El logotip de la competició (NBA)
Bàsquet

Així és la "Copa de l'NBA", la nova competició que es disputa aquesta setmana

L'NBA vol augmentar l'espectacle amb un torneig que recorda els formats de les copes europees

Redacció Esport3Actualitzat

Aquesta setmana es disputa la fase final de l'In-Season Tournament, un nou torneig ja conegut com la "Copa de l'NBA" i que recorda els formats de les copes europees, amb vuit equips disputant-se el trofeu en una setmana i a partit únic.

Classificació i format

La competició va començar el 3 de novembre amb una fase de grups que va dividir els 30 equips de l'NBA en sis grups de cinc equips: tres grups pertanyen a la conferència Est i els tres restants, a l'Oest. Fins al 28 de novembre, cada equip va jugar un partit amb quatre rivals del seu grup: dos partits a casa i dos fora de cosa. Els duels compten també per la temporada regular de l'NBA, de manera que cada victòria ha tingut un premi doble.

Els primers classificats de cada grup i els dos millors segons classificats de cada conferència són els que disputen els quarts de final, a partit únic a casa de l'equip amb millor registre. Els quatre guanyadors viatgen fins a Las Vegas, una seu neutral, per disputar les semifinals en un format de Final Four que acaba amb la gran final del dissabte 9 de setembre. En aquest cas, els partits no compten per la classificació de la temporada regular.

Els vuit classificats d'aquesta primera edició han estat Indiana Pacers, Boston Celtics, New Orleans Pelicans, Sacramento Kings, Milwaukee Bucks, New York Knicks, Los Angeles Lakers i Phoenix Suns.

Els premis de la nova Copa

A més d'aixecar el primer trofeu de campió del torneig de mitjans de temporada en 77 anys d'NBA, pel que fa a les retribucions, cada jugador de l'equip campió s'endurà un total de 500.000 dòlars, una xifra que significa un bon al·licient per a tots aquells jugadors que juguen sota un contracte més baix.

Pel que fa a l'altre equip finalista, els jugadors s'emportarien 200.000 dòlars per cap, mentre que els equips semifinalistes seran premiats amb 100.000 dòlars per a cada jugador. Finalment, els jugadors dels equips que siguin eliminats als quarts de final seran guardonats amb 50.000 dòlars cadascun.

 

Anar al contingut