Fins ara les ciutats i les zones urbanitzables s'han pensat des del punt de vista del cotxe; ara cal fer la ferma aposta de dissenyar la ciutats i les noves zones urbanes per a la mobilitat en bicicleta. Entrevistem Manel Ferri, expert en mobilitat i patró de la Fundació Mobilitat Sostenible i Segura, que ens mostrarà la viabilitat de la bicicleta. Pregunta: Manel Ferri, fa anys o dècades que es dedica a la mobilitat sostenible? Premi: Un lot de torrons i mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gurmet. Conté: còctel apícola 250 g, mel i suc de llimona, 4 pots de 50 g de mel, vinagre de poma amb mel de lavanda eco 250 ml, sabó, Pack 3x30 g de torró i barretes energètiques. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat,¿amb el teu nom, cognoms i població.
Què s'ha fet i quin és el futur del regadiu a Catalunya? Ignasi Servià, enginyer agrònom del sector regadiu, ens fa una fotografia de l'estat actual del país, les tècniques de regs per estalviar aigua i ens marca el camí de regadiu per a les properes dècades. Pregunta: Quina és la motorització que segur que es descartarà als propers anys als autobusos de TMB? Premi: Lot de torrons i mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gurmet. Conté: còctel apícola 250 g, mel i suc de llimona, 4 pots de 50 g de mel, Ametlles Xocolatejades 120 g, vinagre de poma amb mel de lavanda eco 250 ml, xocolata 95%, sabó, pack 3 x 30 g de torrons i barretes energètiques. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat,¿amb el teu nom, cognoms i població.¿¿
Quins motors tenen els autobusos de Barcelona? Quin és el futur de la mobilitat en aquest transport públic? Màrius Canet, responsable d'Innovació i Desenvolupament de Tecnologia de Bus de TMB, ens respon aquestes preguntes i ens explicarà l'ús futur de cada tipus de motor. Pregunta: Quina és la motorització que segur que es descartarà en els propers anys als autobusos de TMB? Premi: Lot de torrons i mel Alemany, l'empresa més guardonada als premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gurmet. Conté: còctel apícola de 250 g, mel i suc de llimona, quatre pots de 50 g de mel, Ametlles Chocolate-jades de 120 g, vinagre de poma amb mel de lavanda eco de 250 ml, xocolata 95%, bombons de mel, sabó, pack 3 x 30 g de torrons i barretes energètiques. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat,¿amb el teu nom, cognoms i població.¿¿
Les bateries estan evolucionant a un ritme vertiginós. Descobrim Napptilus Battery Labs, que es distingeix per un disseny híbrid basat en nanomaterials. Una companyia nascuda aquí que espera obrir-se al món. Entrevistem Jordi Aibar, CEO i cofundador, i Daniel Rueda, director de Tecnologia i tots dos cofundadors de la start-up. Pregunta: Quant és més fàcil que duri una bateria de cotxe elèctric, 100.000 o 500.000 km? Premi: Lot de torrons i mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gurmet. Conté: còctel apícola 250 g, mel i suc de llimona, 4 pots de 50 g de mel, ametlles Xocolatejades 120 g, vinagre de poma amb mel de lavanda eco 250 ml, xocolata 95%, bombons de mel, sabó, pack 3x30 g de torró i barretes energètiques. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat,¿amb el teu nom, cognoms i població.¿¿
Aquí tenim una d'aquelles feines invisibles però que tenen una gran repercussió energètica i d'estalvi. S'ha trigat quatre anys a canviar l'enllumenat de les rondes a LED. De l'estalvi econòmic i energètic ens en parla Roberto Martínez, tècnic de rondes de l'AMB. Pregunta: Quants projectors s'han canviat en quatre anys a les rondes de Barcelona? Premi: Lot de Torrons i Mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscar de l'alimentació gurmet. Conté: còctel apícola 250 g, suc de llimona, 4 pots de 50 g de mel, ametlles xocolatejades 120 g, vinagre de poma amb mel de lavanda eco 250 ml, xocolata 95%, bombons de mel, sabó, lot 3x30 g de torró i barretes energètiques. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat,¿amb el teu nom, cognoms i població.
Europa està perdent competitivitat en la producció de productes de química bàsica i, en un futur proper, es podria convertir en un importador net de productes químics. Coneixerem la conversió que hauria de fer el món industrial i el camí que està fent BASF per aconseguir zero emissions per al 2050, amb Carles Navarro, director general de BASF. Pregunta: BASF té plantes a Guadalajara, Rubí o Almeria, però també en un municipi del Camp de Tarragona. Quin? Premi: Lot de Torrons i Mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gourmet. Conté: còctel apícola 250 g, mel i suc de llimona, quatre pots de 50 g de mel, ametlles xocolatejades 120 g, vinagre de poma amb mel de lavanda eco 250 ml, xocolata 95%, bombons de mel, sabó, lot 3 x 30 g de torró i barretes energètiques. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat,¿amb el teu nom, cognoms i població.
Ens trobem en una dècada clau per a l'electrificació. Entrevistem Daniel Pérez, director general de L'Energètica i autor del llibre "La superpotència renovable". Parlem de quin paper tenim nosaltres en aquest canvi i de quina hauria de ser l'aposta política del país per arribar a ser una potència energètica sense dependre dels combustibles fòssils. Pregunta: Daniel Pérez és el director de l'lREC o de L'Energètica? Premi: Lot de Torrons i Mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gurmet. Conté: còctel apícola 250 g, mel i suc de llimona, quatre pots de 50 g de mel, ametlles xocolatades 120 g, vinagre de poma amb mel de lavanda eco 250 ml, xocolata 95%, bombons de mel, sabó, lot de 3 x 30 g de torrons i barretes energètiques. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat,¿amb el teu nom, cognoms i població.¿
Com és que algunes persones llencen els residus al rebuig sense separar? Falta de consciència o falta de motivació? Parlem del comportament de les persones davant els residus que generem i del que en fem després, amb Mónica Utrera, consultora experta i docent en direcció de persones i organització. Pregunta: El camp de la Mónica Utrera s'acosta a la gestió dels residus o a la psicologia conductual? Premi: Lot de Torrons i Mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gourmet. Conté: còctel apícola 250 g, mel i suc de llimona, 4 pots de 50 g de mel, ametlles xocolatejades 120 g, vinagre de poma amb mel de lavanda eco 250 ml, xocolata 95%, bombons de mel, sabó, lot de 3 x 30 g de torron i barretes energètiques. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat,¿amb el teu nom, cognoms i població.
Què és una central hidroelèctrica de bombeig? Com funciona? Quin potencial té Catalunya per utilitzar-ne i quin profit se'n trauria? Totes les respostes a aquestes preguntes i moltes més ens les dona Rafa Sánchez, expert en temes ambientals i desenvolupament de renovables. Pregunta: Tenim centrals reversibles al Pirineu ja en funcionament. Però, a quin sector, a l'occidental o a l'oriental? Premi: Lot de Torrons i Mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gourmet. Conté: còctel apícola 250 g, mel i suc de llimona, 4 pots de 50 g de mel, ametlles Chocolate-jades 120 g, vinagre de poma amb mel de lavanda eco 250 ml, xocolata 95%, bombons de mel, sabó, lot 3 x 30 g de torrons i barretes energètiques. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat,¿amb el teu nom, cognoms i població.
Amb l'objectiu de buscar una solució sostenible a la problemàtica mediambiental de la gestió dels purins, Joan Ramon Armengol, promotor de la planta de biogàs de la Sentiu de Sió, i Víctor Falguera, coordinador del Hub de la Bioeconomia de Catalunya, ens presenten el seu projecte de biogàs; una solució al món rural per tenir energia i crear una economia circular. Pregunta: Quin serà el principal residu per alimentar aquesta planta? Premi: Lot de Torrons i Mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gurmet. Conté: Còctel apícola 250 g, mel i suc de llimona, 4 pots de 50 g de mel, ametlles xocolatejades 120 g, vinagre de poma amb mel de lavanda eco 250 ml, xocolata 95%, bombons de mel, sabó, pack 3x30 g de torró i barretes energètiques. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat,¿amb el teu nom, cognoms i població.
Entrevistem David Mascort, conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Amb ell tractarem l'estat de la sequera actual, les mesures preses, les accions i els projectes de futur. També tractarem dels residus, la sobirania alimentària, l'agricultura, la ramaderia, la pesca i més. Pregunta: David Mascort va ser alcalde d'un municipi abans de tenir l'actual càrrec de conseller. Quin? Premi: lot de torrons i mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gourmet. Conté: còctel apícola 250 g, mel i suc de llimona, quatre pots de mel 50 g, ametlles amb xocolata 120 g, vinagre de poma amb mel de lavanda eco 250 ml, xocolata 95%, bombons de mel, sabó, pack 3x30 g de torrons i barretes energètiques. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat¿amb el teu nom, cognoms i població.¿¿ ¿¿¿
El Port de Barcelona aposta fermament per la sostenibilitat. Lluís Salvadó, president del Port de Barcelona, ens explica i ens detalla els passos que s'han fet durant els darrers anys i els projectes ambiciosos que hi ha per al futur per reduir les emissions de gasos de la infraestructura del port i de tots els seus actors. Pregunta: A quina àrea del port s'instal·laran milers de plaques solars? Premi: lot de torrons i mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gurmet. Conté: còctel apícola 250 g, mel i suc de llimona, 4 pots de 50 g de mel, ametlles xocolatejades 120 g, vinagre de poma amb mel de lavanda eco 250 ml, xocolata 95%, bombons de mel, sabó, lot 3x30 g de torró i barretes energètiques. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.
L'hidrogen té punts foscos, perquè cal que es generi a partir d'energia renovable perquè sigui verd. El futur de l'energia va cap a l'hidrogen verd? Albert Banal-Estañol, professor titular del Departament d'Economia i Empresa de la Universitat Pompeu Fabra, ens diu en quina posició ens trobem i cap a on va el futur i el que cal esperar. Pregunta: l'hidrogen verd es pot qualificar d'eficient o d'ineficient? Premi: lot de torrons i mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gurmet. Conté: còctel apícola 250 g, mel i suc de llimona, 4 pots de 50 g de mel, ametlles xocolatejades 120 g, vinagre de poma amb mel de lavanda eco 250 ml, xocolata 95%, bombons de mel, sabó, pack de 3x30 g de torró i barretes energètiques. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.
L'aigua, un recurs escàs a casa nostra del qual cal tenir molta cura. Entrevistem Gabriel Borràs, biòleg i expert en aigua i canvi climàtic, que ens explica què hem après de la sequera del 2008 i quin és el present i el futur de l'aigua a Catalunya. Pregunta: Gabriel Borràs va viure a l'ACA la sequera del 1989-1991 o la del 2006-2008? Premi: "El gran llibre de l'aigua. De la transpiració de les plantes a la devastació dels tsunamis". Gentilesa de Combel Editorial. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.
Ara que fa 175 anys del ferrocarril a Catalunya, fem un viatge en el temps i descobrim el Museu del Ferrocarril a Vilanova i la Geltrú. Xerrem amb Pilar Garcia, historiadora, periodista i directora del Museu, que ens explicarà tot el que trobarem en aquestes immenses instal·lacions. Pregunta: Una dona, Mercè Sala, va ser la primera revitalitzadora de Rodalies a començaments dels 80 o dels 90? Premi: Lot de torrons i mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gourmet. Conté: torrons, mels, xocolates, vinagre, sabó de mel i una bossa de roba. Un bon tast de l'univers del dolç natural d'Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.
Osona és el paradís de les comunitats energètiques amb una resposta social notable. Fabricar-se la pròpia energia i establir lligams per fer-ho més eficaç, barat i universal no té límits. Ens ho expliquen i ens ho detallen Pau Pañella, tècnic de comunitats energètiques a l'Agència Local de l'Energia del Consell Comarcal d'Osona, i Ermen Llobet, president de la cooperativa de segon grau Osona Energia Cooperativa. Pregunta: Quin percentatge de població de la comarca podrien ser socis de l'autoconsum? Premi: Lot de torrons i mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gurmet. Conté torrons, mels, xocolates, vinagre, sabó de mel i una bossa de roba; un bon tast de l'univers del dolç natural d'Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.
Promoció del Transport Públic (PTP) és l'única associació dedicada en exclusiva a la defensa del transport públic col·lectiu a Espanya. És una entitat lliure d'ingerències polítiques o corporatives. Entrevistem Pau Noy, president de la Fundació Mobilitat Sostenible i Segura, que ens mostrarà cap a on va la mobilitat del futur. Pregunta: Promoció del Transport Públic, que vetlla pel transport públic, afavoreix també el transport per carretera amb vehicles sostenibles? Premi: 1 nit amb habitació doble + esmorzar a l'Hotel Costa Brava per gaudir-ne en temporada baixa. Cal concretar els dies amb l'hotel. Gentilesa d'Aromar Hotels & Restaurants. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.