Un nou viatge a l'herència africana i portuguesa que ha marcat la forma d'entendre la vida dels habitants de Cap Verd dins i fora d'aquelles illes atlàntiques. Plats que alimenten la "sodade", la nostàlgia de la terra, però també música, indispensable per acostar-se al seu tarannà obert i alegre.
Pel fet d'estar situat al bell mig de l'Himàlaia, sembla que el Nepal ha de ser un país molt inaccessible. El cert és que fins que aquest antic regne no va obrir les portes al món, cap als anys cinquanta, els seus habitants vivien tancats en les seves pròpies tradicions, marcades per un fort component religiós.
La majoria dels alemanys que arriben a Catalunya (ja en són més de 10.000) ho fan per motius de feina o per qüestions de parella. Alguns dels antics alumnes del col·legi alemany de Barcelona, la Barbara, en Florian, la Monika o en Dick es convertiran en protagonistes d'aquest primer capítol dedicat a la comunitat alemanya.
Lituània és el país bàltic amb més presència a Catalunya. L'Audrius combinarà un àpat típic de Nadal amb la narració de les tradicions que acompanyen la festa. Trobarem un univers farcit de màgies i creences que es perden en una de les cultures paganes més antigues del continent europeu.
En aquest capítol continuarem coneixent altres veïns arribats de la resta de les repúbliques bàltiques. Malgrat que sempre les anomenem alhora, totes tres expressen la seva autenticitat amb veus ben diferents. L'Anete, de Letònia, ens acostarà a un món de poesia, tradició i superstició íntimament lligada a la taula. Gràcies a ella també coneixerem el punt de trobada dels letons que s'estan a Catalunya, des d'on comparteixen cultura, llengua i menjar. El clavicèmbal de la Marju ens situarà al nord d'aquests països. Els estonians, potser més discrets, són reconeguts arreu per la música, una disciplina que també apliquen quan, un cop aquí, comparteixen l'harmonia de la seva cuina amb els nous amics.