Tir al plat, amb Pau Arenós
Pollastre sencer al forn "per a mandrosos": boníssim i fàcil de fer
Pau Arenós explica la recepta d'un pollastre al forn per fer aquests dies de Nadal. És aplicable també a altres peces d'aviram, pularda o picantó. I d'acompanyament: albergínia, carxofes o pebrot, amb una salsa feta amb anxoves o una salsa teriyaki.
Dues històries de vida sobre el vi i el pa, amb Pau Arenós
Pau Arenós ens porta dues propostes: Triticum, una empresa jove que serveix pa per a la restauració i té botiga a Vilassar de Mar i a Cabrera de Mar. Les seves especialitats són el pa de l'avi, el pa de croissant o el pa grec. I la segona proposta: el Vi de Fang del celler Rendé Masdéu, a l'Espluga de Francolí, afectat per les pluges de l'octubre del 2019.
Anxoves maradonianes, amb Pau Arenós
Pau Arenós explica on podem comprar les millors anxoves de l'Escala i ens recomana restaurants de Barcelona que curen els seus propis peixos: El Camino i el Dos Pebrots. Tot això just el dia en què hem sabut la mort del futbolista Diego Armando Maradona i fem temps fins a l'hora del "Tot costa".
Biquini amb pa de pagès, sí o no?
Parlem de biquinis i d'entrepans, però no de qualsevol entrepà, parlem d'entrepans de luxe, dels millors que es poden menjar a Barcelona. Els dos establiments que el Pau Arenós ens recomana, La Bikineria i Sants es crema, tenen servei per portar a domicili. I ens fem una pregunta: el biquini és més bo amb pa de motlle o de pagès?
Menjar un bon arròs a Barcelona és possible, amb Pau Arenós
A Barcelona es cuinen centenars d'arrossos, però n'hi ha pocs que siguin excel·lents. Pau Arenós considera que l'arròs fa festa i per això ens recomana dos restaurants de Barcelona, dirigits per cuiners de Castelló, on fan els millors arrossos de la ciutat: el restaurant Cruix i el Suculent.
Anem de restaurants a la Vall de Bianya i a la Vall d'en Bas, amb Pau Arenós
Pau Arenós ens descobreix dos hostals de la Garrotxa. L'Hostal de Ca l'Enric, a la Vall de Bianya, una referència ineludible a la Garrotxa amb una estrella. I l'altre és L'Hostalet de la Vall d'en Bas, obert des del 1981.
Dos restaurants sota la batuta d'un dels cuiners amb més personalitat de Catalunya
El gastrònom Pau Arenós ens recomana els restaurants de Jordi Vilà, un dels cuiners amb més personalitat de Catalunya, assegura, que dirigeix un doble restaurant a sobre de la fàbrica Moritz, a Barcelona, a la ronda de Sant Antoni. Són l'Alkimia, amb una estrella, i l'Al Kostat, que presenta plats popular amb un plus, amb un toc.
Macarrons de dissabte, la recepta de Pau Arenós
Trobar uns bons macarrons als restaurants és gairebé una feina impossible. A molts llocs és una pasta bullida a la qual tiren a sobre una mica de tomàquet mig cru. El gastrònom Pau Arenós reivindica els macarrons com una menja familiar, col·lectiva. Us presentem els macarrons de dissabte, una recepta per llepar-se els dits.
Una pizza Margarita per menjar a cullerades, la recepta de Pau Arenós
Si hi ha un plat capaç d'agradar a tothom, és la pizza. El gastrònom Pau Arenós ens descobreix una pizza Margarita ben fresca ideal per passar els mesos de calor. Això sí, necessitareu una bona cullera per degustar-la.
Amanida Cèsar sense pollastre, pura essència de Tijuana: la recepta de Pau Arenós
Una amanida Cèsar ha de portar pollastre? La recepta original no en porta, ni tampoc mostassa ni maionesa. Descobrim la recepta perfecta de Pau Arenós.
Recepta d'arròs passejat fàcil i al forn amb Pau Arenós
És un arròs contundent però molt fàcil de fer. El Pau Arenós ens explica la recepta que, de petit, li feia la seva mare cada dimecres. A l'hora de menjar-lo el millor és barrejar al plat la botifarra amb l'arròs.
Tres receptes de pasta amb llaunes de tonyina, sardines i anxoves
Tres receptes molt bones i molt senzilles amb Pau Arenós. Espaguetis (no llenceu l'aigua de cocció, és essencial per fer les salses) amb una llauna de sardines, d'anxoves o de tonyina (recordeu que l'oli es pot aprofitar!). I un consell: mai passeu els espaguetis, un cop fets, per aigua freda.
Tres receptes absurdament fàcils amb espàrrecs blancs, de Pau Arenós
És temporada d'espàrrecs blancs i el Pau Arenós ens porta tres receptes molt senzilles i fàcils de fer. Apunteu: espàrrecs amb pernil i salsa; espàrrecs amb anxoves i oli d'oliva i espàrrecs amb vinagre de Mòdena.
Tres receptes per fer verat, amb Pau Arenós
És temps de confinament i s'ha de menjar bé. El Pau Arenós ens aconsella anar al mercat, amb mascareta i guants, i comprar verat: " És un peix blau extraordinari." Tres receptes: al forn, al microones i en forma de rotllets.
El rebost de Pau Arenós en cas de confinament: cava, anxoves i pernil
Amb Pau Arenós omplim el rebost amb material per resistir durant uns dies a casa. Aprofitem per obrir les llaunes a punt de caducar i fer un vermut amb anxoves, olives, cava i xampany.