que cap d'aquestes opcions fos acceptable per ell, Alonso podria fer un any sabàtic a l'espera d'entrar a Mercedes el 2016. El pilot asturià sap que la competitivitat dels cotxes alemanys continuarà en els pròxims anys, però aquesta espera no seria una solució adequada, segons pilots propers al seu entorn. Un any lluny de les pistes significaria perdre el "feeling" amb la manera de fer les coses i, lògicament, pel que fa al coneixement del comportament dels pneumàtics.

Sembla difícil que en els pròxims dies es doni a conèixer quin serà el futur de Fernando Alonso en la Fórmula 1, i fins i tot si pilotarà en el pròxim Campionat del Món.

Anar al contingut