Anar a la navegació principalAnar al contingut
Cinema 3

18/06/2016

Durada: 30 min
18/06/2016

Subtítols en: català

La veu d'Arseni Corsellas, el salt de la pantalla a l'escenari i l'avanç de les estrenes de Nadal, a "Cinema 3
reproduir

La veu d'Arseni Corsellas, el salt de la pantalla a l'escenari i l'avanç de les estrenes de Nadal, a "Cinema 3

Durada: 32 min

Mario Casas, Léa Seydoux, Oriol Broggi, Paula Beer i Gaspard Ulliel, entre els protagonistes de l'últim "Cinema 3" de la temporada Jaume Figueras entrevista el veterà i prestigiós actor de doblatge Arseni Corsellas. Entre els actors més importants que ha doblat es troben Burt Lancaster, Rock Hudson, Sean Connery i Richard Burton. Reportatge "De la pantalla a l'escenari", sobre la tendència actual a portar als escenaris èxits de la gran pantalla. En parlem amb Garry McQuinn i Marcos Cámara, productors del musical "Priscilla", i amb Oriol Broggi, que va dirigir l'adaptació teatral del film "Una giornata particolare", d'Ettore Scola. Avancem diverses estrenes de les setmanes de Nadal: -Contratiempo, d'Oriol Paulo. En parlem amb el director i amb el protagonista, Mario Casas. -Frantz, de François Ozon. En parlem amb la protagonista, l'actriu alemanya Paula Beer, a qui vam entrevistar al festival de Sant Sebastià. -Mimosas, d'Oliver Laxe, guanyadora del Gran Premi de la Setmana de la Crítica al festival de Canes. Allà vam parlar amb el director. -Mine, de Fabio Guaglione i Fabio Resinaro. Vam entrevistar-ne els directors al festival de Sitges. -Sólo el fin del mundo, de Xavier Dolan, guanyadora del Gran Premi del Jurat al Festival de Canes. Allà vam parlar amb tres dels protagonistes: Gaspard Ulliel, Nathalie Baye i Léa Séydoux. I, a la secció Ni blanc ni negre, Jaume Figueras i Àlex Gorina parlen sobre les pel·lícules més destacades que s'han rodat a Barcelona.

Amèrica a la deriva, comèdies variades i adaptacions de best-sellers.
reproduir

Amèrica a la deriva, comèdies variades i adaptacions de best-sellers.

Durada: 29 min

Amb motiu de les estrenes d'"American Honey", d'Andrea Arnold, i de "Comanchería", de David McKenzie, parlem d'una tendència de retratar el costat menys amable de les profunditats del paisatge americà. Al reportatge "Amèrica trencada" repassem films que s'allunyen de la típica postal colorista per definir situacions i personatges a la deriva, des de gèneres com el thriller o el drama. En parlem amb Maria Adell, autora del llibre "Ruta 66. Coches, moteles y canciones de película". Destaquem quatre estrenes més que arriben a la cartellera: Una comèdia dramàtica: "Después de la tormenta". Vam entrevistar-ne el director, Hirokazu Kore-eda, i la protagonista, la gran estrella japonesa Kirin Kiki ("Una pastelería en Tokyo"), al festival de Sant Sebastià. Una altra comèdia dramàtica, amb tocs de tragèdia: "Las furias". És el primer llargmetratge dirigit per Miguel del Arco i n'hem parlat amb un dels protagonistes, Pere Arquillué. Una comèdia romàntica: "No culpes al karma de lo que te pasa por gilipollas". Hem entrevistat dos dels protagonistes principals del nou film de Maria Ripoll: Verónica Echegui i Álex García. Una comèdia satírica: "El ciudadano ilustre". Hem parlat amb els directors, Gastón Duprat i Mariano Cohn, i amb Nora Navas, una de les protagonistes d'aquesta coproducció catalanoargentina. I, a la secció "Ni blanc ni negre", Jaume Figueras i Àlex Gorina parlen de pel·lícules basades en best-sellers literaris.

Christopher Walken, les relacions gais al cinema i l'estrena de "100 metros"
reproduir

Christopher Walken, les relacions gais al cinema i l'estrena de "100 metros"

Durada: 29 min

Jaume Figueras entrevista Christopher Walken, amb motiu del Gran Premi Honorífic que va recollir al festival de Sitges 2016. L'actor nord-americà, especialitzat en personatges misteriosos i inquietants, repassa alguns dels rols més inoblidables de la seva carrera, en títols com "El caçador", "Diners caiguts del cel", "Pulp fiction" o "Amor a quemarropa". Reportatge sobre la visualització cada cop més freqüent i honesta de les relacions homosexuals a les pel·lícules que arriben a les cartelleres. N'hem parlat amb la directora Catherine Corsini, directora del film "Un amor de verano"; el realitzador Olivier Ducastel i l'actor Geoffrey Couët, codirector i coprotagonista de "Theo & Hugo, París 5:59"; i amb Joako Ezpeleta, codirector de Fire!!, la Mostra Internacional de Cinema Gai i Lesbià de Barcelona. S'estrena la pel·lícula "100 metros" i parlem amb el director Marcel Barrena d'aquesta comèdia dramàtica protagonitzada per Dani Rovira, Karra Elejalde i Alexandra Jiménez. També arriba a la cartellera el film "La bailarina", que recrea la intensa experiència creativa de la coreògrafa Loïe Fuller i la seva relació turmentosa amb la mítica Isadora Duncan. N'entrevistem la directora, Stéphanie di Giusto. I, a la secció "Ni blanc ni negre", Jaume Figueras i Àlex Gorina parlen de pel·lícules en què hi té un gran protagonisme un cadàver, com a la recent guanyadora del festival de Sitges, "Swiss army man".

29/10/2016
reproduir

29/10/2016

Durada: 29 min

Les façanes de "Can Pistoles", Terele Pávez, Ken Loach i el cinema social, a "Cinema3" Jaume Figueras visita l'exposició "Les façanes de `Can Pistoles' (1926-1989)", a la Filmoteca de Catalunya, en què recrea els insòlits reclams publicitaris i els cartells de les estrenes que van decorar l'edifici del desaparegut cinema Capitol, a la Rambla de Canaletes de Barcelona. Terele Pávez és la protagonista de l'entrevista en profunditat de Jaume Figueras de la setmana. L'actriu, que va rebre el premi Nosferatu a l'últim festival de Sitges, porta més de seixanta anys davant de les càmeres, és una còmplice imprescindible del cinema d'Àlex de la Iglesia i, en la conversa, demostra una vigorosa força expressiva. Amb motiu de l'estrena de la nova pel·lícula de Ken Loach, "Yo, Daniel Blake", ens fixem en els cineastes que segueixen defensant amb les seves produccions un cinema compromès i de denúncia. En parlem amb Paul Laverty, guionista habitual de Ken Loach; i amb Emmanuelle Bercot, directora i guionista de "La doctora de Brest", que s'estrenarà en les pròximes setmanes. S'estrena "Que Dios nos perdone", un thriller de temperatura sufocant. En vam parlar al festival de Sant Sebastià amb el director, Rodrigo Sorogoyen, i amb els dos protagonistes: Antonio de la Torre i Roberto Álamo. També arriba a la cartellera "Dead slow ahead", una experiència sensorial captivadora a bord d'un vaixell de càrrega, premiada a festivals tan importants com el de Locarno. N'hem parlat amb el director Mauro Herce. I, a la secció "Ni blanc ni negre" Jaume Figueras i Àlex Gorina parlen sobre pel·lícules protagonitzades per gegants.

11/06/2016
reproduir

11/06/2016

Durada: 31 min

Eduardo Noriega, Peter Suschitzky, Pilar López de Ayala i "Summer camp", a "Cinema 3" Jaume Figueras entrevista Eduardo Noriega, que acaba d'estrenar als cinemes la comèdia "Nuestros amantes", dirigida per Miguel Ángel Lamata. Reportatge sobre el reputat director de fotografia Peter Suschitzky. Els seus crèdits inclouen títols imprescindibles de la cultura popular dels últims 40 anys, com "The Rocky Horror Picture Show" (1975), "L'imperi contraataca" (1980) o "Mars attacks!" (1996). A més, és el director de fotografia de totes les pel·lícules del cineasta canadenc David Cronenberg des de fa 28 anys, des de "Inseparables" (1988) fins a "Maps to the stars" (2014). Jaume Figueras va parlar amb Peter Suschitzky a l'últim festival de Canes, on va rebre un premi honorífic. S'estrena el thriller "Summer camp". En vam parlar al festival de Sitges amb Alberto Marini, director de la pel·lícula, i amb dos dels protagonistes: Àlex Monner i Andrés Velencoso. En el mateix festival vam entrevistar Jeremy Saulnier, director d'un altre thriller que també arriba a la cartellera: "Green room". També tindrem declaracions de Pilar López de Ayala, que estrena la pel·lícula "Rumbos", de Manuela Moreno. I parlarem amb Laia Alabart, Alba Cros, Laura Rius i Marta Verheyen, les quatre directores de "Les amigues de l'Àgata", un projecte sorprenent que també s'estrena a les sales. I, a la secció "Ni blanc ni negre", Jaume Figueras i Àlex Gorina parlen sobre diverses pel·lícules que porten la paraula "dos" al títol.

04/06/2016
reproduir

04/06/2016

Durada: 30 min

Efectes digitals. Saura, Coixet i la fotografia. I Steve McQueen, a "Cinema 3" Amb motiu del Premi Nacional de Cultura atorgat a Antaviana Films, parlem amb Josep M. Aragonés i Rosa Fusté, els dos fundadors d'aquesta empresa de postproducció digital capdavantera en la recerca tecnològica en el camp dels efectes especials digitals i la seva aplicació pràctica. A través de la seva experiència, coneixerem com ha estat l'evolució de la postproducció en les últimes dècades, i sobretot, com han treballat en pel·lícules com "Ningú no vol la nit", "El rey de la Habana" o "Les aventures de Tadeu Jones". Reportatge sobre la relació entre cinema i fotografia, amb motiu de la coincidència de tres exposicions a Barcelona que barregen les dues disciplines: "Faces", amb fotografies realitzades per Isabel Coixet durant els seus rodatges; "Carlos Saura Fotógrafo. España años 50", amb imatges de joventut preses pel cineasta Carlos Saura; i "Cineastes al seu lloc", una sèrie de retrats realitzats per Òscar Fernández Orengo a alguns dels directors de cinema espanyol més rellevants dels últims anys. Parlem amb tots tres per conèixer més a fons la relació entre aquests dos arts de la imatge. S'estrena la pel·lícula "Acantilado" i n'hem parlat amb la directora, Helena Taberna, i dos dels protagonistes, Daniel Grao i Juana Acosta. També arriba a la cartellera el film "Fatima", guanyador contra tot pronòstic de l'últim premi César del cinema francès a la millor pel·lícula. N'hem parlat amb el seu director, Philippe Faucon. I, amb motiu de l'estrena del documental "Steve McQueen. The man and Le Mans", Jaume Figueras i Àlex Gorina dediquen un "Ni blanc ni negre" a la figura d'aquest mite de Hollywood i a les pel·lícules de curses de cotxes.

CLIPS