La calor rècord al Canadà, de 49,6 ºC, provoca la mort de més de 200 persones

Una onada de calor sense precedents al Canadà provoca la mort de més de 200 persones en quatre dies

Actualitzat

Calor extraordinària i mortal al Canadà, amb una onada de temperatures excepcionals que va arribar des de l'oest dels Estats Units. El segon país més fred del món i el que té més neu es fon davant l'escalfament del planeta. Un altre argument de l'existència d'aquest fenomen, un altre fet.

 

 

En només quatre dies de calor extrema, les autoritats han informat de la mort de més de 200 persones a l'estat de la Colúmbia Britànica. La majoria de morts són gent gran o persones amb la salut molt delicada.

Calor sufocant a Vancouver (Reuters)

Els serveis forenses de l'estat de la Colúmbia Britànica han informat d'un clar augment de les morts des de finals de la setmana passada, coincidint amb l'arribada de l'onada de calor. Si normalment el nombre de persones mortes en quatre dies sol ser d'unes 130, entre el 25 i el 28 de juny la xifra va augmentar a 233. Una xifra de víctimes que s'espera que pugi augmentar durant les properes hores. La policia de Vancouver, la ciutat més gran de la Colúmbia Britànica, ha comunicat la mort sobtada de 65 persones durant aquest episodi de calor extrema.

Tres dies, tres rècords de calor

El mercuri es va aturar en els 49,6 ºC a la població de Lytton dimarts, que va ser el tercer dia consecutiu que es va ssolir la temperatura més alta registrada mai al Canadà en estacions històriques de més de cent anys. Abans d'aquests tres dies, la temperatura no havia superat mai els 45 ºC. De fet, calia remuntar-se al 5 de juliol del 1937 a Yellow Grass, al sud de l'estat de Saskatchewan, per trobar els darrers 45 ºC. 84 anys ha trigat el país a superar la temperatura màxima més alta mai assolida, i ara ja duen tres dies seguits batent rècords.

 

 

Lytton, el braser del Canadà, fa tres dies consecutius que trenca el rècord de calor del país:

  • 46,6 ºC, diumenge
  • 47,9 ºC, dilluns
  • 49.6 ºC, dimarts

La calor és més extrema al Canadà que a Sevilla o Còrdova. El dia més calorós mai registrat a Sevilla, el mercuri es va aturar als 46,4 ºC, el juliol del 1995, i en el cas de Còrdova, el rècord se situa en 46,9 ºC, el juliol del 2017.

Avui és el darrer dia amb calor excepcional i a partir de demà minvarà, alhora que es desplaçarà cap al centre del país.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut