Cercador

S'han trobat 503 resultats per viatgers de la gran anaconda.

  • Serps monumentals a la llera de l'Orinoco en l'art rupestre més gran del món
    Notícia

    Serps monumentals a la llera de l'Orinoco en l'art rupestre més gran del món

    Els arqueòlegs han descobert gravats gegants a la roca prop del riu que podrien servir per alertar de perills o per delimitar fronteres entre tribus fa més de 2.000 anys

  • Toni Arbonès, la veu d'una fita històrica al K2
    Escolta àudio
    Hotel Palestina

    Toni Arbonès, la veu d'una fita històrica al K2

    Toni Arbonès Petit va començar la seva carrera radiofònica a Ràdio Minuto. El 1983 va entrar a Catalunya Ràdio i des d'aleshores ja no ha canviat mai de mitjà. Per a aquesta emissora ha cobert els conflictes al golf Pèrsic, Kosovo, l'Afganistan, el Pakistan i més recentment Ucraïna. Ha fet cobertures internacionals a Nova York, Nicaragua, l'Índia, Oman, Etiòpia, Algèria, el Nepal, Tailàndia, Turquia, Israel i Hong Kong. Ara, presenta i dirigeix "Els viatgers de la Gran Anaconda", un dels programes de Catalunya Ràdio amb una trajectòria més dilatada, que supera les mil emissions. Amb Toni Arbonès parlem de les primeres cobertures que va fer a Catalunya Ràdio, quan encara no tenia xarxa de corresponsals, de la guerra del golf, del Pakistan, de l'Afganistan i de la retransmissió de l'ascens al K2 per part d'una expedició catalana, una fita històrica per al món de la ràdio.

  • Toni Arbonès: "Tinc 64 anys i no he anat a molts llocs de Catalunya. El món sempre ens sorprèn"
    Escolta àudio
    Catalunya nit

    Toni Arbonès: "Tinc 64 anys i no he anat a molts llocs de Catalunya. El món sempre ens sorprèn"

    Després de 28 anys recorrent el món a través de les ones, l'històric programa de Catalunya Ràdio "Els viatgers de la Gran Anaconda" encara les últimes etapes del seu llarg viatge radiofònic. Abans de penjar el micròfon el proper 7 de juliol, però, el seu director i presentador encara ha tingut temps de publicar un segon llibre basat en les històries del programa. Toni Arbonès presenta 17 entrevistes ordenades cronològicament en què recull les experiències viatgeres de diversos dels personatges amb qui ha xerrat, d'aquí i d'allà, des de l'any 1996.

  • Monarquies africanes, amb Sergi Ramis, periodista i editor
    Escolta àudio
    Els viatgers de la Gran Anaconda

    Monarquies africanes, amb Sergi Ramis, periodista i editor

    Mswati III viu com un rei. Se li atribueix una col·lecció de limusines --en té entre seixanta i un centenar-- i la compra d'uns quants jets per a ús privat. Un rei absolutista, el darrer de tot Àfrica, establert a Eswatini, l'antiga Swazilàndia sud-africana. L'any 2018, Mswati III va canviar el nom del país a l'actual amb l'argument d'evitar confusions amb Switzerland, malgrat que a Swazilàndia no hi ha vaques ni formatges. Eswatini és, amb Lesotho i el Marroc, una de les tres últimes monarquies que resisteixen al continent africà. En parlem amb Sergi Ramis, periodista, escriptor i viatger. Kris Ubach ens portarà fins a Trujillo, al Perú, i la biòloga Eloisa Matheu, fins a Oman, al golf Pèrsic. Tot, a "Els viatgers de la Gran Anaconda".

  • Un nou llibre recull els viatges més singulars d'"Els viatgers de la Gran Anaconda"
    Escolta àudio
    La tarda de Catalunya Ràdio

    Un nou llibre recull els viatges més singulars d'"Els viatgers de la Gran Anaconda"

    El pallasso i fundador de Pallassos Sense Fronteres" Tortell Poltrona a Colòmbia, l'escriptor Francesc Miralles a l'illa japonesa d'Okinawa, la doctora en arqueologia i història antiga Irene Cordón pel Sudan, el biòleg Miquel Rafa per les illes Moluques... Les seves experiències i les de molts altres viatgers les hem pogut sentir al mític programa de Catalunya Ràdio "Els viatgers de la Gran Anaconda". El director i realitzador del programa, Toni Arbonès, les ha recollit en un llibre, un segon recull de fins a 17 entrevistes que ens evoquen tot tipus de sensibilitats i maneres de viatjar.

  • D'Ustrell a Alías: tot el que has de saber de la programació de Catalunya Ràdio
    Notícia

    D'Ustrell a Alías: tot el que has de saber de la programació de Catalunya Ràdio

    Dilluns 4 de setembre arrenca la primera temporada del 3Cat, que marca l'inici d'una nova etapa als mitjans públics de Catalunya

  • 1.000 programes de l'Anaconda
    Escolta àudio
    Dies de ràdio

    1.000 programes de l'Anaconda

    Catalunya Ràdio 40 anys. "Els viatgers de la Gran Anaconda", que realitza Toni Arbonès, arriba a les mil emissions. Programa emès el 21 de gener del 2001.

  • Un estiu farcit de continguts refrescants i divulgatius, a Catalunya Ràdio
    Notícia

    Un estiu farcit de continguts refrescants i divulgatius, a Catalunya Ràdio

    Aquest dilluns, 10 de juliol, començarà la programació d'estiu de Catalunya Ràdio, que s'allargarà fins al 3 de setembre. Marina Romero presentarà, per segon any consecutiu, "El matí de Catalunya Ràdio". Marta Montaner i Roger Carandell, del programa "XL", seran els conductors del magazín "La Tarda d'estiu". I Albert Montilla liderarà "El suplement" els caps de setmana

  • La programació d'estiu de Catalunya Ràdio arrencarà amb força el 10 de juliol  
    Notícia

    La programació d'estiu de Catalunya Ràdio arrencarà amb força el 10 de juliol  

    La programació d'estiu a Catalunya Ràdio es posa en marxa a partir del 10 de juliol. La nova graella de continguts, que s'allargarà fins al 3 de setembre, tindrà Marina Romero al capdavant d'"El matí de Catalunya Ràdio", i al magazín "La Tarda d'estiu", Marta Montaner i Roger Carandell, del programa "XL", seran els conductors. Els caps de setmana, Albert Montilla prendrà el relleu a Roger Escapa per liderar l'equip que realitza "El suplement".   

  • Volant amb les baldrigues, amb Oriol Alamany, fotògraf de natura i viatges
    Escolta àudio
    Els viatgers de la Gran Anaconda

    Volant amb les baldrigues, amb Oriol Alamany, fotògraf de natura i viatges

    "Els viatgers de la Gran Anaconda" arriben a les MIL exploracions volant "ala amb ala" amb la baldriga, au viatgera en perill crític d'extinció. Una excel·lent voladora que passa la major part de la seva vida fregant les onades a mar obert, lluny de la costa, on només hi va per niar. Diuen els que s'han acostat a les coves o a les galeries dels penya-segats costaners on nidifica, que la veu d'aquesta au marina és molt misteriosa, talment com els laments d'esperits. La tradició popular les associa a llegendes i creences sobre sirenes i altres criatures sobrenaturals. Oriol Alamany, fotògraf de natura i viatges, s'endinsa en la foscor d'una d'aquestes galeries on nidifica la baldriga balear per conviure-hi. Ens acostarem també a Las Terrenas, a la República Dominicana, amb la Kris Ubach, també fotògrafa i escriptora de viatges i parlarem papiament amb en David Valls, lingüista. Tot plegat a "Els viatgers de la Gran Anaconda" número 1000.

  • Toni Arbonès: "L'esperit continua sent el mateix que fa 25 anys: conèixer el món"
    Escolta àudio
    El suplement

    Toni Arbonès: "L'esperit continua sent el mateix que fa 25 anys: conèixer el món"

    Des de fa més de 25 anys, cada setmana a Catalunya Ràdio obrim una finestra que ens permet viatjar per tot el món i descobrir nous llocs des de les pròpies experiències, sense prejudicis i sense moure'ns de casa, amb un dels programes insígnia d'aquesta casa: "Els viatgers de la Gran Anaconda". Amb en Toni Arbonès celebrem els 1.000 programes i parlem de com ha canviat la nostra manera de viatjar.

  • Volant amb les baldrigues, amb Oriol Alamany, fotògraf de natura i viatges
    Escolta àudio
    Els viatgers de la Gran Anaconda

    Volant amb les baldrigues, amb Oriol Alamany, fotògraf de natura i viatges

    "Els viatgers de la Gran Anaconda" arriben a les MIL exploracions volant "ala amb ala" amb la baldriga, au viatgera en perill crític d'extinció. Una excel·lent voladora que passa la major part de la seva vida fregant les onades a mar obert, lluny de la costa, on només hi va per niar. Diuen els que s'han acostat a les coves o a les galeries dels penya-segats costaners on nidifica que la veu d'aquesta au marina és molt misteriosa, talment com els laments d'esperits. La tradició popular les associa a llegendes i creences sobre sirenes i altres criatures sobrenaturals. Oriol Alamany, fotògraf de natura i viatges, s'endinsa en la foscor d'una d'aquestes galeries on nidifica la baldriga balear per conviure-hi. Ens acostarem també a Las Terrenas, a la República Dominicana, amb la Kris Ubach, també fotògrafa i escriptora de viatges, i parlarem papiament amb en David Valls, lingüista. Tot plegat a "Els viatgers de la Gran Anaconda" número 1000.

  • Només parlem el 4% de les llengües del món
    Notícia Mapamundi

    Només parlem el 4% de les llengües del món

    La diversitat lingüística es redueix a marxes forçades i, si no es fa res, a finals de segle en quedaran menys de 300

  • "Les llengües de l'Anaconda": David Valls i la diversitat lingüística
    Escolta àudio
    L'irradiador

    "Les llengües de l'Anaconda": David Valls i la diversitat lingüística

    Dins del programa "Els viatgers de la Gran Anaconda", amb Toni Arbonès, a Catalunya Ràdio, el lingüista David Valls ens porta de viatge a través de les llengües del món. A partir de l'espai radiofònic, ha escrit "Les llengües de l'Anaconda" (Viena), un llibre que obre portes a altres idiomes i sobretot a altres sistemes de pensament i de comunicació cultural. En parlem, i Adolf Beltran també repassa algunes de les entrevistes d'"Els viatgers de la Gran Anaconda" a partir del volum publicat de Tushita Edicions amb motiu del 25è aniversari. Míriam Cano ens porta "El final de la historia", de la nord-americana Lydia Davis, l'autòpsia narrativa d'una passió amorosa que acaba convertint-se en un camí d'autoexploració i coneixement. I "Contra la nostàlgia" se situa també Adolf Beltran amb la novel·la homònima de Maria Canelles, publicada a Angle Editorial.

  • Catalunya Ràdio tanca el 2022 amb 49.000 oients més que fa un any
    Notícia

    Catalunya Ràdio tanca el 2022 amb 49.000 oients més que fa un any

    Segons les dades de l'Estudi General de Mitjans corresponents a la tercera onada del 2022, Catalunya Ràdio tanca l'any amb 594.000 oients diaris, 49.000 més que fa un any.

Anar al contingut