Mateix escenari, diferent decisió: Vinícius l'any passat contra l'Almeria i Nico Williams aquest diumenge

Alguna cosa no Cuadra: expulsió a Nico Williams i no a Vinícius

Guillermo Cuadra Fernández canvia de criteri a l'hora d'ensenyar targetes grogues

En el minut 40 de la primera part del partit d'aquest diumenge entre el Betis i l'Athletic Club, l'àrbitre Guillermo Cuadra Fernández ha xiulat una falta de Nico Williams que li ha suposat veure la targeta groga. Bona notícia, per cert, per al Barça, que visita San Mamés diumenge que ve. El jugador de l'Athletic Club, gens conforme amb aquesta decisió, l'ha protestat i ho ha fet aplaudint la decisió arbitral.

Com que és una acció de menyspreu envers l'àrbitre, Cuadra Fernández li ha ensenyat una segona targeta groga i, per tant, l'ha expulsat. Decisió arbitral correcta, segons el reglament.

Resulta que la temporada passada, aquest mateix àrbitre va fer servir un altre criteri en un partit entre el Reial Madrid i l'Almeria jugat al Bernabéu el mes d'abril passat. En el minut 37, Vinícius havia rebut una falta i el brasiler, de males maneres, li va reclamar a l'àrbitre la targeta per al defensa de l'Almeria.

Guillermo Cuadra Fernández li va ensenyar la groga a Vinícius per protestar i, gens content amb aquesta decisió, el davanter del Reial Madrid va aplaudir fins a tres vegades la decisió de Cuadra Fernández en senyal de protesta. L'àrbitre es va fer el suec i no li va ensenyar la segona groga com sí que ha fet avui amb Nico Williams.

Guillermo Cuadra Fernández és un àrbitre nascut a Madrid, però adscrit al col·legi balear, de 39 anys i internacional des del 2020. Al Reial Madrid l'ha xiulat en 14 ocasions i només ha expulsat un jugador de l'equip madridista en tots aquests partits. Va ser ara fa cinc anys, en el partit que el Girona va guanyar al Bernabéu (1-2) i va expulsar Sergio Ramos per doble amonestació.