Barcelona

Zapatero descarta un rescat econòmic per a Espanya i assegura que no s'acomiadaran funcionaris

José Luis Rodríguez Zapatero descarta categòricament un rescat financer per a Espanya similar als de Grècia o Irlanda. El president del govern també ha assegurat que després de la retallada dels sous dels funcionaris no es preveuen acomiadaments. En una entrevista a Rac1, el president ha criticat els inversors i analistes per "pensar a curt termini" i els ha advertit que s'equivocaran. La crisi del deute li costa a Espanya 15.000 milions d'euros en interessos que s'hauran de pagar en els cinc anys vinents.

Actualitzat
José Luis Rodríguez Zapatero ha intentat allunyar aquest divendres els rumors que planen sobre la necessitat que la Unió Europea hagi de sortir al rescat de l'economia espanyola. Rumors que han fet elevar la prima de risc dels bons espanyols a xifres de rècord.

El president espanyol ha presentat una bateria de dades per acompanyar els seus arguments, conscient que "no és que jo transmeti confiança simplement per la meva voluntat, que òbviament la tinc, sinó per les dades concretes", segons ha dit.

Dades per l'optimisme


En aquest sentit, ha destacat que el deute espanyol es manté 20 punts per sota de la mitjana europea i també que Espanya és un dels països que millor i més escrupolosament compleix el pla de reducció del dèficit. Zapatero ha comparat la situació econòmica actual amb el colesterol dolent, que "ens ha fet engreixar artificalment", en referència al sector de la construcció, i contra el qual s'està lluitant per eliminar-lo.

Altres xifres per a l'optimisme, segons Zapatero, són que Espanya és un país amb una renda per càpita alta i un dels països amb nivells de protecció més significatius. També ha destacat els tres trimestres de creixement, que ha atribuït a l'augment de les exportacions i el ràpid sanejament de l'economia.

El 2011, l'any de la recuperació


Zapatero ha augurat que el 2011 Espanya consolidarà la recuperació econòmica i a poc a poc crearà llocs de treball, que és la fe¡na que més tarda, segons ha reconegut. Mentrestant, el president de l'executiu ha volgut remarcar que s'estan multiplicant les iniciatives per a les persones amb més problemes.

Pel que fa als treballadors públics, Zapatero diu que Espanya està en "nivells mitjans" pel que fa a la quantitat i afegeix que si es vol mantenir l'esforç en educació i sanitat per evitar crisis futures se n'ha de mantenir el nombre.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut