Pere Martí - Mosaïcista hidràulic
Subtítols en: català
Subtítols en: català
OFICI: PICAPEDRER Picapedrer: Fèlix Martín Els Martín son picapedrers de la Floresta, i l'única família de Catalunya en què tres generacions han obtingut el guardó de Mestre Artesà. En Fèlix és un gran defensor de la forma tradicional de treballar la pedra, i encara que aquest sector ha evolucionat, el seu fill ha heretat els coneixements necessaris per exercir aquest ofici de forma artesanal.
OFICI: CERAMISTA Ceramista: Paulí Quan tenia 17 anys, en Paulí se'n va anar cap al monestir de Montserrat, on va viure 18 anys. Mentre exercia de monjo, les seves inquietuds artístiques el van portar a descobrir una altra vocació: la ceràmica. Des del seu taller de Sant Joan de Vilatorrada, i a 80 anys, continua amb la mateixa passió pel seu ofici.
OFICI: FONEDOR DE CAMPANES Fonedor: Josep Castells Josep Castells té vuitanta-tres anys i durant gairebé setanta anys ha fos metall per construir campanes. La seva experiència el va portar a fer-se càrrec de la foneria artística Barberí, una empresa familiar amb més de 450 anys d'història. Avui dia, els seus dos fills són els encarregats de preservar el mestratge d'un ofici que molt poques persones coneixen.
OFICI: PAPERER Paperer: Antoni Sardà Des del seu taller, el Molí Aquari de Banyoles, Antoni Sardà és un dels únics artesans que elabora paper a l'estat espanyol. La qualitat i la bellesa dels seus papers han obtingut el reconeixement internacional i s'han convertit en el suport favorit de grans artistes.
OFICI: FORMATGER Formatger: Francesc Buscallà Des del poble de Bar, a l'Alt Urgell, Francesc Buscallà fa 25 anys que elabora formatge artesà amb la llet que ell mateix muny. Tot i que no li ve de tradició familiar, es cuida tot sol de la formatgeria i d'un ramat de més de 100 cabres, una feina que el manté ocupat cada dia de l'any.
OFICI: SASTRE Sastre: Josep M. Blasi Des de la seva botiga al carrer Balmes, Josep Maria Blasi és dels últims sastres que confeccionen vestits a mida a Catalunya. Va nèixer a Lleida, però als anys 60 va venir a Barcelona amb la seva família a buscar més bones oportunitats laborals. Per casualitat va aprendre l'ofici de sastre, i 40 anys més tard el continua excercint.
OFICI: BOTER DE FUSTA Boter: Joan Ibañez Joan Íbañez és boter de fusta des dels 14 anys. En el seu taller, situat als voltants del Port de Tarragona, continua amb un ofici que s'ha mecanitzat tant, que té molt poc a veure amb el que ell va aprendre de petit...
OFICI: PIANER Pianer: Jaume Barbona Jaume Barbona va aprendre l'ofici del seu pare, que va treballar en una de les últimes fàbriques de pianos de Barcelona. Tot i que a Catalunya ja no es construeixen pianos, en Jaume és un dels pocs hereus d'aquesta tradició centenària.