TOTS ELS ÀUDIOS
Reconciliar-se amb el propi cos
Hi ha poca gent que estigui contenta amb el seu cos, del cap fins als peus. Aquesta enemistat amb el nostre físic és només això o va més enllà? De causes i conseqüències en parlem amb la psicoterapeuta Míriam Salinas i la psicòloga Mireia Darder. A més, comptem amb l'opinió de la terapeuta corporal Anna Sólyom. Amb l'espai de creixement personal de Sergi Torres.
La síndrome de l'explorador
La caçatalents Arancha Ruiz ha encunyat aquesta expressió, "síndrome de l'explorador", que, segons ella, és aquell que necessita aprendre més i més en la feina que fa i en la que no li toca fer. En parlem personalment amb ella, i també comptem amb l'opinió sobre el tema de la psicòloga Joelle Cervera.
La personalitat i l'essència
Un somriure o una disponibilitat interior pot canviar el dia d'una persona. Amb la personalitat exterior ocupem la nostra essència i no som conscients que la tenim.
Adeu als sucres
A la nostra cultura regalem bombons i caramels, i, quan ens volem autocomplaure, passem per la pastisseria. Avui, però, aprenem que el sucre no és tan plaent per al nostre cos i que potser hi ha altres maneres d'estimar-nos nosaltres mateixos i de premiar-nos. Ens ho expliquen el doctor Miquel Masgrau i la nutricionista Neus Elcacho, que ha escrit un llibre amb el títol d'"Estimar sense sucres afegits". A la recepta, hi posem un polsim de gust intens de la també nutricionista Carlota Portella, i el toc definitiu de l'espai de creixement personal de Sergi Torres.
Namasté a dojo
"Namasté" és una paraula del sànscrit que descriu la salutació entre dues persones, no a nivell superficial sinó de l'esperit d'una a l'esperit de l'altre. És també una actitud davant la vida que descriu molt bé la psicòloga Assumpció Salat al llibre que ens ve a presentar al programa, que du per títol precisament "Namasté". L'acompanya Jordi Griera, autor de llibres d'espiritualitat i valors humans. I ens hi fa una salutació la psicòloga Carolina Ripoll.
Donar, en lloc d'esperar a rebre
El primer que esperem dels altres és rebre. Si nosaltres fem el gest de donar, entrem en sincronia amb la vida. Quan donem nosaltres, apareixen l'alegria i la distensió.
La pràctica de la bondat
Practiquem la bondat tant com caldria? Beneficia els altres, sí, però també a nosaltres, segons assegura la psicòloga Mercè Conangla, que ha escrit el llibre "Bondat en acció". També afegim a la conversa l'escriptor i conferenciant Jordi Griera, i ens hi fa un apunt la religiosa i mestra zen Berta Meneses. A més, fem l'espai de creixement personal de Sergi Torres.
El mètode Marie Kondo a la feina
L'ordre i l'harmonia al nostre voltant són indispensables per viure feliços, per viure bé. Amb el mètode Marie Kondo és possible aproximar-se a això. Ara, ella, que és experta en endreça, ha escrit un llibre que es titula "La felicitat a la feina". El comentem amb l'antropòloga i professora de Qi Gong Isabel Calpe Rufat, l'experta en Feng shui i meditació Astrid Izquierdo, i la creadora del mètode "ordreteràpia", Mar Ferré. Amb l'apunt de la interiorista Sandra Gonzàlez.
Els influencers
Entren a les nostres vides a través de les xarxes socials i es converteixen en models a seguir per a adolescents però també per a adults. Fins a quin punt ens hem de deixar influenciar per ells? I tots són iguals? D'on surten? En parlem amb les psicòlogues Viviane Gamerro, Monia Presta i Candela Fernández. I ens hi fa un apunt el teòleg i filòsof Francesc Torralba. Amb l'espai de creixement personal de Sergi Torres.
Espai de creixement personal
Cada diumenge aprenem amb en Sergi una mica més de nosaltres mateixos.
Evitar l'estrès amb el teletreball
No són pocs els treballadors que ara mateix experimenten situacions estressants amb el teletreball. Però ens diu la "coach" integral i consultora Magda Barceló que aquest estrès podem gestionar-lo de manera positiva. I ens explica com podem fer-ho. Per la psicòloga Joana Frigolé, la bona o mala gestió del temps i de la feina ja ve d'abans del teletreball. En sentirem un comentari del també psicòleg Andrés Martín Asuero.
Por i dolor
Va dir el metge Sir William Olsen al principi del segle XX: "Els òrgans ploren les llàgrimes que els ulls es neguen a vessar." La por i el dolor físic tenen alguna cosa a veure? Per saber com ha afectat el confinament en la nostra salut física, en parlem amb l'osteòpata i fisioterapeuta David Ponce, i amb el ginecòleg expert en medicina integrativa Joan Matas. A més, la psicòloga Jenny Moix ens hi farà un apunt. I, com cada diumenge, comptarem amb l'espai de creixement personal de Sergi Torres.
Espai de creixement personal de Sergi Torres
Sergi Torres ens acosta una mica més a l'autoconeixement i a l'enriquiment personal.
"Mindfulness" durant la pandèmia
De quina utilitat ens pot ser un bon "mindfulness" en temps complicats? I com es fa per practicar-lo bé? El "coach" i instructor de "mindfulness" Luis García Alucha acaba de publicar el llibre "Mi confinado despertar", basat en la seva experiència durant la pandèmia. Ens en parlarà, com també les psicòlogues Cristina Cama i Cris Bolívar. Amb el comentari d'un altre instructor de "mindfulness", Andrés Martín Asuero.
Viure en l'essencial
Amb la pandèmia ens hem hagut de retrobar nosaltres mateixos, ens hem hagut de centrar en l'essencial, que, com diu el nostre convidat, el filòsof i teòleg Francesc Torralba, es redueix a ben poca cosa. Torralba ens presenta a "L'ofici de viure" el seu llibre "Vivir en lo esencial", i el comentarem amb ell i amb l'antropòleg Josep Maria Fericgla. A més, comptarem amb un comentari del xerpa espiritual Daniel Gabarró, i amb l'espai de creixement personal de Sergi Torres.