Tarda de núvols abundants i precipitació al Pirineu

Alberto AlcántaraActualitzat

Ha arribat un nou sistema frontal, actiu a la zona del Pirineu. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per acumulació de neu de més de 20 centímetres en cotes superiors a 1.400 metres. Pel que fa al vent, no marxa del tot del Pirineu i de les comarques de Tarragona, però no bufa tan fort com dissabte. Al final del dia també es reactivarà la tramuntana al cap de Creus.

Núvols en augment

L'arribada del front porta núvols abundants, però trencats. El matí ha estat força variable, amb núvols i clarianes en general. Els núvols més compactes, i la precipitació, s'han concentrat al Pirineu, sobretot en el vessant nord, tret d'alguna gota transitòria al nord de l'Empordà.

La tarda serà de cel mig ennuvolat en general, amb més núvols cap al nord-est i una precipitació que continuarà a l'extrem nord, amb la novetat que el pas de la branca freda del sistema frontal farà baixar novament la cota de neu. Cap al final del dia tornarà als 1.000 metres. Per sobre dels 1.600 metres poden acumular-se fins a 40 centímetres. De cara a la nit i la matinada, s'obriran clarianes per l'oest, mentre que cap a la costa s'anirà configurant una situació que portarà ruixats a l'endemà.

Temperatura en ascens

Acabat l'episodi de fred més intens, esperem una nova pujada de la temperatura en general. Ja ha passat a primera hora, tret de les comarques del nord-est i d'altres punts del centre i l'oest, on la baixada del vent ha afavorit un descens de la temperatura mínima. També hi haurà una pujada general dels valors del migdia, especialment notable al Pirineu. Les temperatures màximes més altes arribaran al voltant dels 17 ºC.

I dilluns...

L'entrada d'un nou solc d'aire fred per les capes altes atmosfèriques portarà un descens de la cota de neu. El rebuf de la tramuntana reactivada portarà humitat a la costa central, amb formació de ruixats. La cota baixarà dels 600 metres a partir del migdia, i se situarà al voltant dels 400 metres i, eventualment, per sota.  Hi haurà ruixats més residuals al Pirineu.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut