Quedem amb l'arqueòleg Eudald Carbonell en un supermercat perquè ens expliqui què hi faria un home del Paleolític. Descobrim per què la dieta i la cuina han estat fonamentals en l'evolució humana i, sobretot, li preguntem com serà la nostra alimentació en el futur si volem evitar el col·lapse com a espècie. Al seu últim llibre, 'El futur de la humanitat', afirma que estem en un moment crucial de l'evolució. <br/>Amb Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, i Cristina Caparrós, armadora de la Barceloneta i responsable de La Platjeta, analitzem alguns dels grans temes que es van plantejar a Gastromar, a l'Ampolla, un congrés gastronòmic i científic amb el peix com a gran protagonista: aqüicultura, amb Ricard Carbó, responsable dels centres IRTA de les Terres de l'Ebre, i receptes per cuinar amb algues amb Paco Pérez, del restaurant Miramar. Tots estan d'acord a dir que la cuina del futur sortirà del mar. <br/>La fotògrafa Nani Nolla, autora del bloc 'La cuina violeta', ens explica com cuina uns xiulets amb pèsols de l'hort i ens descobreix el seu secret per fotografiar els plats. <br/>I també repassem l'actualitat de la setmana, descobrim el so del Salvador Garcia-Arbós i fem gana amb l'especialitat del restaurant Lluerna de Santa Coloma de Gramenet: el cuiner Víctor Quintillà ens recomana el seu arròs de gamba de la Barceloneta.