L'escultura en honor a Pau Donés inaugurada aquest dilluns

Veïns de Montanui i sanitaris homenatgen Pau Donés: "Va desestigmatitzar el càncer"

En l'acte s'han inaugurat una escultura i una placa que recorden el cantant de Jarabe de Palo el dia que hauria fet 55 anys
TEMA:
Música

Aquest dilluns s'ha homenatjat el vocalista de Jarabe de Palo, Pau Donés, el dia que hagués complert 55 anys. Veïns i sanitaris que el van tractar durant la seva malaltia s'han reunit per recordar la seva personalitat i la seva música.

El cantant i compositor Pau Donés, veu del grup Jarabe de Palo, va morir el juny de 2020 a la Vall d'Aran als 53 anys, a causa d'un càncer de còlon que patia des del 2015. Des que el van diagnosticar va parlar obertament de la malaltia, va dur a terme concerts benèfics per la investigació oncològica i va ajudar a desestigmatitzar el càncer.


L'acte commemoratiu

L'acte, celebrat a Montanui (Osca), el poble d'origen del pare de Donés, ha constat de la inauguració d'una escultura i una placa commemorativa.

L'escultura mostra la passió del cantautor en una abraçada amb la guitarra, companya de professió i de vida. L'obra és dels artistes Rafael Arzuaga, d'origen cubà, i Jordi Ricart, artista ribagorçà, i l'han situat al mirador de la localitat.

Esther Cereza, l'alcaldessa de la població, ha inaugurat el mirador i l'escultura en memòria de l'artista.

"El que volem és un record d'en Pau i que quedi aquí present, un veí que a més de ser un gran lluitador en aquesta vida ha portat el nom del nostre poble per on ha anat, com a músic allà on ha anat ha portat el nom de Montanui."


Els sanitaris que van atendre Pau Donés a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona durant la seva malaltia han estat protagonistes de l'acte i són qui ha col·locat una placa commemorativa com a homenatge a la seva vida i la seva obra.

Han remarcat la pedagogia de Donés contra el càncer i la seva "contribució decidida" a la recerca. Josep Tabernero, director del Vall d'Hebron Institut d'Oncologia, destaca la contribució a "desestigmatitzar la malaltia, donar-la a conèixer i fomentar la investigació".

 

L'homenatge musical

El productor de Jarabe de Palo, Micky Forteza, també ha assistit a l'homenatge i ha interpretat cançons del grup com "Me gusta cómo eres". També, al costat del cirurgià del Complex Hospitalari Moisès Broggi, Domenico Sabia -metge i amic del cantant-, ha cantat "Depende", "Déjame Vivir", "Valiente" i "Eso que tú me das".

Pau Donés, cantant de Jarabe de Palo, en una imatge d'arxiu (EFE / Enric Fontcuberta)

Aquest mateix any, a finals de juliol, es va celebrar el Festival Sonidos en la Naturaleza (SoNna Huesca), també a la localitat de Montanui. Es va dur a terme un concert homenatge en el qual van participar molts músics de la banda Jarabe de Palo i altres artistes coneguts.

Montanui, localitat de la qual procedien les arrels aragoneses de Donés, ha viscut una diada musical i emotiva en record del cantant. L'escultura i la placa gaudeixen d'un lloc privilegiat que li retrà homenatge etern.

Bernat Donés, germà de l'artista, descriu l'espai com un indret de "pau, trobada, reflexió i connexió amb els que ens han deixat".

 

ARXIVAT A:
Música Pau Donés
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut