Barça

Agustí Benedito anuncia que presenta candidatura a la presidència del Barça

L'empresari Agustí Benedito, de 45 anys, membre de la comissió social del FC Barcelona fins fa uns mesos, ha anunciat la seva intenció de presentar-se a les eleccions per a la presidència del club, que se celebraran la primavera del 2010. En una nota remesa a EFE, Benedito, un dels fundadors del moviment L'Elefant Blau, en què també va destacar l'actual president del club, Joan Laporta, subratlla que vol sortir al pas d'"algunes informacions periodístiques aparegudes últimament", i per "evitar especulacions", anuncia que té la intenció "de presentar candidatura a la presidència del Barça en les pròximes eleccions".

Actualitzat
"Aquesta iniciativa ha estat impulsada per l'empenta i el convenciment d'un grup de socis que observen la necessitat de potenciar en el club els principis de transparència, participació dels socis-propietaris, bon govern i honestedat en la gestió diària de l'entitat", assenyala l'escrit.

D'aquesta forma, Benedito es constitueix com el primer precandidat a la presidència del FC Barcelona, a la qual ja no podrà concórrer l'actual mandatari, Joan Laporta, que esgotarà el seu càrrec de forma natural el 30 de juny del 2010.

Benedito ha estat molt lligat a Laporta en l'últim decenni, malgrat que no va ser mai directiu del club. El 2 de març d'aquest any, tot i això, l'empresari català va posar punt final a la seva relació amb el Barcelona a la comissió social "per discrepàncies" amb Laporta, arran de la vinculació que es va gestar entre el bufet d'advocats del president i l'intent de venda del Mallorca.

Desavinences amb Laporta

Les desavinences de Benedito amb Joan Laporta van augmentar quan setmanes abans de la seva dimissió el diari El Mundo de les Balears va publicar que el bufet de Joan Laporta havia intercedit perquè un dirigent d'Uzbekistan, amb qui el Barça havia establert relacions comercials, aconseguís el poder del Mallorca. La suma de la comissió, frustrada perquè el negoci no es va concretar, ascendia a 4'2 milions d'euros per al despatx de Laporta. Benedito va argumentar després de la seva marxa que aquella actitud de Laporta "contravenia l'esperit amb què es va fundar 'L'Elefant Blau'", una plataforma que va ser molt crítica amb l'expresident Josep Lluís Núñez, fins al punt d'impulsar una moció de censura el 1998.

Després de mesos treballant a l'ombra, i a punt de configurar el seu equip, el programa l'electoral i el seu lloc a internet (www.agustibenedito.cat), Benedito reafirma la idea que ja corria a l'entorn del Barça d'aspirar a la presidència. "Centraré la meva proposta al costat d'un equip diligent, plural i obert, de demostrada capacitat de gestió en l'àmbit empresarial, esportiu i social, perquè entenc la importància social del Barça i conec els valors que una entitat com aquesta ha de saber transmetre: esforç, superació i responsabilitat", apunta Benedito, qui anuncia que la candidatura es presentarà en el moment en què s'iniciï el procés electoral.

És el primer "oficialment"

Malgrat que Benedito ha estat el primer soci barcelonista a posicionar-se oficialment, altres ja han insinuat la seva participació en la contesa, com l'exvicepresident esportiu Sandro Rosell, el també exvicepresident d'economia Ferran Soriano, o les candidatures continuistes que sorgeixin de la directiva actual, on existeix un pols entre dues tendències: la de Jaume Ferrer i la de Xavier Sala i Martín.

Les pròximes eleccions per a la presidència del Barcelona, per finalització natural de mandat, s'hauran de celebrar un cap de setmana que jugui el Barça al Camp Nou durant els mesos de març, abril i maig, com apunta l'article 37.1 dels estatuts de l'entitat catalana.
Anar al contingut