Alèxia en un entrenament amb el Barça (@FCBFemeni)
Alèxia en un entrenament amb el Barça (@FCBFemeni)
Barça

Alèxia se salta el pacte Barça-Federació per ser convocada amb Espanya

Els serveis mèdics del club desaconsellaven la convocatòria de la jugadora, en la recta final de la seva recuperació

Redacció Esport3Actualitzat

No té l'alta mèdica. Ni ha pogut completar encara un entrenament sencer amb el Barça. Tot i així, Montsé Tomé l'ha citat per a la pròxima concentració de la selecció espanyola de futbol, amb motiu de la final four de la Lliga de les Nacions. La convocatòria d'Alèxia Putellas amb Espanya ha agafat tothom per sorpresa, i ha generat força malestar a l'entitat blaugrana.

Els serveis mèdics del Barça havien enviat un informe a la Federació espanyola desaconsellant la convocatòria de la futbolista. Està en la recta final de la seva recuperació, però encara no està per jugar. El club i l'RFEF, de fet, havien pactat que Alèxia no entraria en la llista de Tomé. Al final, el seu nom hi ha aparegut.

Els motius d'Alèxia

Ha estat la mateixa Alèxia que s'ha ofert a Montse Tomé per tornar amb la selecció espanyola. La data de la final de la Lliga de les Nacions, el 28 de febrer, coincideix amb els terminis previstos per a la tornada de la jugadora als terrenys de joc.

Segons l'entorn de la capitana, la de Mollet té la voluntat de ser a la concentració per fer pinya i realitzar entrenaments de qualitat, adaptats al seu pla de recuperació. 

L'argumentació és que a Barcelona, amb les jugadores internacionals amb les seves respectives seleccions, gairebé no hi haurà efectius en les poques sessions d'entrenament programades.

"És la nostra capitana"

Tomé ha justificat la convocatòria d'Alèxia per la importància de la jugadora. "És la nostra capitana", ha argumentat. La seleccionadora espanyola, això sí, ha garantit que no forçaran la reaparició de la blaugrana.

"Sabem el procés que ha tingut al seu club i el seguirem elaborant amb precaució. És una jugadora que ha d'estar en aquests partits. No farem cap bogeria."

Alèxia no juga un partit des del novembre. Va notar unes molèsties al genoll esquerre, en el partit de Champions contra el Benfica, i va haver de passar pel quiròfan, a finals d'any. La previsió de Giráldez era que tingués l'alta mèdica just després de l'aturada per la Lliga de les Nacions.

Alèxia Putellas, en l'entrenament de la selecció espanyola
Alèxia Putellas en un entrenament de la selecció espanyola (EFE)

 

ARXIVAT A:
Alèxia Putellas
Anar al contingut