Premi per a Aitana per usar el català a la Pilota d'Or (Reuters)
Futbol

Aitana, guardonada pel seu compromís amb el català

La futbolista blaugrana, premiada per Òmnium Cultural per haver utilitzat el català en la gala de la Pilota d'Or

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

"M'agradaria agrair el suport als tres clubs on he jugat: CD Ribes, CF Cubelles i, sobretot, al Barça, el meu club, encapçalat pel president Joan Laporta. Gràcies per apostar per nosaltres quan ningú no hi creia; per donar-me l'oportunitat de ser futbolista professional. Qui m'hauria dit, quan era una nena, que acabaria jugant en un Camp Nou ple. Som un club referent mundial. Gràcies, família, amics, equip de treball i a totes les persones que m'han acompanyat i que m'han ajudat en el camí. Però, sobretot, gràcies als mes pares, Rosa i Vicent, presents aquí també. Vosaltres vau lluitar per canviar la norma dels cognoms a Espanya i ho vau aconseguir. Jo porto aquesta lluita i resiliència a la sang i això és gràcies a vosaltres."

Aquestes paraules d'agraïment d'Aitana Bonmatí, dites en català, el 31 d'octubre, a la gala de la Pilota d'Or, en la qual se li va atorgar el màxim guardó del futbol, tot reconeixent-la com a millor futbolista del món, ara li han valgut a la jugadora blaugrana un altre reconeixement: el d'Òmnium Cultural.

L'entitat catalana li ha atorgat el Premi Internacional Joan Baptista Cendrós pel seu "compromís en la defensa de la llengua catalana i per la seva tasca per la internacionalització del català en el seu discurs durant la gala de la Pilota d'Or, retransmès a tot el món". 

Aitana Bonmatí ha agraït el premi i ha fet una piulada donant les gràcies a Òmnium Cultural per la concessió del guardó i ha afegit:

"És un orgull poder portar el català arreu del món"

ARXIVAT A:
Aitana Bonmatí
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut