Arc de Sant Martí a La Bisbal del Penedès (Aleix Costa)
Arc de Sant Martí a La Bisbal del Penedès (Aleix Costa)

Tarda amb xàfecs residuals

Alberto AlcántaraActualitzat

Diumenge, la pertorbació marxarà cap al sud d'Itàlia, però encara tindrem una certa inestabilitat en forma d'aire fred. Després de la regada general de dissabte, la pluja serà molt més irregular. El cas és que no farà net. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos per neu i estat de la mar.

Núvols abundants

La matinada i el matí ens ha deixat més ruixats o plugims, modestos, d'1 a 6 mm. Han sovintejat més cap al nord de Tarragona, comarques de Barcelona i extrem nord-est. També hem tingut una mica de precipitació al Pirineu.  

A la tarda, es formaran nous ruixats, amb un caràcter anàrquic i dispers, amb precipitacions poc abundants en general, però puntualment moderades i amb algun registre més destacat. Seran més probables a punts del terç nord i al llarg del prelitoral i costa central i el Camp de Tarragona. La cota de neu voltarà els 1.100 metres. Al final del dia s'obriran grans clarianes. Es reforçarà el mestral a les Terres de l'Ebre i el vent de nord al Pirineu, fet que fa reactivarà la precipitació al vessant nord del Pirineu de cara a la matinada.

Temperatures diürnes més altes

La temperatura de primera hora ha baixat entre 1 i 3ºC en general per l'oest, mentre que han pujat una mica a la meitat oriental. A migdia, tindrem un ambient una mica més suau, amb recuperació més clara a les comarques de Girona. Hi haurà valors de fins a 15 o 16º C, però predominaran els 12 o 14º C a molts indrets.

I dilluns...

L'aire fred es retirarà una mica mes i quedarem sota la zona d'influència de la dorsal anticiclònica. Situació de vent de nord al Pirineu, mestral i tramuntana. Continuarà nevant al vessant nord del Pirineu, amb una cota que anirà de baixada cap als 800 metres. També es formaran alguns ruixats de tarda, irregulars però puntualment moderats.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut