Leo Messi controla la pilota davant Boateng i Jefferson Lerma (EFE)

Barça, 3 - Llevant, 0: "Victòria plàcida d'un Barça faltat de precisió"

Jordi Costa analitza la victòria poc brillant del Barça davant del Llevant, amb Dembélé de titular i l'estrena d'Arnaiz a la Lliga

1. Amb Dembélé al titular, Valverde ha recuperat el dibuix asimètric d'inici de temporada amb un extrem pur com el francès a la banda dreta

2. Mai no deixarà de sorprendre'm que un futbolista professional foti una trompada i argumenti que és la seva primera falta per intentar estalviar-se la groga. I passa en tots els partits

3. Deu minuts de migdiada barcelonista fins que Messi ha entrat en escena, ha tornat a trobar Alba i s'ha acabat la suau llevantada inicial

4. Tot i la placidesa del partit, al principi el Barça ha trobat a faltar Busquets com a tap del mig del camp. No ha encaixat gols però Mascherano i Vermaelen han patit cada cop que el Llevant ha pogut córrer

5. Dues aparicions en atac dels laterals, la segona de Sergi Roberto, indiscutible al carril dret, han liquidat un partit no especialment brillant del Barça, faltat de precisió en la majoria de combinacions

6. Puc entendre que el Barça atribueixi el descens d'assistència al Camp Nou (avui, 56000 espectadors) al fet que els turistes esquiven la situació del país. Que ho intenti extrapolar a l'absentisme dels socis és prendre'ns per idiotes

7. La tensió funcionarial amb què l'equip ha jugat la segona part ha obligat Ter Stegen a intervenir per salvar dues ocasions clares del Llevant

8. 66 minuts de Dembélé. Un bon xut, algun intent aïllat d'un contra un però, com és lògic, poca continuïtat i transcendència en el joc, i encara faltat de química amb els companys. Quedem-nos amb què ha transmès millors sensacions físiques que dijous

9. Mascherano ha celebrat la seva reaparició excel·lint en el desplaçament llarg. Una passada seva a Sergi Roberto ha originat el 2-0 i, a la segona part, ha deixat Suárez sol davant Oier. El seu últim partit al Camp Nou?

10. Valverde ha tornat a donar uns minuts a Arnaiz, que es consolida a la dinàmica del primer equip, com a mínim fins que torni Alcácer. Premi al rendiment i esperem que missatge per als joves

11. Arriba lesionat i sembla que ens haurem d'esperar però és impossible no fer l'exercici d'imaginar-se com encaixarà Valverde el talent de Coutinho. A priori, la perspectiva és excitant