Bon Dia TV és la plataforma de continguts audiovisuals de caràcter social i cultural impulsada per la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears (EPRTVIB) i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).
La programació està conformada per documentals, sèries, llargmetratges, programes de viatges, cuina, literatura, cultura, ciència, tradicions i esports, en una llengua que es manifesta en diferents variants segons el territori.
Albert Om: "Vaig començar a treballar de periodista uns dies abans de néixer TV3"
El periodista Albert Om va començar a treballar de periodista fa 40 anys, poc abans de néixer TV3. Només tenia 16 anys, i mai hauria dit que acabaria treballant en diversos programes de Televisió de Catalunya. Durant el trajecte "Al cotxe!", l'Eloi Vila i el periodista osonenc repassen els 40 anys d'existència de Televisió de Catalunya i expliquen les seves vivències i anècdotes personals. Al final del recorregut s'afegeix a la conversa Maria Bouabdellah, que presenta el magazín interactiu "Ràndom", de l'X3. La jove periodista representa la nova generació de professionals que faran i consumiran la televisió del futur
Animalades, un món bestial
El fotògraf d¿aus
Joan és un fotògraf especialitzat en aus i gallines, l'acompanyem a una fira especialitzada per a vore com treballa. Buscarem tòfones per Vistabella amb Falco, un gos expert en esta tasca. També acompanyarem el conill Perico al veterinari perquè li facen una revisió completa i visitarem el Refugi de Tula i comprovarem la gran faena que fan pels animals desfavorits.
Aixoplucs
Aixoplucs
La sèrie documental Aixoplucs. Relats de Supervivències s'estrena aquest ¿? dia ¿? a les ¿? hores a IB3 Televisió. "Aixoplucs" és una immersió en les vides de persones usuàries dels serveis socials a les nostres illes. Una crònica amb perspectiva de gènere d'experiències vitals dures i treball socials compromès. Al capítol 1 coneixerem els tres primers casos:
Lluís Bassat
Diuen que és el millor publicitari hispanoamericà del segle XX i l'home que més ha influït en el sector. Josep Puigbó conversa amb Lluís Bassat.
Els bons Minyons
Els Minyons de Terrassa és una de les colles castelleres més importants del país i han aixecat els castells més grans de la història. Quina és la clau del seu èxit? Gràcies a la gran tasca d'investigació, l'equip del documental ha aconseguit revelar el secret de l'èxit: els Minyons de Terrassa són cèlibes. No practiquen el sexe.
Diversos científics exposen els avantatges d'aquesta estratègia que els ha portat a ser una colla excepcional. Però la recent pandèmia, i sobretot el confinament, ha alterat aquesta pràctica del celibat. En una nit fogosa, una parella dels Minyons va trencar la norma, i a més ho va fer al local de la colla. Tot es manté en secret fins que la parella ho explica a un grup de WhatsApp amb altres membres dels Minyons. I aviat comença un degoteig de castellers confessant que també han trencat l'abstinència sexual. L'escàndol s'escampa i arriba a coneixement de la junta de Minyons, que vol vetllar per mantenir la tradició del celibat. L'enfrontament entre els sectors és tan dur que es planteja la dissolució de la colla. Com acabarà tot? Aquest és la història que explica El Teorema del Mico a "Els bons Minyons" amb la participació d'Agustí Forné, periodista; Biel Duran, actor i ex-enxaneta dels Minyons; Sara Gallego, atleta i Isabela Vargas, escriptora.
Tinc talent
El Quim Monzó li demana al Lopes que li faci de negre per la seva propera novel.la. D'altra banda, el David vol estrenar-se com a Director de cine i comença a preparar una pel.lícula...
Passejades
TORRE PICADA DE SÓLLER
Del Port de Sóller a la Torre Picada
En aquest capítol, na Maria i en Vicenç arribaran en tramvia al Port de Sóller, des d'on caminaran fins a la Torre Picada, antiga talaia de vigilància costanera. Pel camí visitaran Es Port, possessió fortificada del segle XVII on Antoni Montis —un dels propietaris— els mostrarà espais emblemàtics com la capella, la tafona i els safarejos. Des dels jardins, en Vicenç en dibuixarà la façana principal.
Seguiran les indicacions cap a la torre tot travessant belles finques d'oliveres i marjades de pedra en sec. Després de superar un passador, el paisatge canviarà radicalment: s'endinsaran llavors en frondosos boscos de pins amb vistes a s'Illeta i un bon tram de costa sollerica. Aviat albiraran la torre, les portes de la qual els obrirà Antoni Vallcaneras, amb qui conversaran a la terrassa sobre la història de la talaia i els fets més destacables ocorreguts.
Per acabar, contemplaran des de l'altura la costa penya-segada amb vistes al far de Muleta i sa Costera petita, com es coneix popularment el tram comprès entre la Torre Picada i el coll de Cala Ferrera. I amb aquesta panoràmica acomiadaran el programa fins la setmana que ve.
Mercats de Sant Antoni i Provençals a Barcelona i Mercat Central de Reus
Avui visitem el remodelat mercat de Sant Antoni per conèixer la Maria Masclans, part d'una nissaga centenària de bacallaners, que gestiona dues parades i un bar. Ah! I amb quatre fills encara té temps de posar d'acord els companys, com a presidenta dels comerciants d'alimentació. Veurem com, en un mercat tan antic, hi ha paradistes que s'han criat pràcticament junts i vides senceres que transcorren entre aquestes parets. Sant Antoni és "dos mercats en un", com ens expliquen els Bernaus, d'una de les botigues dels encants de roba que amb la remodelació s'han pogut oblidar d'allò de muntar i desmuntar parada cada dia. Al mercat de fruites i verdures de Mercabarna, coneixerem l'empresa de cítrics que ara porta la Montse Sanahuja, i al seu orgullós pare, el Florencio, que hi va de tant en tant per retrobar-se amb antics companys i clients, com la Carme, que té parada a Sant Antoni. També visitarem el mercat de Provençals per encomanar-nos pel bon rotllo que es respira entre els seus paradistes que munten taules al bell mig del mercat per dinar junts el dia que obren per la tarda. Amb el Juan Antonio, d'una família de carnissers, ens mourem entre les parades del mercat ambulant dels dimecres, on, al seu torn, hi té clients de fa molts anys, com la Mari. Celebrarem el Corpus al mercat Central de Reus, i veurem com fa la coca amb cireres, típica d'aquest dia, la bloguera Marta Jubert, que compra les cireres a l'Anna Gisbert. Un bon amic de l'Anna, que va a diari a la seva parada i a la de la pesca salada dels Vidal, és el Ferran Cerro, un cuiner que ha voltat molt per restaurants amb estrella fins a establir-se a casa, en un establiment propi on fa la cuina amb productes frescos comprats al dia. Històries de tots els sabors a Gent de Mercats.
Així dóna gust
AIXÍ DONA GUST T2 8
Programa de cuina diari. El cuiner Lluís Penyafort convida tots els dies 2 famílies perquè cuinen amb ell. Entre els convidats hi ha persones conegudes i ciutadanes i ciutadans anònims. Penyafort estarà acompanyat als fogons per l'humorista Òscar Tramoyeres.
Albert Om: "Vaig començar a treballar de periodista uns dies abans de néixer TV3"
El periodista Albert Om va començar a treballar de periodista fa 40 anys, poc abans de néixer TV3. Només tenia 16 anys, i mai hauria dit que acabaria treballant en diversos programes de Televisió de Catalunya. Durant el trajecte "Al cotxe!", l'Eloi Vila i el periodista osonenc repassen els 40 anys d'existència de Televisió de Catalunya i expliquen les seves vivències i anècdotes personals. Al final del recorregut s'afegeix a la conversa Maria Bouabdellah, que presenta el magazín interactiu "Ràndom", de l'X3. La jove periodista representa la nova generació de professionals que faran i consumiran la televisió del futur
Animalades, un món bestial
El fotògraf d¿aus
Joan és un fotògraf especialitzat en aus i gallines, l'acompanyem a una fira especialitzada per a vore com treballa. Buscarem tòfones per Vistabella amb Falco, un gos expert en esta tasca. També acompanyarem el conill Perico al veterinari perquè li facen una revisió completa i visitarem el Refugi de Tula i comprovarem la gran faena que fan pels animals desfavorits.
Aixoplucs
Aixoplucs
La sèrie documental Aixoplucs. Relats de Supervivències s'estrena aquest ¿? dia ¿? a les ¿? hores a IB3 Televisió. "Aixoplucs" és una immersió en les vides de persones usuàries dels serveis socials a les nostres illes. Una crònica amb perspectiva de gènere d'experiències vitals dures i treball socials compromès. Al capítol 1 coneixerem els tres primers casos:
Lluís Bassat
Diuen que és el millor publicitari hispanoamericà del segle XX i l'home que més ha influït en el sector. Josep Puigbó conversa amb Lluís Bassat.
Els bons Minyons
Els Minyons de Terrassa és una de les colles castelleres més importants del país i han aixecat els castells més grans de la història. Quina és la clau del seu èxit? Gràcies a la gran tasca d'investigació, l'equip del documental ha aconseguit revelar el secret de l'èxit: els Minyons de Terrassa són cèlibes. No practiquen el sexe.
Diversos científics exposen els avantatges d'aquesta estratègia que els ha portat a ser una colla excepcional. Però la recent pandèmia, i sobretot el confinament, ha alterat aquesta pràctica del celibat. En una nit fogosa, una parella dels Minyons va trencar la norma, i a més ho va fer al local de la colla. Tot es manté en secret fins que la parella ho explica a un grup de WhatsApp amb altres membres dels Minyons. I aviat comença un degoteig de castellers confessant que també han trencat l'abstinència sexual. L'escàndol s'escampa i arriba a coneixement de la junta de Minyons, que vol vetllar per mantenir la tradició del celibat. L'enfrontament entre els sectors és tan dur que es planteja la dissolució de la colla. Com acabarà tot? Aquest és la història que explica El Teorema del Mico a "Els bons Minyons" amb la participació d'Agustí Forné, periodista; Biel Duran, actor i ex-enxaneta dels Minyons; Sara Gallego, atleta i Isabela Vargas, escriptora.
Tinc talent
El Quim Monzó li demana al Lopes que li faci de negre per la seva propera novel.la. D'altra banda, el David vol estrenar-se com a Director de cine i comença a preparar una pel.lícula...
Passejades
TORRE PICADA DE SÓLLER
Del Port de Sóller a la Torre Picada
En aquest capítol, na Maria i en Vicenç arribaran en tramvia al Port de Sóller, des d'on caminaran fins a la Torre Picada, antiga talaia de vigilància costanera. Pel camí visitaran Es Port, possessió fortificada del segle XVII on Antoni Montis —un dels propietaris— els mostrarà espais emblemàtics com la capella, la tafona i els safarejos. Des dels jardins, en Vicenç en dibuixarà la façana principal.
Seguiran les indicacions cap a la torre tot travessant belles finques d'oliveres i marjades de pedra en sec. Després de superar un passador, el paisatge canviarà radicalment: s'endinsaran llavors en frondosos boscos de pins amb vistes a s'Illeta i un bon tram de costa sollerica. Aviat albiraran la torre, les portes de la qual els obrirà Antoni Vallcaneras, amb qui conversaran a la terrassa sobre la història de la talaia i els fets més destacables ocorreguts.
Per acabar, contemplaran des de l'altura la costa penya-segada amb vistes al far de Muleta i sa Costera petita, com es coneix popularment el tram comprès entre la Torre Picada i el coll de Cala Ferrera. I amb aquesta panoràmica acomiadaran el programa fins la setmana que ve.
Mercats de Sant Antoni i Provençals a Barcelona i Mercat Central de Reus
Avui visitem el remodelat mercat de Sant Antoni per conèixer la Maria Masclans, part d'una nissaga centenària de bacallaners, que gestiona dues parades i un bar. Ah! I amb quatre fills encara té temps de posar d'acord els companys, com a presidenta dels comerciants d'alimentació. Veurem com, en un mercat tan antic, hi ha paradistes que s'han criat pràcticament junts i vides senceres que transcorren entre aquestes parets. Sant Antoni és "dos mercats en un", com ens expliquen els Bernaus, d'una de les botigues dels encants de roba que amb la remodelació s'han pogut oblidar d'allò de muntar i desmuntar parada cada dia. Al mercat de fruites i verdures de Mercabarna, coneixerem l'empresa de cítrics que ara porta la Montse Sanahuja, i al seu orgullós pare, el Florencio, que hi va de tant en tant per retrobar-se amb antics companys i clients, com la Carme, que té parada a Sant Antoni. També visitarem el mercat de Provençals per encomanar-nos pel bon rotllo que es respira entre els seus paradistes que munten taules al bell mig del mercat per dinar junts el dia que obren per la tarda. Amb el Juan Antonio, d'una família de carnissers, ens mourem entre les parades del mercat ambulant dels dimecres, on, al seu torn, hi té clients de fa molts anys, com la Mari. Celebrarem el Corpus al mercat Central de Reus, i veurem com fa la coca amb cireres, típica d'aquest dia, la bloguera Marta Jubert, que compra les cireres a l'Anna Gisbert. Un bon amic de l'Anna, que va a diari a la seva parada i a la de la pesca salada dels Vidal, és el Ferran Cerro, un cuiner que ha voltat molt per restaurants amb estrella fins a establir-se a casa, en un establiment propi on fa la cuina amb productes frescos comprats al dia. Històries de tots els sabors a Gent de Mercats.
Així dóna gust
AIXÍ DONA GUST T2 8
Programa de cuina diari. El cuiner Lluís Penyafort convida tots els dies 2 famílies perquè cuinen amb ell. Entre els convidats hi ha persones conegudes i ciutadanes i ciutadans anònims. Penyafort estarà acompanyat als fogons per l'humorista Òscar Tramoyeres.
Albert Om: "Vaig començar a treballar de periodista uns dies abans de néixer TV3"
El periodista Albert Om va començar a treballar de periodista fa 40 anys, poc abans de néixer TV3. Només tenia 16 anys, i mai hauria dit que acabaria treballant en diversos programes de Televisió de Catalunya. Durant el trajecte "Al cotxe!", l'Eloi Vila i el periodista osonenc repassen els 40 anys d'existència de Televisió de Catalunya i expliquen les seves vivències i anècdotes personals. Al final del recorregut s'afegeix a la conversa Maria Bouabdellah, que presenta el magazín interactiu "Ràndom", de l'X3. La jove periodista representa la nova generació de professionals que faran i consumiran la televisió del futur
Animalades, un món bestial
El fotògraf d¿aus
Joan és un fotògraf especialitzat en aus i gallines, l'acompanyem a una fira especialitzada per a vore com treballa. Buscarem tòfones per Vistabella amb Falco, un gos expert en esta tasca. També acompanyarem el conill Perico al veterinari perquè li facen una revisió completa i visitarem el Refugi de Tula i comprovarem la gran faena que fan pels animals desfavorits.
Aixoplucs
Aixoplucs
La sèrie documental Aixoplucs. Relats de Supervivències s'estrena aquest ¿? dia ¿? a les ¿? hores a IB3 Televisió. "Aixoplucs" és una immersió en les vides de persones usuàries dels serveis socials a les nostres illes. Una crònica amb perspectiva de gènere d'experiències vitals dures i treball socials compromès. Al capítol 1 coneixerem els tres primers casos:
Lluís Bassat
Diuen que és el millor publicitari hispanoamericà del segle XX i l'home que més ha influït en el sector. Josep Puigbó conversa amb Lluís Bassat.
Els bons Minyons
Els Minyons de Terrassa és una de les colles castelleres més importants del país i han aixecat els castells més grans de la història. Quina és la clau del seu èxit? Gràcies a la gran tasca d'investigació, l'equip del documental ha aconseguit revelar el secret de l'èxit: els Minyons de Terrassa són cèlibes. No practiquen el sexe.
Diversos científics exposen els avantatges d'aquesta estratègia que els ha portat a ser una colla excepcional. Però la recent pandèmia, i sobretot el confinament, ha alterat aquesta pràctica del celibat. En una nit fogosa, una parella dels Minyons va trencar la norma, i a més ho va fer al local de la colla. Tot es manté en secret fins que la parella ho explica a un grup de WhatsApp amb altres membres dels Minyons. I aviat comença un degoteig de castellers confessant que també han trencat l'abstinència sexual. L'escàndol s'escampa i arriba a coneixement de la junta de Minyons, que vol vetllar per mantenir la tradició del celibat. L'enfrontament entre els sectors és tan dur que es planteja la dissolució de la colla. Com acabarà tot? Aquest és la història que explica El Teorema del Mico a "Els bons Minyons" amb la participació d'Agustí Forné, periodista; Biel Duran, actor i ex-enxaneta dels Minyons; Sara Gallego, atleta i Isabela Vargas, escriptora.
Tinc talent
El Quim Monzó li demana al Lopes que li faci de negre per la seva propera novel.la. D'altra banda, el David vol estrenar-se com a Director de cine i comença a preparar una pel.lícula...
Passejades
TORRE PICADA DE SÓLLER
Del Port de Sóller a la Torre Picada
En aquest capítol, na Maria i en Vicenç arribaran en tramvia al Port de Sóller, des d'on caminaran fins a la Torre Picada, antiga talaia de vigilància costanera. Pel camí visitaran Es Port, possessió fortificada del segle XVII on Antoni Montis —un dels propietaris— els mostrarà espais emblemàtics com la capella, la tafona i els safarejos. Des dels jardins, en Vicenç en dibuixarà la façana principal.
Seguiran les indicacions cap a la torre tot travessant belles finques d'oliveres i marjades de pedra en sec. Després de superar un passador, el paisatge canviarà radicalment: s'endinsaran llavors en frondosos boscos de pins amb vistes a s'Illeta i un bon tram de costa sollerica. Aviat albiraran la torre, les portes de la qual els obrirà Antoni Vallcaneras, amb qui conversaran a la terrassa sobre la història de la talaia i els fets més destacables ocorreguts.
Per acabar, contemplaran des de l'altura la costa penya-segada amb vistes al far de Muleta i sa Costera petita, com es coneix popularment el tram comprès entre la Torre Picada i el coll de Cala Ferrera. I amb aquesta panoràmica acomiadaran el programa fins la setmana que ve.
Mercats de Sant Antoni i Provençals a Barcelona i Mercat Central de Reus
Avui visitem el remodelat mercat de Sant Antoni per conèixer la Maria Masclans, part d'una nissaga centenària de bacallaners, que gestiona dues parades i un bar. Ah! I amb quatre fills encara té temps de posar d'acord els companys, com a presidenta dels comerciants d'alimentació. Veurem com, en un mercat tan antic, hi ha paradistes que s'han criat pràcticament junts i vides senceres que transcorren entre aquestes parets. Sant Antoni és "dos mercats en un", com ens expliquen els Bernaus, d'una de les botigues dels encants de roba que amb la remodelació s'han pogut oblidar d'allò de muntar i desmuntar parada cada dia. Al mercat de fruites i verdures de Mercabarna, coneixerem l'empresa de cítrics que ara porta la Montse Sanahuja, i al seu orgullós pare, el Florencio, que hi va de tant en tant per retrobar-se amb antics companys i clients, com la Carme, que té parada a Sant Antoni. També visitarem el mercat de Provençals per encomanar-nos pel bon rotllo que es respira entre els seus paradistes que munten taules al bell mig del mercat per dinar junts el dia que obren per la tarda. Amb el Juan Antonio, d'una família de carnissers, ens mourem entre les parades del mercat ambulant dels dimecres, on, al seu torn, hi té clients de fa molts anys, com la Mari. Celebrarem el Corpus al mercat Central de Reus, i veurem com fa la coca amb cireres, típica d'aquest dia, la bloguera Marta Jubert, que compra les cireres a l'Anna Gisbert. Un bon amic de l'Anna, que va a diari a la seva parada i a la de la pesca salada dels Vidal, és el Ferran Cerro, un cuiner que ha voltat molt per restaurants amb estrella fins a establir-se a casa, en un establiment propi on fa la cuina amb productes frescos comprats al dia. Històries de tots els sabors a Gent de Mercats.
Així dóna gust
AIXÍ DONA GUST T2 8
Programa de cuina diari. El cuiner Lluís Penyafort convida tots els dies 2 famílies perquè cuinen amb ell. Entre els convidats hi ha persones conegudes i ciutadanes i ciutadans anònims. Penyafort estarà acompanyat als fogons per l'humorista Òscar Tramoyeres.
Albert Om: "Vaig començar a treballar de periodista uns dies abans de néixer TV3"
El periodista Albert Om va començar a treballar de periodista fa 40 anys, poc abans de néixer TV3. Només tenia 16 anys, i mai hauria dit que acabaria treballant en diversos programes de Televisió de Catalunya. Durant el trajecte "Al cotxe!", l'Eloi Vila i el periodista osonenc repassen els 40 anys d'existència de Televisió de Catalunya i expliquen les seves vivències i anècdotes personals. Al final del recorregut s'afegeix a la conversa Maria Bouabdellah, que presenta el magazín interactiu "Ràndom", de l'X3. La jove periodista representa la nova generació de professionals que faran i consumiran la televisió del futur
Animalades, un món bestial
El fotògraf d¿aus
Joan és un fotògraf especialitzat en aus i gallines, l'acompanyem a una fira especialitzada per a vore com treballa. Buscarem tòfones per Vistabella amb Falco, un gos expert en esta tasca. També acompanyarem el conill Perico al veterinari perquè li facen una revisió completa i visitarem el Refugi de Tula i comprovarem la gran faena que fan pels animals desfavorits.
Aixoplucs
Aixoplucs
La sèrie documental Aixoplucs. Relats de Supervivències s'estrena aquest ¿? dia ¿? a les ¿? hores a IB3 Televisió. "Aixoplucs" és una immersió en les vides de persones usuàries dels serveis socials a les nostres illes. Una crònica amb perspectiva de gènere d'experiències vitals dures i treball socials compromès. Al capítol 1 coneixerem els tres primers casos:
Lluís Bassat
Diuen que és el millor publicitari hispanoamericà del segle XX i l'home que més ha influït en el sector. Josep Puigbó conversa amb Lluís Bassat.
Els bons Minyons
Els Minyons de Terrassa és una de les colles castelleres més importants del país i han aixecat els castells més grans de la història. Quina és la clau del seu èxit? Gràcies a la gran tasca d'investigació, l'equip del documental ha aconseguit revelar el secret de l'èxit: els Minyons de Terrassa són cèlibes. No practiquen el sexe.
Diversos científics exposen els avantatges d'aquesta estratègia que els ha portat a ser una colla excepcional. Però la recent pandèmia, i sobretot el confinament, ha alterat aquesta pràctica del celibat. En una nit fogosa, una parella dels Minyons va trencar la norma, i a més ho va fer al local de la colla. Tot es manté en secret fins que la parella ho explica a un grup de WhatsApp amb altres membres dels Minyons. I aviat comença un degoteig de castellers confessant que també han trencat l'abstinència sexual. L'escàndol s'escampa i arriba a coneixement de la junta de Minyons, que vol vetllar per mantenir la tradició del celibat. L'enfrontament entre els sectors és tan dur que es planteja la dissolució de la colla. Com acabarà tot? Aquest és la història que explica El Teorema del Mico a "Els bons Minyons" amb la participació d'Agustí Forné, periodista; Biel Duran, actor i ex-enxaneta dels Minyons; Sara Gallego, atleta i Isabela Vargas, escriptora.
Tinc talent
El Quim Monzó li demana al Lopes que li faci de negre per la seva propera novel.la. D'altra banda, el David vol estrenar-se com a Director de cine i comença a preparar una pel.lícula...
Passejades
TORRE PICADA DE SÓLLER
Del Port de Sóller a la Torre Picada
En aquest capítol, na Maria i en Vicenç arribaran en tramvia al Port de Sóller, des d'on caminaran fins a la Torre Picada, antiga talaia de vigilància costanera. Pel camí visitaran Es Port, possessió fortificada del segle XVII on Antoni Montis —un dels propietaris— els mostrarà espais emblemàtics com la capella, la tafona i els safarejos. Des dels jardins, en Vicenç en dibuixarà la façana principal.
Seguiran les indicacions cap a la torre tot travessant belles finques d'oliveres i marjades de pedra en sec. Després de superar un passador, el paisatge canviarà radicalment: s'endinsaran llavors en frondosos boscos de pins amb vistes a s'Illeta i un bon tram de costa sollerica. Aviat albiraran la torre, les portes de la qual els obrirà Antoni Vallcaneras, amb qui conversaran a la terrassa sobre la història de la talaia i els fets més destacables ocorreguts.
Per acabar, contemplaran des de l'altura la costa penya-segada amb vistes al far de Muleta i sa Costera petita, com es coneix popularment el tram comprès entre la Torre Picada i el coll de Cala Ferrera. I amb aquesta panoràmica acomiadaran el programa fins la setmana que ve.
Mercats de Sant Antoni i Provençals a Barcelona i Mercat Central de Reus
Avui visitem el remodelat mercat de Sant Antoni per conèixer la Maria Masclans, part d'una nissaga centenària de bacallaners, que gestiona dues parades i un bar. Ah! I amb quatre fills encara té temps de posar d'acord els companys, com a presidenta dels comerciants d'alimentació. Veurem com, en un mercat tan antic, hi ha paradistes que s'han criat pràcticament junts i vides senceres que transcorren entre aquestes parets. Sant Antoni és "dos mercats en un", com ens expliquen els Bernaus, d'una de les botigues dels encants de roba que amb la remodelació s'han pogut oblidar d'allò de muntar i desmuntar parada cada dia. Al mercat de fruites i verdures de Mercabarna, coneixerem l'empresa de cítrics que ara porta la Montse Sanahuja, i al seu orgullós pare, el Florencio, que hi va de tant en tant per retrobar-se amb antics companys i clients, com la Carme, que té parada a Sant Antoni. També visitarem el mercat de Provençals per encomanar-nos pel bon rotllo que es respira entre els seus paradistes que munten taules al bell mig del mercat per dinar junts el dia que obren per la tarda. Amb el Juan Antonio, d'una família de carnissers, ens mourem entre les parades del mercat ambulant dels dimecres, on, al seu torn, hi té clients de fa molts anys, com la Mari. Celebrarem el Corpus al mercat Central de Reus, i veurem com fa la coca amb cireres, típica d'aquest dia, la bloguera Marta Jubert, que compra les cireres a l'Anna Gisbert. Un bon amic de l'Anna, que va a diari a la seva parada i a la de la pesca salada dels Vidal, és el Ferran Cerro, un cuiner que ha voltat molt per restaurants amb estrella fins a establir-se a casa, en un establiment propi on fa la cuina amb productes frescos comprats al dia. Històries de tots els sabors a Gent de Mercats.
Així dóna gust
AIXÍ DONA GUST T2 8
Programa de cuina diari. El cuiner Lluís Penyafort convida tots els dies 2 famílies perquè cuinen amb ell. Entre els convidats hi ha persones conegudes i ciutadanes i ciutadans anònims. Penyafort estarà acompanyat als fogons per l'humorista Òscar Tramoyeres.