Barça

Així va viure Mallorca el partit contra el Barça en plena crisi pel coronavirus

Sense poder entrar a l'estadi, seguidors mallorquinistes i culers van haver de buscar solucions alternatives per gaudir del partit

Francesc LatorreActualitzat

Per a la majoria d'aficions, la visita del Barça o del Madrid és el partit de l'any. També per la del Mallorca, que aquest dissabte no va poder entrar a Son Moix per donar suport al seu equip. Tot i això, els seguidors mallorquinistes van fer de tot perquè els jugadors de Vicente Moreno no se sentissin sols.

Al costat de l'estadi, al MallorCafè les taules de la terrassa estaven reservades des de feia molts dies. Un dels primers a aparèixer va ser en "Demonio", la mascota de l'equip. Ell tampoc va poder entrar a la gespa, de manera que es va passar el partit recorrent l'illa animant els mallorquinistes. En aquesta cafeteria s'hi van aplegar un centenar d'aficionats que van qualificar la nit d'històrica i diferent, i que van poder seguir el partit a través d'una pantalla gegant. Abans del partit, dos moments emocionants: un, el cant de l'himne local, i l'altre, el minut de silenci en memòria de les víctimes del coronavirus.

 

Però no tothom va poder acostar-se tant a Son Moix. Ni tots els locals van poder obrir. Un dels que ho va fer va ser el de la Penya Barcelonista de Peguera. Van poder obrir la sala petita de les dues que tenen. En Sebastián Palmer n'és el president:

"Hem seguit les directrius de l'Ajuntament de Peguera. Només ens hem pogut reunir una vintena de persones, tots amb mascareta i amb les cadires separades. També hem hagut d'identificar totes les persones que han anat entrant i fer-los rentar les mans amb gel desinfectant. No és el mateix que estar a l'estadi, però almenys ens hem pogut reunir. Teníem ganes que el futbol tornés i ara, d'una manera diferent, en tornem a gaudir. Ens haurem d'avesar a la nova normalitat"

 

A la penya els gols se celebren, però sense abraçades. No en van poder celebrar cap a la penya mallorquinista Es Barralet, una de les més antigues de l'illa. Estan contents de reunir-se, però els dol no poder fer costat a l'equip. Ho expliquen en Miquel Mesquida, el seu president, i l'Imma Sánchez, una aficionada:

"Fa 40 anys que vaig fundar la penya i en tot aquest temps no m'he perdut mai un partit del meu "mallorqueta" i molt em temo que enguany ja no el veurem més. Però m'estimo més que la gent faci bondat en la desescalada que no pas córrer més del compte"

"És un  moment molt difícil. Se'ns fa estrany saber que el Mallorca ens necessita, que els jugadors necessiten l'afició en aquest moment tan delicat i sentir que no hi podem ser"

Com que no els van poder veure jugar, una cinquantena d'aficionats van esperar que els autobusos del Barça sortissin de Son Moix a la una de la matinada per fer-los una fotografia.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut