Fora d'antena

Infiltrats a "El búnquer"

El programa, que acumula més de 135.000 reproduccions a Youtube, s'ha convertit en un fenomen a la xarxa

Pau Bartrolí Claramunt Actualitzat

La seva localització és un dels enigmes més ben guardats de l'emissora. Peyu, Jair Domínguez i Neus Rosell connecten cada nit amb Catalunya Ràdio des d'un refugi segur: "El búnquer." Un indret amb públic on els assistents no saben on són. Una furgoneta els recull en un punt acordat i els descarrega a dins, amb els ulls embenats i sense cap dispositiu mòbil que els permeti localitzar l'espai.

Peyu, ideòleg del programa, reconeix que ho fan per precaució:

"Aquí les diem de l'alçada d'un campanar i si ens localitzen potser ens tanquen la paradeta."

Jair Domínguez, que somriu, afegeix:

"Pensa que ni la direcció de Catalunya Ràdio sap exactament on som."

Per primera vegada i extremant precaucions, ens infiltrem a "El búnquer".

 

Un punt d'Osona. Deu persones esperen en un descampat, proper a la C-25, per ser recollits per l'equip del programa. Tots han rebut les indicacions pertinents i estan avisats que, un cop arribi la furgoneta blanca, perdran la visibilitat durant uns minuts. L'encarregada d'apropar-los a "El búnquer" és la Lavínia, la cap de producció del programa, que saluda els convidats.

"Farem dos torns per mantenir les distàncies, d'acord? Els telèfons, apagats, amb mi. Tothom cordat? Som-hi."

La furgoneta arrenca. A la ràdio sona Catalunya Música, que dona un cert misticisme al trajecte. De cop, una pregunta trenca el silenci.

 

- "Quanta estona hi ha?"
- "Cinc minuts."

Somriures d'expectativa acompanyen l'escena.

"Anem avançant. Hi ha una mica de trànsit, però de seguida hi serem", avisa la Lavínia.

 

Poc després, el vehicle deixa la carretera i entra per un camí empedrat. Segueix uns metres més, fa dos girs a la dreta i s'atura.

"Us podeu descordar el cinturó, però no l'antifaç. Ara us ajudem a baixar."

De la porta surten altres membres de l'equip. Albert Sayós, director del programa, i Neus Rosell, humorista i mestra, ajuden la Lavínia a fer entrar totes les persones a lloc.

 

"Ara sí, benvinguts a 'El búnquer'. Ja us podeu treure els antifaços."

L'Albert dona la benvinguda al públic, explica el funcionament del rodatge i ofereix begudes i cafès als assistents, que queden sorpresos en veure l'indret. "Que ben parit això, no?" exclama un d'ells. Certament és un lloc autèntic, tot i que no en podem donar gaires més detalls. Conté un gran rebedor, diverses habitacions i provisions, que acaben sent sortejades entre el públic assistent per antena.

Falten vint minuts perquè comenci el programa i en Peyu i en Jair repassen els últims detalls.

 

La llavor d'"El búnquer" neix de la relació d'en Jair i en Peyu fent el programa "Bricoheroes" a TV3, on s'adonen que tenen corda per estona i que els sedueix la idea de fer un programa de ràdio fora de Barcelona i d'un estudi de ràdio. "Els 15 minuts de ‘Bricoheroes' se'ns feien curts", confessen.

L'Albert, el director del programa, destaca que també tenien clar que el públic hi havia de jugar un paper important:

"A banda de tot aquest tema de la clandestinitat, ens agrada jugar amb el públic. Aquí, l'audiència pot interrompre, participar, cantar... Tenim un públic molt 'punky', gairebé més gamberro que nosaltres."

 

Silenci, comencem

Ha arribat l'hora. La Lavínia convida els assistents a entrar al plató ordenadament. S'encenen les càmeres, s'apaguen els llums i sonen les sirenes. Les riallades estan assegurades.

 

Intimitats (in)confessables del programa

Les famoses biografies de la primera part d'"El búnquer" les preparen en Peyu, en Jair i l'Albert, mentre que la Neus guionitza la seva secció sobre pobles i ciutats d'arreu del món.

La segona part del programa, en canvi, és una conversa espontània entre els tres humoristes i el públic. De fet, tant és així que les consultes dels oients que arriben al WhatsApp del programa s'escolten per primera vegada en antena després d'un filtratge previ de l'Albert. Així, el director del programa s'assegura que el consultori és el més natural possible.

I és que la naturalitat és el factor que més atreu els convidats que assisteixen de públic al programa.

 

Per venir de públic a "El búnquer" heu d'enviar un correu electrònic a elbunquer@catradio.cat.

 

 

ÀUDIOS RELACIONATS

Anar al contingut