Osona és el paradís de les comunitats energètiques amb una resposta social notable. Fabricar-se la pròpia energia i establir lligams per fer-ho més eficaç, barat i universal no té límits. Ens ho expliquen i ens ho detallen Pau Pañella, tècnic de comunitats energètiques a l'Agència Local de l'Energia del Consell Comarcal d'Osona, i Ermen Llobet, president de la cooperativa de segon grau Osona Energia Cooperativa. Pregunta: Quin percentatge de població de la comarca podrien ser socis de l'autoconsum? Premi: Lot de torrons i mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gurmet. Conté torrons, mels, xocolates, vinagre, sabó de mel i una bossa de roba; un bon tast de l'univers del dolç natural d'Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.
Promoció del Transport Públic (PTP) és l'única associació dedicada en exclusiva a la defensa del transport públic col·lectiu a Espanya. És una entitat lliure d'ingerències polítiques o corporatives. Entrevistem Pau Noy, president de la Fundació Mobilitat Sostenible i Segura, que ens mostrarà cap a on va la mobilitat del futur. Pregunta: Promoció del Transport Públic, que vetlla pel transport públic, afavoreix també el transport per carretera amb vehicles sostenibles? Premi: 1 nit amb habitació doble + esmorzar a l'Hotel Costa Brava per gaudir-ne en temporada baixa. Cal concretar els dies amb l'hotel. Gentilesa d'Aromar Hotels & Restaurants. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.
Entrevistem Marc Vilahur, director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, amb qui tractarem temes polèmics com ara la MAT i l'expansió de les plaques solars i dels molins de vent, i sabrem que és el Life Biorgest i l'objectiu del registre d'entitats amb iniciatives de conservació. Pregunta: En Marc Vilahur es va pronunciar en contra d'una MAT l'agost passat. D'on prové la MAT i fins a quin poble aniria? Premi: Estoig prèmium de 3x50 g de mels clàssiques i sabó de mel fet per les monges clarisses de Balaguer. Rajola de xocolata, dibuixada pels nostres CET, que treballen dia a dia per a nosaltres. Capsa de bombons de mel. Mel amb suc de llimona i vitamina C de 250 g. Ametlles garapinyades amb mel de 120 g. Pack de 3 varietats de torró de 30 g. Vinagre ecològic de poma amb mel de lavanda. Gentilesa de Torrons i Mel Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.
Posem els punts sobre les is en l'estat dels nostres boscos amb Joan Pino, director del CREAF. A banda de veure els objectius i els estudis del CREAF, sabrem com estan els nostres boscos, les dificultats de gestió i les conseqüències de la sequera en la natura. Pregunta: Qui va ser el fundador del CREAF? Premi: Estoig prèmium de 3x50 g de mels clàssiques, sabó de mel fet per les monges clarisses de Balaguer. Rajola de xocolata, dibuixada pels nostres CET, que treballen dia a dia per a nosaltres. Capsa de bombons de mel. Mel amb suc de llimona i vitamina C de 250 g. Ametlles garapinyades amb mel de 120 g. Pack de 3 varietats de torró de 30 g. Vinagre ecològic de poma amb mel de lavanda. Gentilesa de Torrons i Mel Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.
Entrevistem Mar Reguant, doctora en Economia pel Massachusetts Institute of Technology (MIT). Una economista que defensa fermament l'electrificació en detriment de fer servir recursos fòssils per moure el món. Pregunta: Mar Reguant és climatòloga, economista o ambientòloga? Premi: estoig premium de 3x50 g mels clàssiques; sabó de mel, fet per les monges clarisses de Balaguer; rajola de xocolata, dibuixada pels nostres CET, que treballen dia a dia per a nosaltres; capsa de bombons de mel; mel amb suc de llimona i vitamina C de 250 g; ametlles garapinyades amb mel de 120 g; pack de tres varietats de torró de 30 g i vinagre ecològic de poma amb mel de lavanda. Gentilesa de Torrons i Mel Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població
Arriben nous materials compostables amb traces de plàstic. Del món del plàstic i de la seva evolució en el futur ens en parla Rosa Puig, directora de màrqueting a Novamont Iberia. Pregunta: Darrerament, Novamont se centra en els embolcalls plàstics o compostables? Premi: Estoig prèmium de 3 x 50 g de mels clàssiques, sabó de mel fet per les monges clarisses de Balaguer. Rajola de xocolata dibuixada pels nostres CET, que treballen dia a dia per a nosaltres. Capsa de bombons de mel. Mel amb suc de llimona i vitamina C de 250 g. Ametlles garapinyades amb mel de 120 g. Lot de tres varietats de torró de 30 g. Vinagre ecològic de poma amb mel de lavanda. Gentilesa de Torrons i Mel Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.
Més enllà de l'obtenció de l'energia, també és important l'acumulació de l'energia que produïm. Aquí tens una empresa de bateries que et presenta una solució neta i assequible, Sonnen. Entrevistem Franc Comino, CEO de Sonnen, que ens donarà tots els detalls. Pregunta: Quantes bateries porta instal·lades al món Sonnen? 1.000, 10.000 o 100.000? Premi: Estoig Premium de 3x50 g mels clàssiques. Sabó de mel, fet per les monges clarisses de Balaguer. Rajola de xocolata, dibuixada pels nostres CET, que treballen dia a dia per a nosaltres. Capsa de bombons de mel. Mel amb suc de llimona i vitamina C, de 250 g. Ametlles garrapinyades amb mel, de 120 g. Pack de tres varietats de torró, de 30 g. Vinagre ecològic de poma amb mel de lavanda. Gentilesa de Torrons i Mel Alemany.
Les pluges de les darreres setmanes ens estant donant un respir amb la sequera. Però pensem més enllà de l'ara i treballem per fer front a les properes sequeres, perquè en tindrem. Entrevistem Samuel Reyes, director de l'Agència Catalana de l'Aigua, que ens mostra el camí que ha de tenir l'ACA durant els propers anys i les grans apostes de futur en infraestructures. Pregunta: Els pantans catalans de les conques internes, el dijous 15 de juny, s'acostaven al 25% de reserves o al 30%? Premi: Estoig Premium de 3x50 g mels clàssiques. Sabó de mel, fet per les monges clarisses de Balaguer. Rajola de xocolata, dibuixada pels nostres CET, que treballen dia a dia per nosaltres. Caixa de bombons de mel. Mel amb suc de llimona i Vit. C de 250 g. Ametlles garapinyades amb mel de 120 g. Pack de 3 varietats de torró de 30 g. Vinagre ecològic de poma amb mel de lavanda. Gentilesa de Torrons i Mel Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.
Quina és la salut dels nostres boscos? Quin model de gestió forestal caldria fer? Què s'ha fet durant els darrers anys? Com es presenta la campanya d'incendis per a aquest estiu? Totes aquestes preguntes i més ens les respon Marc Castellnou, bomber i cap dels GRAF. Pregunta: Dels darrers 50 anys, quin any ha estat el pitjor pel que fa a hectàrees cremades? Premi: 1 nit amb habitació doble + esmorzar a l'Hotel Costa Brava per gaudir-ne en temporada baixa i concretar dies amb l'hotel, gentilesa d'Aromar Hotels & Restaurants >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.
A finals del 2022 va néixer L'Energètica, l'empresa pública d'energia a Catalunya per donar cobertura a les empreses de la Generalitat i per incidir i millorar el mercat energètic del país. Entrevistem Daniel Pérez, director de L'Energètica, que ens explicarà quins són els seus objectius, l'àmbit d'actuació i els beneficis que generarà. Pregunta: Si sobra energia un cop estigui completat el procés d'instal·lació de plaques, cap a on anirà? Premi: Estoig Prèmium de 3x50 g mels clàssiques, Sabó de mel, fet per les monges clarisses de Balaguer. Rajola de xocolata, dibuixada pels nostres CET, que treballen dia a dia per nosaltres. Caixa de bombons de mel. Mel amb suc de llimona i Vit. C de 250 g. Ametlles garapinyades amb mel de 120 g. Pack de 3 varietats de torró de 30 g. Vinagre ecològic de poma amb mel de lavanda. Gentilesa de Torrons i Mel Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.
Posem xifres als residus i al reciclatge al país i als objectius a assolir en els pròxims anys. Dels sistemes de recollida, del pagament per generació i de la llei d'envasos ens en parlen Isaac Peraire, director de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC); Pilar Chiva, directora de l'Àrea d'Economia Circular de l'ARC, i Francesc Giró, director de Planificació Estratègica de l'ARC. Pregunta: Quins són els dos sistemes ideals per incorporar la identificació de l'usuari en la recollida de residus? Premi: Estoig Premium de 3 x 50 g de mels clàssiques. Sabó de mel, fet per les monges clarisses de Balaguer. Rajola de xocolata, dibuixada pels nostres CET, que treballen dia a dia per a nosaltres. Capsa de bombons de mel. Mel amb suc de llimona i vitamina C de 250 g. Ametlles garapinyades amb mel de 120 g. Pack de 3 varietats de torró de 30 g. Vinagre ecològic de poma amb mel de lavanda. Gentilesa de Torrons i Mel Alemany. Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat
L'Hotel Samba, de Lloret de Mar, és únic referent a Catalunya en estalvi d'aigua, amb el reaprofitament de les aigües grises. Laura Pérez Flores, responsable de Medi Ambient i protecció de dades de l'Hotel Samba, ens ho explica de primera mà. Pregunta: L'Hotel Samba va ser obligat per normativa a l'aprofitament de les aigües grises o ho fa per voluntat pròpia? Premi: Estoig Premium de 3x50 g de mels clàssiques. Sabó de mel, fet per les monges clarisses de Balaguer. Rajola de xocolata, dibuixada pels nostres CET, que treballen dia a dia per a nosaltres. Capsa de bombons de mel. Mel amb suc de llimona i vitamina C de 250 g. Ametlles garapinyades amb mel de 120 g. Pack de 3 varietats de torró de 30 g. Vinagre ecològic de poma amb mel de lavanda. Gentilesa de Torrons i Mel Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.
El port de Barcelona ha fet passos agegantats en sostenibilitat. Entrevistem Lluís Salvadó, president del port, que ens detalla el que s'ha fet en els darrers anys i els projectes de present i futur encaminats cap a la neutralitat d'emissions i la millora de la qualitat de l'aire de Barcelona. Pregunta: El port de Barcelona creix cap al Llobregat o cap al Besòs? Premi: Estoig Premium de 3x50 g de mels clàssiques. Sabó de mel, fet per les monges clarisses de Balaguer. Rajola de xocolata, dibuixada pels nostres CET, que treballen dia a dia per a nosaltres. Capsa de bombons de mel. Mel amb suc de llimona i vit. C de 250 g. Ametlles garapinyades amb mel de 120 g. Pack de 3 varietats de torró de 30 g. Vinagre ecològic de poma amb mel de lavanda. Gentilesa de Torrons i Mel Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.
Entrevistem Enric Sala, biòleg marí i explorador de National Geographic, impulsor del projecte Pristine Seas, per protegir els llocs més salvatges de l'oceà. És autor del llibre "La natura de la natura", on es posa en valor la biodiversitat del planeta i la necessitat de protegir-la. Pregunta: A quina àrea de la biologia dedica especial atenció l'explorador català Enric Sala? Premi: Estoig Premium de 3x50 g de mels clàssiques. Sabó de mel, fet per les monges clarisses de Balaguer. Rajola de xocolata, dibuixada pels nostres CET, que treballen dia a dia per a nosaltres. Capsa de bombons de mel. Mel amb suc de llimona i vit. C de 250 g. Ametlles garapinyades amb mel de 120 g. Pack de 3 varietats de torró de 30 g. Vinagre ecològic de poma amb mel de lavanda. Gentilesa de Torrons i Mel Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.
Amb l'objectiu d'incentivar els vins de qualitat dels país, l'INCAVI cerca, investiga, experimenta per trobar la màxima qualitat i resoldre els problemes existents i de futur, sobretot amb l'augment de les temperatures, que va a més. Entrevistem Alba Balcells, directora general de l'Institut Català de la Vinya i el Vi. Pregunta: A quina DO té la seu central l'INCAVI? Premi: Estoig Premium de 3x50 g de mels clàssiques. Sabó de mel, fet per les monges clarisses de Balaguer. Rajola de xocolata, dibuixada pels nostres CET, que treballen dia a dia per a nosaltres. Capsa de bombons de mel. Mel amb suc de llimona i vit. C de 250 g. Ametlles garapinyades amb mel de 120 g. Pack de 3 varietats de torró de 30 g. Vinagre ecològic de poma amb mel de lavanda. Gentilesa de Torrons i Mel Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.
Us proposem un viatge de descoberta dels efectes de la nostra manera de menjar i de les extraordinàries oportunitats de millora que tenim si canviem el sistema alimentari actual. És una d'aquelles exposicions a les quals no podem faltar. Xerrem amb Carles Xifra, director de l'exposició, que ens explicarà com s'ho han fet per remoure les consciències dels assistents. Pregunta: En l'exposició "Menja, actua, impacta" hi trobarem una habitació, un espai especial anomenat... Premi: Estoig Premium de 3x50 g mels clàssiques. Sabó de mel, fet per les monges clarisses de Balaguer. Rajola de xocolata, dibuixada pels nostres CET, que treballen dia a dia per a nosaltres. Capsa de bombons de mel. Mel amb suc de llimona i vit. C de 250 g. Ametlles garapinyades amb mel de 120 g. Pack de 3 varietats de torró de 30 g. Vinagre ecològic de poma amb mel de lavanda. Gentilesa de Torrons i Mel Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.
Gots, coberts i envasos perfectament compostables amb un 0% de plàstic és el que ha aconseguit l'empresa Karibou. Entrevistem Xavi Pinosa, CEO de Karibou, que ens explicarà com han aconseguit aquest producte d'alta qualitat, els productes que tenen i l'evolució tan gran que ha fet l'empresa en molt poc temps. Pregunta: Els materials que fabrica Karibou són 100% compostables i gairebé únics al món en el seu àmbit perquè no porten ? Premi: Estoig Premium de 3x50 g de mels clàssiques. Sabó de mel fet per les monges clarisses de Balaguer. Rajola de xocolata, dibuixada pels nostres CET, que treballen dia a dia per nosaltres. Caixa de bombons de mel. Mel amb suc de llimona i vitamina C de 250 g. Ametlles garapinyades amb mel de 120 g. Paquet de 3 varietats de torró de 30 g. Vinagre ecològic de poma amb mel de lavanda. Gentilesa de Torrons i Mel Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.
Celsa és un dels principals fabricants d'acer a Europa, fermament compromesa amb el medi ambient i per la sostenibilitat, a l'igual que també pel compromís dels drets humans. Una empresa on el 93% dels materials que utlitza són reciclats i el 100% dels productes que generen són reciclables. Una economia circular que ens detalla Joan Carles Orozco, director d'estratègia i sostenibilitat. Pregunta: Quin tipus d'acer està fabricant l'empresa catalana CELSA? Premi: Estoig Premium de 3x50g mels clàssiques. Sabó de mel, fet per les monges clarisses de Balaguer. Rajola de xocolata, dibuixada pels nostres CET, que treballen dia a dia per nosaltres. Caixa de bombons de mel. Mel amb suc de llimona i Vit. C de 250g. Ametlles garapinyades amb mel de 120g. Pack de 3 varietats de torró de 30g. Vinagre ecològic de poma amb mel de lavanda. Gentilesa de Torrons i Mel Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.