TOTS ELS ÀUDIOS

 • La via verda de la Terra Alta, exemple de senderisme adaptat per a discapacitats
  Escolta àudio

  La via verda de la Terra Alta, exemple de senderisme adaptat per a discapacitats

  De rutes marcades per fer senderisme n'hi ha moltes a Catalunya, però poques estan pensades perquè les puguin fer persones discapacitades. Una de les excepcions és la via verda de la Terra Alta. El tècnic de Turisme del Consell Comarcal, Ramon Rius, explica que hi ha un tram de 5 quilòmetres d'aquest recorregut, entre les estacions de Bot i Prat de Comte, adaptat a persones invidents o amb amb mobilitat reduïda. Es pot demanar més informació al telèfon del Consell 977 420018 i al web www.terra-alta.cat

 • La Seu Vella: "lo castell de Lleida" i "far de ponent"
  Escolta àudio

  La Seu Vella: "lo castell de Lleida" i "far de ponent"

  La silueta de la Seu Vella de Lleida recorda, de lluny, una fortalesa. A més, va tenir usos militars durant dos segles i mig. D'aquí ve que més d'un conegui la catedral com "lo castell", i el seu campanar com "el far de ponent". Aquest estiu el nombre de visitants hi ha augmentat un 15%, dada que confirma el seu potencial turístic. El turó de la Seu Vella, que aspira a ser patrimoni de la humanitat, també ha estat distingit aquest any com el monument favorit de Catalunya per votació popular. Pere Joan Álvarez hi ha fet una visita acompanyat de Núria Piquer. Més informació al web www.turoseuvella.cat. En la segona part del programa, el protagonista és Ramon Rius, tècnic de turisme del Consell Comarcal de la Terra Alta. Destaca el tram de 5 km de la Via Verda de la Terra Alta adaptat a persones discapacitades, especialment invidents i persones amb mobilitat reduïda. Se'n pot demanar més informació al telèfon del Consell, el 977 420018.

 • El museu aeronàutic Aeroscopia de Tolosa
  Escolta àudio

  El museu aeronàutic Aeroscopia de Tolosa

  Tolosa és la capital europea de l'aviació. És on hi ha la seu d'Airbus, d'on cada mes surten 40 avions nous. I al costat hi ha el museu aeronàutic Aeroscopia, amb una nau de 7.000 m2 que allotja avions de tot tipus. Destaquen el supersònic Concorde i l'Airbus A300B. També hi ha avions militars. Vicenta Molinero ens ha fet de guia al museu i ens n'ha explicat els detalls. La visita es pot complementar a la seu d'Airbus, on es pot veure com fabriquen l'A380, l'avió comercial de dos pisos més gran del món. Més informació als webs www.musee-aeroscopia.fr i www.manatour.fr.

 • Tolosa, "la ciutat rosa", capital europea de l'aviació
  Escolta àudio

  Tolosa, "la ciutat rosa", capital europea de l'aviació

  Primer programa de la nova temporada 2016/2017 d'aquest espai setmanal de turisme. Amb Fèlix Martín hem creuat la frontera en el tren d'alta velocitat i hem anat fins a Tolosa de Llenguadoc. Són 3 hores en TGV des de Barcelona i això li permet ser un punt d'atracció turística que es vol potenciar a Catalunya. De la mà de la guia de l'Oficina de Turisme de Tolosa Meritxell Baldelló hem descobert la basílica romànica de Sant Sadurní, el convent dels jacobins i el mercat Víctor Hugo (amb les parades de foie i formatges). També la riba del riu Garona i el Canal del Migdia. La segona part del programa està centrada en l'aviació. Vicenta Molinero ens presenta i acompanya pel Museu de l'Aviació Aeroscopia, amb una nau de 7.000 metres quadrats que allotja avions de tot tipus. En destaca el supersònic Concorde, que va deixar de volar el 2003. La visita es complementa a la seu d'Airbus. Aquí es pot veure com fabriquen l'Airbus A380, l'avió comercial de dos pisos més gran del món.

Anar al contingut